Tribuna/Баскетбол/Блоги/На уровне и под эгидой/Збірна U-17 помітно виступила на ЧЄ з баскетболу 3х3: хлопці виграли срібло, дівчата поступилися у матчі за бронзу

Збірна U-17 помітно виступила на ЧЄ з баскетболу 3х3: хлопці виграли срібло, дівчата поступилися у матчі за бронзу

Потужний виступ наших команд!

20 сентября 2021, 00:05
Збірна U-17 помітно виступила на ЧЄ з баскетболу 3х3: хлопці виграли срібло, дівчата поступилися у матчі за бронзу

Чемпіонат Європи U-17 з баскетболу 3х3, що проходив 17-19 вересня у португальському Лісабоні, видався вдалим для збірної України. Наша національна команда стала єдиною на турнірі, якій вдалося пройти до півфіналу як жіночою, так і чоловічою командами.

Дівчата у підсумку посіли четверте місце, поступившись у матчі за бронзу білорускам, а хлопці поступилися у фіналі та стали срібними призерами чемпіонату Європи.

Хлопці впевнено дійшли до фіналу, але не змогли втримати перевагу у вирішальному матчі

Чоловічу збірну на турнірі представляли Ростислав Кабанов, Марк Чорногрицький, Владислав Семерич та Олександр Орєшин.

На груповому етапі збірній Україні вдалось здобути перемоги над Сербією (18:15) та Росією (21:9) і вийти до плей-оф з першого місця. Вже у чвертьфіналі українці зустрічалися зі збірною Білорусі, яка напередодні взяла бронзу на чемпіонаті світу U-18, перегравши Україну в 1/4-й.

Наша команда перемогла із рахунком 18:17, а автором вирішального влучання став Марк Чорногрицький:

У півфіналі українці здолали Угорщину (14:12) у матчі, де все вирішувалось вже після завершення основних десяти хвилин. Угорці мали шанс зрівняти рахунок – для цього їм потрібно було реалізувати два штрафних кидки, але з цим суперники не впоралися і відправили Україну до фіналу.

На фінал проти збірної Словенії українці вийшли максимально зарядженими, і почали агресивно та активно атакувати з перших секунд гри. З кожним набраним очком впевненість баскетболістів тільки зростала, але конвертувати цей запал у вдалі та результативні атаки вдавалося лише на старті зустрічі.

Словенцям вдалося переломити хід гри, відіграти відставання, вийти вперед та стати чемпіонами Європи. Фінальна зустріч завершилась із рахунком 14:19.

 Збірна України виграє срібні нагороди на Євробаскеті U-17 з баскетболу 3х3.

Дівчата провели хороший турнір і зупинился за крок від медалей

Жіночу збірну U-17 на Євробаскеті 3х3 представляли Анастасія Венжик, Олександра Семенчук, Карина Панчук та Катерина Діке.

В групі українки перемогли Австрію (16:6), але мінімально поступилися росіянкам (15:16) і посіли друге місце, отримавши важчого суперника у чвертьфіналі. Вже у чвертьфіналі дівчата переграли нідерландок (13:9), а на стадії півфіналу отримали 4:12 від збірної Німеччини, яка у фіналі програла Іспанії.

У бронзовому фіналі наші дівчата поступилися збірній Білорусі (10:14), посівши на Євробаскеті четверте місце.

Такий виступ та результат точно можна записати українкам лише до активу – вони дійсно змогли перевершити сподівання та гідно представити Україну на турнірі.

Фото: FIBA

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты