Tribuna/Баскетбол/Блоги/Баскетбол у всіх його проявах/Lakers VS Clippers

Lakers VS Clippers

Головне протистояння сезону в НБА

Автор — NZL
13 марта 2020, 23:22
2
Lakers VS Clippers

Поки сезон в НБА перебуває в підвішеному стані, однак, не хочеться зациклюватись на негативі, тому пропоную трішки відволіктись від поганого і детальніше проаналізувати, яка ж з команд Лос-Анджелесу має більше шансів на перемогу в серії. 

При всій повазі до Х'юстона і Денвера, саме цих два каліфорнійських колективи є головними претендентами на вихід у фінал НБА від Заходу, а також, вони є одними з трьох клубів, разом із Мілуокі, які найбільш ймовірно стануть наступним чемпіоном. 

Якщо не станеться нічого екстраординарного, то Лейкерс закінчать регулярку на першому місці в конференції, а Кліпперс не опустяться нижче третього, отже між собою вони зустрінуться не раніше головної серії Заходу. 

В регулярному сезоні ці команди вже відіграли три поєдинки. Всі вони були дуже рівними, напруженими та цікавими. Більше пощастило у них парусникам, поки рахунок у сезонній серії 2-1 на їхню користь.

Ще має відбутися четверта гра, яка раніше була запланована на 9 квітня, однак, це вже буде самий кінець регулярки, виборювати перевагу домашнього майданчику немає сенсу, все рівно всі матчі в цій серії пройдуть в Стейплс Центрі, тому швидше за все, одна з команд, а можливо й обидві дадуть відпочити своїм лідерам та зіграють резервним складом. 

Крайній термін обмінів вже завершився, склади остаточно сформовані і зараз можна порівняти їхні ростери та спробувати спрогнозувати в якої команди у якій лінії буде перевага. Візьмемо до уваги лише тих гравців, які протягом сезону мали в середньому більше 10 хвилин ігрового часу і будуть суттєво задіяні в плей-офф.

Захисники

Лейкерс:

Кліпперс:

Кліпперс вдалося непогано підсилитись до закриття вікна обмінів за рахунок підписання Реджи Джексона. Лейкерс також шукали варіантів покращення своєї задньої лінії, але їм довелося обмежитись своїми діючими виконавцями, якщо не рахувати Діона Уейтерса, який відверто кажучи, навряд чи принесе багато користі. Хоча озерні мають у своєму складі чемпіонів НБА минулих років Реджона Рондо та Денні Гріна, проте загалом, захисники Кліпперс на даний момент мають більший вплив на гру своєї команди ніж їхні візаві, особливо в плані набору очок. Таких скорерів, як Лу Уільямс та Реджи Джексон, Лейкерс не мають, а Патрік Беверлі буде якісно їх доповнювати своїм захистом.

Перевага - Кліпперс

Форварди

Лейкерс:

Кліпперс:

Найзірковіша лінія обох команд. Саме протистояння у ній буде найбільше впливати на кінцевий результат серії. Кавай Леонард, Пол Джордж та Маркус Морріс є досить схожими гравцями за антропометрією та ігровими характеристиками. Леброн Джеймс з Ентоні Девісом та Кайлом Кузмою, в свою чергу, є більш різноплановими. Девіс є найвищим серед цих баскетболістів, тому проти нього буде важко захищатись навіть таким майстрам оборони, які є у Кліпперс.

Перевага - Лейкерс

Центрові

Лейкерс:

Кліпперс:

Тут ситуація протилежна, Лейкерс втратили Демаркуса Казінса і змушені були зробити ставку на двох однотипних центрових, які є хорошими захисниками трьохсекундної зони, але в плані набору очок суттєво програють більш варіативній парі великих Кліпперс. Доречі, варто згадати, що минулого сезону Лейкерс здорово допомогли своїм сусідам і тим самим ускладнили життя самим собі, коли фактично за безцінь віддали Івіцу Зубаца, який став стартовим центровим та важливим елементом у системі ЛАК.

Перевага - Кліпперс

Тренери

Обидва наставника є хорошими досвідченими спеціалістами. Док Ріверс вже колись вигравав чемпіонат з Бостоном, але потім його репутація дещо втратила вагу після декількох не дуже вдалих сезонів з Кліпперс Кріса Пола і Блейка Гріффіна. Проте, минулого сезону він знову довів, що є тренером високого рівня, коли вивів в плей-офф сильного Заходу свою команду, яка втратила всіх колишніх лідерів і була на етапі перебудови. Френк Вогель, свого часу, створив дуже міцний колектив в Індіані, яка стала достойним конкурентом Маямі, епохи великого тріо. Зараз у нього кращий матеріал та більше можливостей щоб перевершити те досягнення.

Перевага - невідомо

Командна хімія

Лейкерс протягом сезону провели менше обмінів і грали весь час практично одним складом. Кліпперс мали нестабільну ситуацію з здоров'ям лідерів, давали їм багато відпочивати, через це інші гравці команди, як каже пресса, були не дуже задоволені. В той же час, з слів журналістів, атмосфера в роздягальні озерних близька до ідеальної.

Перевага - Лейкерс

Мотивація

В кожної з цих команд вистачає своєї мотивації, Лейкерс хочуть виграти чемпіонство щоб віддати шану Кобі Браянту, Кліпперс мріють вийти з тіні титулованих сусідів і заволодіти великою фанатською базою міста. Говорити про мотивацію на такому рівні мабуть є зайвим, для будь-якої команди НБА лише сама можливість стати чемпіоном вже є достатньою причиною щоб не шкодувати себе і грати на 100%. Однак, якщо говорити суто за лідерів цих команд, Леброна Джеймса та Кавая Леонарда, то тут я думаю, мотивація буде більша у Леброна. Він старше, його кар'єра наближається до завершення, у нього вже буде менше можливостей здобути чемпіонський перстень. Окрім того, король провів невдалий минулий сезон, вперше за багато років не потрапивши в плей-офф, але це дало йому можливість добре відпочити та набратись сил. В той же час Кавай тоді виклався на повну і здобув титул.

Перевага - рівність/Лейкерс

Висновок

В кожної з команд є свої переваги, Кліпперс молодші, Лейкерс більш досвідчені. В двох лініях із трьох, солідніше виглядають парусники, але найважливіша позиція залишилась за озерними. Якщо аналізувати суто людські ресурси, то мабуть логічніше було б дати прогноз 4-3 в серії на користь Кліпперс, але якщо розглянути ще декілька допоміжних факторів та згадати, що Леброн майже ніколи не віддає сьомі матчі, то я, все ж таки, сказав би 4-3 на користь Лейкерс. 

Цікаві факти

Родзинкою цього протистояння стане дуель братів-близнюків Маркуса та Маркіффа Моррісів, які на початку кар'єри грали разом у Фініксі.

Також цікаво буде поспостерігати за тим, хто ж стане більш титулованим та фартовим, Денні Грін чи Кавай Кеонард. Вони практично всю кар'єру грали разом і за цей час здобули по два чемпіонських титули в двох різних командах: Сан-Антоніо та Торонто. І ось їхні шляхи розійшлись, цього разу лише один залишиться переможцем.

А які ваші прогнози? Якщо ці команди зустрінуться у фіналі західної конференції, то хто переможе у серії?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Lakers VS Clippers
13 марта 2020, 23:22
2
Все посты