Tribuna/Баскетбол/Блоги/Баскетбол у всіх його проявах/Лень – єдиний українець, який набрав 30+ очок в матчі НБА

Лень – єдиний українець, який набрав 30+ очок в матчі НБА

Нещодавно був встановлений рекорд!

Автор — NZL
21 апреля 2019, 17:40
8
Лень – єдиний українець, який набрав 30+ очок в матчі НБА

Досягти цього рекорду намагалися 8 наших баскетболістів у найкращій лізі планети.

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «Баскетбол у всіх його проявах» – підтримайте автора плюсами та підпискою, щоб і далі з’являлися круті тексти про український та світовий баскетбол.

На початку квітня Олексій Лень провів чудову гру проти «Мілуокі» – українець встановив одразу 5 особистих рекордів: найбільша кількість очок (33), найбільша кількість влучань з гри (13), найбільша кількість спроб з гри (23), а також реалізував найбільше трьохочкових (6) та виконав найбільше спроб з-за дуги (12).

Така результативність виявилась не тільки найкращим досягненням Олексія, а й взагалі рекордним результатом для всіх українців, які виступали в НБА.

Давайте пригадаємо, які найрезультативніші матчі були у кожного із них.

Олександр Волков

Як і Лень, Волков провів найкращі свої матчі в «Атланті». Хоча для колишнього президента ФБУ цей клуб був єдиним в НБА. Перший українець в найсильніший баскетбольній лізі світу з’явився за океаном вже у досить зрілому віці і провів там лише 2 сезони.

Незважаючи на доволі короткий період, він провів декілька дуже сильних матчів. Найкращою у плані результативності стала переможна гра проти «Вашингтона», у якій Волков набрав 25 очок. Також у нього було одразу 3 гри з 21 очками в активі.

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Віталій Потапенко

Потапенко провів довгу, продуктивну та насичену кар’єру в НБА. Dін зіграв у трьох різних командах: «Бостоні», «Клівленді» та «Сіетлі». Рекордною була гра проти «Індіани» у складі «Бостона», де Віталій набрав 26 очок.

Також у нього було дві гри з 22 очками, три з 21 та ще дві з 20 пунктами у активі.

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Станіслав Медведенко

Медведенко залишається поки єдиним українцем, який ставав чемпіоном НБА. Всі свої найкращі ігри Станіслав провів у складі «Лейкерс».

В його кар’єрі є чотири гри з результативністю 20+, і всі вони виявились переможними для «озерних». Як і в Потапенка, найкращий показник Медведенка – 26 очок.

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Кирило Фесенко

Діючий гравець «Дніпра» у віці 22-24 років виступав за «Юту», у якій і провів 10 своїх найрезультативніших матчів в НБА, 8 з яких виявились переможними.

Піковий результат Кирила – 12 очок проти «Х’юстона». Загалом у Фесенка лише 5 матчів з двозначною результативністю.

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Олексій Печеров

Серед 10 найбільш результативних матчів Печерова 5 було зіграно у складі «Міннесоти» і 5 – у складі «Вашингтона». Цікаво, що всі були програшними для його команд.

Олексій мав м’яку кисть і добре поставлений кидок, тому з набором очок у нього проблем не було. Але закріпитись в НБА Печерову не вдалось. Причиною стала слабка гра в захисті українця. Найкращим його показником є 24 очка у грі за «Міннесоту» проти «Бостона».

Топ-10 найрезультативніших матчів:

В’ячеслав Кравцов

Кар’єру Кравцова в НБА також не можна назвати успішною. Скромні показники результативності, серед яких лише одна гра була з двохзначною кількістю очок.

14 пунктів проти «Індіани» є рекордним результатом українця. З 10 своїх найкращих матчів, дев’ять В’ячеслав провів у складі «Детройта» і одну – у складі «Фінікса».

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Святослав Михайлюк

Святославу особливо немає чим похвалитись в НБА. 12 та 11 очок – найкращі показники Михайлюка. Жодна гра за «Детройт» в цей топ не потрапила.

Однак, це лише перший сезон у професійному баскетболі для молодого українця, тому в майбутньому у нього є всі шанси суттєво покращити свою результативність.

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Олексій Лень

Перехід в «Атланту» став хорошим кроком для Леня. Вже зараз, серед своїх 10 найрезультативніших матчів, 7 Алекс провів у складі «Хоукс» і тільки 3 у «Фініксі».

І це при тому, що в «Атланті» українець виступає лише 1 сезон, а в «Санс» він відіграв 5 років. Лень – єдиний серед українців, кому підкорявся показник у 30 набраних очок, причому робив він це двічі: 33 очка проти «Мілуокі» за «Атланту» (25 років) та 31 очко проти «Орландо» за «Фінікс» (22 роки).

Топ-10 найрезультативніших матчів:

Фото: Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Lakers VS Clippers
13 марта 2020, 23:22
2
Все посты