Tribuna/Баскетбол/Блоги/Rim Protection/Видовищна перестрілка Тейтума та Янніса. «Бостон» зрівняв рахунок у серії

Видовищна перестрілка Тейтума та Янніса. «Бостон» зрівняв рахунок у серії

Буде сьомий матч!

Блог — Rim Protection
14 мая 2022, 11:29
5
Видовищна перестрілка Тейтума та Янніса. «Бостон» зрівняв рахунок у серії

Буде сьомий матч!

Після потужного камбеку «Мілвокі» на виїзді у п’ятому матчі, «Бостон», якщо він дійсно вважає себе претендентом на чемпіонство, був просто зобов’язаний відповідати у грі №6, що проходила вже на домашньому майданчику «Бакс».

І у команд знову вийшло подарувати фанатам матч із топовим сюжетом. Так, тут не було неймовірного клатчу чи якогось несподіваного повороту подій, зате була неймовірна перестрілка головних зірок цих колективів – форварда «Селтікс» Джейсона Тейтума та лідера «Бакс» Янніса Адетокумбо.

«Бостон» зробив те, що й повинен був робити: виграв матч, причому доволі впевнено – 108:95, і зрівняв рахунок у серії.

Джейсон Тейтум провів надпотужну зустріч: набрав 46 очок, зробив 9 підбирань, 4 передачі та реалізував 7 триочкових (стільки ж, скільки всі гравці «Мілвокі» разом взяті!). Він став другим гравцем в історії «Селтікс», який має більше одного матчу плей-оф із 45+ очками, перший – Сем Джонс. Також 46 очок Тейтума у матчі з «Мілвокі» – другий результат в історії «Бостона», коли команда програвала протягом серії плей-оф (перший у Сема Джонса, який набрав 47 очок 10 квітня 1963 року проти «Цинциннаті»).

Взагалі головними дійовими особами на паркеті було тріо лідерів «Бостона». Якщо «Бакс» зуміли набрати 95 очок усією командою, то Тейтум (46), Браун (22) та Смарт (21) на трьох настріляли 89 очок. Вони ж стали авторами 16 з усіх 17 точних триочкових «Селтікс» (ще один на рахунку Дерріка Вайта).

На іншій половині майданчика теж був свій герой: Янніс Адетокумбо відзначився 44 очками, 20 підбираннями, 6 передачами та 2 блок-шотами – просто елітна статистика від грецького форварда. Щоправда, потужної підтримки від партнерів він не отримав, тому не зміг настільки яскраво нав’язати боротьбу Тейтуму і Ко.

Останній раз гру з показниками більш ніж 40 очок та 20 підбирань у плей-оф видавав Шакіл О’Ніл у сезоні-2000/01.

До Адетокумбо показники 40+ очок, 20+ підбирань та 5+ передач у матчі плей-оф підкорялися лише Вілту Чемберлену та Шакілу О’Нілу.

Абсолютно елітний перформанс Янніса дещо тьмяніє на тлі результату матчу, але чудово показує його вплив на нинішній «Мілвокі» і знову змушує повернутися до проблеми травм у плей-оф НБА. З таким Адетокумбо та зі здоровим Крісом Міддлтоном, «Бакс» точно не відпустили б «Бостон» настільки далеко.

А поки головним помічником «Грік Фріка» є Дрю Голідей, який провів не найкращий свій матч у контексті скорингу – 17 очок і 3/10 триочкових. У першій половині зустрічі Янніс та Голідей так чи інакше взяли участь у 39 із 43 очок команди. Що підкреслює ще одну проблему «Бакс» – у плей-оф, де стільки вирішують звичайні рольовики, у «Мілвокі» просто немає кому допомагати лідерам (минулого року такою «чарівною паличкою» був Пі Джей Такер, який цьогоріч грає вже за «Маямі»).

Тепер серія знову переїздить до Бостона – і це буде вирішальний, сьомий матч. На виїзді команди у цій серії перемагають частіше, ніж вдома (по 2 перемоги в гостях і по 1 на домашньому майданчику), однак казати, що у «Мілвокі» буде хоч якась перевага – теж не можна. Це буде абсолютна рівна зустріч і справжня рубка за вихід до фіналу конференції, де на тріумфатора вже чекає «Маямі».

Матч №7 стартує 15 травня о 22:30 за Києвом.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты