Tribuna/Футбол/Блоги/Битва взглядов/Starперці. Фантастична п’ятірка футболістів покоління 90-х, які досі грають на найвищому рівні

Starперці. Фантастична п’ятірка футболістів покоління 90-х, які досі грають на найвищому рівні

Легко бути молодим і встановлювати футбольні рекорди. А коли гравцеві вже за 35 років, його починають списувати з рахунків. Пропоную вашій увазі п’ятірку футболістів, яких «дідусями» назвати язик не повертається.

Автор — djorkaeff
23 мая 2014, 22:22
10

Легко бути молодим і встановлювати футбольні рекорди. А коли гравцеві вже за 35 років, його починають списувати з рахунків. Пропоную вашій увазі п’ятірку футболістів, яких «дідусями» назвати язик не повертається.

Голкіпер: Бред Фрідель (43 роки 5 днів)

Американський воротар, якого олдфаги повинні пам’ятати ще з часів чемпіонату світу в США (а це було аж двадцять років тому, в далекому 1994 році), досі у грі.

Фрідель виступає за «Тоттенгем Хотспур», при цьому не в якості статиста або живого талісмана. Незважаючи на конкуренцію в команді у вигляді Уго Льоріса, американський дідусь демонструє якісну гру і отримує досить ігрового часу.

У сезоні 2012/13 Фрідель відіграв за «Шпор» 11 матчів у Прем’єр-лізі та ще 7 – в Лізі Європи. У поточному сезоні в активі Бреда 1 матч в АПЛ, 2 – в Кубку англійської ліги і 6 – в Лізі Європи.

Крім того, в листопаді 2013-го року, зігравши у матчі 4-го туру Ліги Європи проти «Шерифа» Фрідель став найстаршим футболістом, який виступав у Кубку УЄФА (Лізі Європи).

Американський голкіпер не бачить свій поважний вік перешкодою для продовження виступів на найвищому рівні, а в майбутнє дивиться з оптимізмом: «Я планую грати в футбол, допоки моє тіло не скаже «досить», або клуб не висловить бажання припинити зі мною співпрацю».

Захисник: Сільвен Дістен (36 років 6 місяців)

«Вічний» Хав’єр Дзанетті, який у свої 40 років продовжував розривати на фланзі суперників міланського «Інтера», таки оголосив про завершення кар’єри гравця, тому лаври найстаршого захисника, який продовжує виступати на найвищому рівні, перейшли до француза Сільвена Дістена.

Захисник «Евертона» прийняв участь в 33 матчах за «Ірисок» в поточному сезоні (додавши до статистики ще й 4 гри в розіграші національних кубків), і хоча голів не забивав, зате відіграв важливу роль в оборонних діях команди. Як результат – 39 пропущених м’ячів, а це третій показник у Прем'єр-лізі (після «Челсі» та «Манчестер Сіті»).

Окрім того, що Сільвен в поважному віці є одним з стовпів захисту п’ятої команди англійського чемпіонату, він має хороше почуття гумору і здатний до самоіронії.

Після того, як головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам оголосив розширену заявку збірної на Чемпіонат світу, Дістен дотепно оголосив про завершення своєї міжнародної кар’єри, опублікувавши ось такий твіт:

«Я завершую виступи за збірну Франції. Це був чудовий досвід, і після того як я відіграв 0 матчів за команду, настав час попрощатись і зосередитись на виступах за клуб».

Так що Сільвен Дістен може бути хорошим прикладом, зокрема, і для в плані адекватної поведінки щодо питань, пов’язаних із виступами за національну збірну Франції.

Півзахисник: Франческо Тотті (37 років 8 місяців)

Вслід за Хав’єром Дзанетті завершив свій епічний футбольний похід «нерядовий» Раян Гіггз, який згідно з відповідним банером на «Олд Трафорд», tearing you apart since 1991.

Неймовірні показники і чисельні рекорди валійського півзахисника тепер буде оновлювати «Імператор Риму» Франческо Тотті.

У цьому сезоні він вже досягнув фантастичної відмітки у 700 матчів за «Рому» (ювілейним став матч 30-го туру Серії А проти «Торино»), а загалом в успішному для «вовків» сезоні 2013/14 їх поводир зіграв у 26 іграх.

При цьому, 37-річний атакувальний півзахисник продемонстрував вражаючу результативність – 8 забитих голів і 11 асистів. Франческо продовжує утримувати першість серед чинних бомбардирів Серії А – 235 голів. І навряд чи зупиниться зовсім скоро.

«У мене є величезна мрія. Я розумію, що часу дуже мало, але я дуже хочу виграти Лігу чемпіонів» - сказав недавно Ческо.

Що ж, в наступному сезоні «Рома» повернеться в найпрестижніший європейський турнір, і якщо лідер «вовків» демонструватиме гру такого ж високого рівня, його мрія матиме більше шансів стати реальністю.

Так що вболівальники «Роми» і просто шанувальники красивого футболу, готуйтесь до нових зустрічей з Імператором. І до ось таких голів в його виконанні.

Форвард: Антоніо ді Натале (36 років 7 місяців)

Перед закінченням цього сезону із Тото ді Натале в думках вже встигли попрощатись усі вболівальники «Удінезе», та й він сам взимку повідомив, що сезон 2013/14 стане для нього останнім в кар’єрі.

Але, з часом ді Натале змінив думку, а його форма і результативність свідчать про те, що цей форвард ще довго наганятиме страху на оборонців команд Серії А.

32 матчі в Серії А (16 забитих голів), 2 – в Кубку Італії (1 гол), 4 – в Лізі Європи (2 голи) – ось із таким «активом» завершив цей сезон Антоніо ді Натале. І завершив його на феєрично мажорній ноті – в останньому турі Серії А в матчі проти «Торино».

На даний час в гольовому доробку ді Натале 190 голів в Серії А, це 7-й рядок в загальному списку бомбардирів в історії турніру.

«Я передумав. Піду з футболу не раніше, ніж досягну відмітки у 200 забитих м’ячів» - вирішив Тото.

І справді, хіба можна відмовити собі у задоволенні ще один сезончик поклепати в ворота суперників ось такі «голіссімо».

Форвард: Лука Тоні (36 років 11 місяців)

Італійська земля робить дива з ветеранами. Колега ді Натале по амплуа, Лука Тоні, після повернення з екзотичного «Аль-Наср Дубаї», здавалось, пережив другу молодість у складі «Фіорентини», і його перехід перед початком сезону 2013/14 у «Верону» розцінювався як лебедина пісня потужного в минулому бомбардира.

Але дідусь вистрелив, ще й явно не холостими – 34 матчі, 20 голів і 12 гольових пасів! Лише двох голів забракло форварду «Верони», щоб здобути звання «капоканноньєре» в цьому сезоні, а за системою «гол+пас» рівних йому не було на всіх Апеннінах.

Воно й не дивно, що «Верона» вирішила пролонгувати контракт з таким феєричним бомбардиром. Мабуть, керівництво клубу розгледіло його потенціал і можливість кар’єрного росту в футболіста, якому у понеділок виповниться 37 років.

Як бачимо, не лише Гіггз і Дзанетті уособлюють для шанувальників футболу олдскульні «лихі 90-ті», коли футбол ще не був таким модерним, а новини розповідали про голи, асисти і сейви, а не про заробітки, зачіски і автомобілі футбольних «зірок».

Та все ж, оте покоління помалу відходить. І у нас всіх залишається один-два роки, щоб повною мірою насолодитись грою футболістів, які дозволяють нам відчути себе молодими.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Стрельцов. Легенда
15 марта 2015, 21:04
9
FIFA 15. Presidential election
14 февраля 2015, 01:24
1
Все посты