Tribuna/Баскетбол/Блоги/Баскетбол у всіх його проявах/НБА 2018/19. Цікаві факти

НБА 2018/19. Цікаві факти

Чи знаєте ви, що...?

Автор — NZL
19 ноября 2018, 23:03
3
НБА 2018/19. Цікаві факти

1. Що спільного між Айзея Томасом і Реджоном Рондо? Водночас і багато і мало чого. Якщо судити по стилю гри, то це два зовсім різних гравці. У них практично протилежні сильні та слабкі сторони. Реджон дуже хороший плеймейкер, асистент із чудовим баченням майданчика, також він сильний в захисті, але має не надто стабільний кидок. Айзея навпаки, прекрасний снайпер, має чудовий дріблінг, націлений впершу чергу на набір очок, а не на передачі і доволі слабенький у захисті. Якби можна було б об'єднати цих двох баскетболістів, то світ мабуть отримав би ідеального поінт гарда.

Однак, незважаючи на такі розбіжності, Рондо і Томас мають багато спільного:

- Обоє вже встигли пограти в шести різних клубах НБА.

- Три з цих шести клубів, для них є однаковими (Сакраменто, Бостон, ЛА Лейкерс).

- В обох найкращі роки кар'єри пройшли в Бостоні.

- Обоє пограли з ЛеБроном Джеймсом. (Доречі, Рондо, який за часів великого тріо Маямі зарікався ніколи не грати в цій команді, вже встиг пограти разом з Ді Уейдом і ЛеБроном).

2. В Чікаго Буллс (2011-2014) та в Міннесоті Тімбервулвз початку цього сезону грало одразу четверо! однакових гравців: Деррік Роуз, Джиммі Батлер, Тадж Гібсон та Луол Денг. Якби в 2012 році, коли Чікаго вигравало регулярку, а Роуз був МВП, фанам Міннесоти сказали б, що через декілька років в їхній команді будуть четверо цих людей, то ніхто цьому не повірив би. Однак, все стає зрозуміло, коли подивитись, хто був тренером обох цих команд. Виявляється, спільні у них не тільки гравці, а й наставник, який зараз виконує в своїй теперішній команді не тільки функцію тренера, а й президента по баскетбольним операціям. Саме Том Тібодо формує склад вовків і тому не дивно, що він перетягнув до себе старих знайомих. Проте, Батлеру схоже набридло врешті працювати всю професійну кар'єру з одним тренером і він запросив обміну. Зараз Джиммі є гравцем Філадельфії.

3. Чи зможе нарешті Лейкерс завершити регулярку вище Кліпперс та вийти в плей-офф? 

Майже завжди головною баскеткольною командою Лос-Анджелеса були Лейкерс, але Кліпперс не хотіли з цим миритись і вийшли з тіні своїх титулованих сусідів. 6 сезонів поспіль саме вони краще виступали в регулярці та майже завжди виходили в плей-офф. Озерні натомість провели жахливий відрізок, 4 роки поспіль ведучи боротьбу за перші піки драфту. Лише минулого року команди приблизно зрівнялись, але все ж, Кліпперс були трішки кращими. Здавалося б, що цього року вже точно команди поміняються місцями, однак поки що, Парусники знову йдуть вище в турнірній таблиці. (Станом на 19 листопада).

Останній раз, коли Лейкерс виходили в плей-офф: сезон 2012/13.

Останній раз, коли Лейкерс закінчували сезон краще Кліпперс: 2011/12.

Чи зможе ЛеБрон перервати цю традицію?

4. Святослав Михайлюк став вже восьмим українцем, який зіграв в НБА. Він приєднався до Олександра Волкова, Віталія Потапенка, Станіслава Медведенка, Кирила Фесенка, Олексія Печерова, В'ячеслава Кравцова та Олексія Леня. 

З цих восьми у трьох ім'я закінчується на приставку "Слав": СтаніСЛАВ, В'ячеСЛАВ, СвятоСЛАВ.

Олексій Лень, перейшовши в Атланту, зробив цей клуб найпопулярнішим для українських баскетболістів. Це вже третій випадок, коли наш гравець грає за Ховкс. Раніше, кольори Атланти захищали Олександр Волков та Станіслав Медведенко.

Той же Медведенко провів найкращі роки кар'єри у Лейкерс, за який зараз грає Михайлюк. Причому, обоє мали можливість виступати в цьому клубі з легендарними партнерами, Станіслав із Кобі Браянтом, а Святослав із ЛеБроном Джеймсом.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Lakers VS Clippers
13 марта 2020, 23:22
2
Все посты