Tribuna/Баскетбол/Блоги/Rim Protection/«Мемфіс» бився за себе і за Морента та несподівано розтрощив «Голден Стейт»

«Мемфіс» бився за себе і за Морента та несподівано розтрощив «Голден Стейт»

«Грізліс» скоротили відставання в серії (2-3).

Блог — Rim Protection
12 мая 2022, 09:55
8
«Мемфіс» бився за себе і за Морента та несподівано розтрощив «Голден Стейт»

«Грізліс» скоротили відставання в серії (2-3).

Травма Джа Морента у третьому матчі серії проти «Голден Стейт» поставила під серйозне запитання подальшу долю «Мемфіса» у плей-оф. Без свого лідера та головної зірки «Грізліс» програли й четвертий матч, який закінчувався у напруженому клатчі, і ризикували зовсім припинити боротьбу за титул у грі №5.

Але потім гравці «Мемфіса» згадали, що Морент вже був травмований цього сезону, і тоді вони чудово справлялися без нього – штампували перемоги та показували чудовий результат в «регулярці». І вирішили повторити це вже у плей-оф.

«Грізліс» рознесли «Ворріорз» із різницею «+39» (134:95), відігравши один матч у серії (тепер рахунок 2-3, «Голден Стейт» все ще попереду. І встановили низку статистичних рекордів:

  • «Мемфіс» оновив клубний рекорд, набравши 77 очок у першій половині матчу
  • Під час третьої чверті «Грізліс» вели із різницею 55 очок (другий найкращий результат за останні 25 років)
  • Перед завершальною 12-хвилинкою команда з Теннессі мала перевагу «+52», що є повторенням найбільшого результату в плей-оф НБА за останні 70 (!) років
  • За першу половину «Мемфіс» набрав 25 очок після втрат – найкращий результат за останні 25 постсезонів.

Якщо для «Грізліс» найбільшою втратою була відсутність Джа Морента, то у «Голден Стейт» також були свої проблеми – головний тренер Стів Керр пропускав другий поспіль матч команди через позитивний тест на ковід. Без нього «Голден Стейт» ледь не програв минулий матч (там змогли дотиснути на останніх хвилинах) і дуже серйозно перечепився через «Мемфіс» у п’ятій зустрічі.

Цікаво, що найкращий бомбардир команди Тейлора Дженкінса набрав лише 21 очко (і це у матчі, де вся команда набирає 134). Щоправда, таких бомбардирів було аж троє: Джарен Джексон-молодший, Таюс Джонс та Десмонд Бейн.

А от у «Голден Стейт» найкращим став Клей Томпсон – 19 очок. Він же відзначився дуже неприємним «досягненням» – закінчив матч із показником плюс/мінус «-45», що повторенням найгіршого результату за останні 25 сезонів (у 2019 Андре Драммонд назбирав «-45» проти «Мілвокі»).

Тепер шостий матч, який пройде у Каліфорнії, викликає ще більше інтересу. Там уже, можливо, повернеться Стів Керр і, швидше за все, не повернеться Джа Морент (за попередньою інформацією він може пропустити решту серії плей-оф через травму коліна).

Наступний матч команд запланований на ніч із 13 на 14 травня.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты