Tribuna/Баскетбол/Блоги/На уровне и под эгидой/Українки шикарно стартували у відборі до Євробаскету-2023: впевнено перемогли бронзових призерок Олімпіади

Українки шикарно стартували у відборі до Євробаскету-2023: впевнено перемогли бронзових призерок Олімпіади

Шокуємо Францію – 90:71.

11 ноября 2021, 22:25
7
Українки шикарно стартували у відборі до Євробаскету-2023: впевнено перемогли бронзових призерок Олімпіади

Шокували Францію – 90:71.

Жіноча збірна України з баскетболу стартувала у відборі до чемпіонату Європи, що пройде у 2023 році у Словенії та Ізраїлі.

У першому ж турі українки приймали вдома головних фавориток своєї групи – потужну збірну Франції. За останні сім Євробаскетів француженки жодного разу не залишалися без медалей (одна перемога, п’ять срібних нагород та одна бронза). При цьому вони п’ять разів поспіль виходили до фіналу чемпіонату Європи (там програвали лише двічі сербкам та тричі іспанкам). Влітку 2021-го вони взяли срібло Євробаскету та бронзу Олімпіади в Токіо, що справді робило їх дуже потужним суперником для будь-якої з команд.

Українки ж навпаки пропускали і літній чемпіонат Європи і Олімпіаду – і їм точно було що доводити у цьому матчі.

Захопили перевагу з перших хвилин та дотисли суперника завдяки потужним індивідуальним перформансам

Наша збірна змогла шокувати потужного та грізного суперника з перших хвилин. Матч розпочався з точного триочкового від француженок. Після того, як українки зрівняли рахунок, а згодом вийшли вперед, вони жодного разу до фінальної сирени не програвали в рахунку.

Найкраще працювали триочкові кидки. Українкам вдалося реалізувати 15/32 з-за дуги (46.9%) – для порівняння у Франції залетіло тільки 5 з 22 спроб (22.7%). А ще підопічні Срджана Радуловіча були кращими на щиті, що, як відомо, в баскетболі завжди робить дуже велику різницю. Українки зробили 43 підбирання, француженки – 35.

Найбільше радує те, що в цьому матчі справді важко виділити головну зірку збірної України. Нарешті на топовому рівні грала не лише Аліна Ягупова, але й її партнерки.

  • Христина Філевіч набрала 27 очок (не промахнувшись жодного разу з двоочкових і реалізувавши 5/7 триочкових) і закінчила матч з показником ефективності 30. Елітний шутерський перформанс від української баскетболістки.
  • У Тетяни Юркевічус 5 очок, 3 асисти і 19 (!) підбирань. Показник ефективності – 29.
  • У Ольги Дубровіної 8 очок і 12 передач (рівно половина від усіх командних асистів).
  • Аліна Ягупова прогнозовано стала найрезультативнішою гравчинею команди: 33 очки, 6 підбирань, 5 асистів та 6 точних триочкових (показник ефективності – 29).

Дворазова MVP жіночої Євроліги увесь матч радувала яскравими моментами і поставила крапку у матчі потужним «даггером» наприкінці завершальної чверті.

Це, до речі, взагалі перша перемога нашої жіночої баскетбольної збірної над Францією. Матч-відповідь відбудеться вже на виїзді у листопаді 2022 року.

У іншому матчі групи В зустрічалися збірні Литви та Фінляндії. Литовська збірна перемогла із рахунком 69:59, отже прямо зараз саме Україна очолює турнірну таблицю цього квартету.

14 листопада українки зіграють на виїзді проти Фінляндії. Цій команді наша збірна навпаки не поступається – 5 останніх матчів завершилися перемогами України.

Другие посты блога

Все посты