Tribuna/Футбол/Блоги/Цікаве про футбол/А чи знали Ви, що...?

А чи знали Ви, що...?

Цікаві та маловідомі факти про ‘’гру мільйонів’‘.

31 июля 2019, 17:24
6
А чи знали Ви, що...?

Цікаві та маловідомі факти про ''гру мільйонів''.

За свою більш ніж 150-у історію футбол зібрав безліч неймовірних фактів, зберіг у пам'яті мільйонів людей неймовірні матчі, відкрив численні футбольні таланти протягом своєї історії. За те, власне кажучи, ми всі і любимо цей вид спорту. Проте у даній статті я хочу виділити підбірку цікавих футбольних фактів, про які багато хто навіть міг і не чути, тому чи знали Ви, що...?

1. Найдовший футбольний матч зіграли 1-3 серпня 1981 дві ірландські команди футбольного клубу «Каллінаферсі» у Керрі. Переможець виявився лише через ... 65 годин 1 хвилину.

2. Артур Вортон вважається першим чорношкірим професійним футболістом в світі.

3. Найшвидший гол за всю історію футболу був забитий нападником Навафом Аль Абедом на другій секунді матчу у матчі команд "Аль Хілал" і "Аль Шоалах" чемпіонату Саудівської Аравії, який завершився рахунком 4:0 на користь "Аль Хілал".

4. Виявляється, 11-метровий удар по воротях противника названий на честь ірландського експерта по правилах футболу Джона Пенальті, який в 1891 запропонував призначати такий удар за грубу гру або гру рукою команди, що захищається, в межах її штрафної площі.

5. У 1937 році по телебаченню був показаний перший прямий ефір футбольного матчу.

6. До 1913 року воротарі не носили футболок, що відрізняються за кольором від їх товаришів по команді.

7. Першим в світі футбольним клубом був англійський футбольний клуб Шеффілда, заснований в 1857 році.

8. Своєрідним рекордсменом є центральний захисник "Куресаре" Яніс Крійска, який забив найшвидший автогол в історії футболу на п'ятій секунді матчу між естонськими клубами "Куресаре" і "Левалією" у 2009 році.

9. Бразилія - єдина країна, що брала участь у всіх чемпіонатах світу по футболу.

10. Діно Дзофф є найстарішим гравцем, який виграв Чемпіонат світу у віці 40 років.

11. Лі Тодду належить рекорд отримання найшвидшої червону картку в історії футболу (після того, як він використовував нецензурну лайку і був вилучений одразу на 2-ій секунді матчу).

12. Футбольний м'яч складається з 32 частинок - 12 п'ятикутників і 20 шестикутників.

13. Німецький воротар Лутц Пфанненштіль єдиним в світі грав у всіх шести континентальних конфедераціях ФІФА, а в 2001 році сидів в сінгапурській в'язниці за договірні матчі.

14. Північнокорейський стадіон Rungrado May Day є найбільшим футбольним стадіоном в світі з місткістю 150000 осіб та загальною площею 207000 м².

15. Першим футбольним легіонером в СРСР був Теньо Мінчев з Болгарії, що виступав в 1989 році за "Крилья Совєтов".

Лучшее в блогах
Больше интересных постов