Tribuna/Баскетбол/Блоги/Rim Protection/«Маямі» – перший фіналіст конференцій. «Філу» поховала реалізація та Харден

«Маямі» – перший фіналіст конференцій. «Філу» поховала реалізація та Харден

«Хіт» святкують перемогу 99:90.

Блог — Rim Protection
13 мая 2022, 10:46
19
«Маямі» – перший фіналіст конференцій. «Філу» поховала реалізація та Харден

«Хіт» святкують перемогу 99:90.

Шостий матч серії «Філадельфія» – «Маямі», який проходив у рідному місті «Сіксерс», обіцяв бути одним із найцікавіших матчів усього плей-оф, адже «Філі» треба було терміново зрівнювати рахунок в серії, а «Хіт» – якнайшвидше закінчувати та виходити далі.

Тому не дивно, що багато очікував тут побачити класичний напружений клатч із рівною грою та переможцем, який стане відомий на останніх секундах зустрічі. Але особливої боротьби не вийшло – «Маямі» доволі впевнено переміг суперника та вийшов до свого другого фіналу Східної конференції за останні три сезони.

Хоч і перша половина видалася дуже конкурентною та близькою – команди пішли на велику перерву із різницею в 1 очко (49:48 на користь «Маямі») – друга половина пройшла повністю за сценарієм команди з Флориди. Головною проблемою «Філадельфії» став, хто б міг подумати, Джеймс Харден, який знову перечепився сам через себе у плей-оф (десь ми таке вже бачили).

Ось дуже показова статистика захисника «Сіксерс»:

Останній точний кидок Харден зробив за 3:31 до кінця другої чверті матчу. І з того часу він очок не набирав.

Цікаву паралель можна провести із Беном Сіммонсом, на якого «Філа» й виміняла Джеймса у «Брукліна». У скандальній торішній півфінальній серії Сходу проти «Атланти», у матчі №7, за який Сіммонса критикували й критикують досі, австралієць у другій половині зустрічі виконав 2 кидки та набрав 3 очки. Харден, при такій же кількості кидків, очок не набрав взагалі.

«М’яч не доходив до мене», –  заявив Харден на післяматчевій пресконференції. На уточнення щодо того, чи оголошував головний тренер Док Ріверс комбінації персонально під нього, Джеймс відповідати не захотів і попросив озвучити одразу наступне запитання, а крім того заявив, що залишиться у «Філадельфії» та зробить все, щоб покращити гру та результати команди.

Хоча сам Док Ріверс, здається, залишився задоволеним цьогорічним результатом.

«Я не переживаю щодо своєї роботи. Я вважаю, що добре попрацював цього року, провів чудову роботу. Я трудився, щоб наша команда дійшла до цієї стадії. Так, ми поступилися, але неможливо перемагати постійно. Вас же не прибирають за кожну помилку. Я знаю, чого я досягнув цього року, і цілком задоволений собою», –  сказав Ріверс.

На початку першої чверті матчу травму отримав Денні Грін. Але головною проблемою «Філадельфії» стало навіть не це, а жахлива реалізація баскетболістів: у Ембііда 20 очок і 7 з 24 з гри (де 5/16 середні, які є сильною стороною Джоела), а Тайріз Максі, який  реалізував 8 з 15 середніх, змарнував купу триочкових спроб (лише 1 точний дальній з 7 кидків). На цьому тлі непоганий матч провів Тобаяс Харріс (6 з 13), а Шейк Мілтон взагалі став світлим промінчиком «Сіксерс» (6 точних з 8 спроб, де 3 з 4 – триочкові), але цього виявилося зовсім недостатньо.

Недостатньо, щоби перекрити Джиммі Батлера, який настріляв 32 очки (майже третина від усіх очок «Маямі») і провів свій вже четвертий поспіль виїзний матч із 30+ очками. Серед гравців «Хіт» таке вдавалося лише Двейну Вейду у 2005-му. А ще одним із героїв матчу №6 для команди Еріка Споельстри став Макс Струс, який набрав 20 очок, зробив 11 підбирань і був справжньою таємною зброєю, до якої підопічні Дока Ріверса, схоже, виявилися зовсім неготовими.

«Маямі» пройшов «Філадельфію» у шести матчах і відправляється до фіналу конференції, де чекатиме на переможця пари «Бостон» – «Мілвокі».

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты