Tribuna/Баскетбол/Блоги/Rim Protection/Фантастична кінцівка в Мілвокі: «Бостон» міг перевести матч в овертайм, але зрівняв рахунок одразу після сирени

Фантастична кінцівка в Мілвокі: «Бостон» міг перевести матч в овертайм, але зрівняв рахунок одразу після сирени

«Бакс» знову вийшли вперед у півфіналі Сходу (2-1).

Блог — Rim Protection
8 мая 2022, 10:20
8
Фантастична кінцівка в Мілвокі: «Бостон» міг перевести матч в овертайм, але зрівняв рахунок одразу після сирени

«Бакс» знову вийшли вперед у півфіналі Сходу (2-1).

Перші матчі серії між «Селтікс» та «Бакс», які проходили у Бостоні, не були близькими і не запам’яталися клатчами. У матчі №1 «Мілвокі» переміг суперника із різницею «+12», а у другому матчі «Бостон» помстився – розгромив суперника в «+23».

Але коли серія переїхала до Мілвокі, все різко змінилося. Команди видали неймовірно близький матч із шикарним клатчем, де було все: потенційні гейм-віннери від лідерів, неточні рятівні триочкові, фоли, штрафні і, звісно ж, видовищні останні секунди, після яких ще довго не розумієш, що ж взагалі сталося.

Надважливі для «Мілвокі» середні кидки в клатчі реалізували Янніс Адетокумбо та Дрю Холідей (останній закинув за 11.2 секунди до завершення і зробив рахунок 103:100 на користь «Бакс»). Потім той же Холідей майстерно сфолив на Маркусі Смарті – захисник «Бостона» (а за сумісництвом і найкращий захисник нинішнього сезону) не встиг підлаштувати м’яч під кидок, щоб заробити кидковий фол за триочковою лінією. Тому порушення правил Холідея принесло Смарту не 3, а лише два штрафних кидки.

Смарт реалізував перший та не став закидати другий – відбив м’яч від щита та спробував набрати два очки з гри. У підсумку це вийшло зробити не у нього, а в Ела Хорфорда, який додав м’яч у кільце, але зробив це за лічені миттєвості після (!) фінальної сирени, тому два очки не були зараховані, що означало перемогу «Мілвокі».

Насолодимося шаленими останніми хвилинами матчу «Мілвокі» – «Бостон» в динаміці:

Тож «Бакс» перемогли із рахунком 103:101 та вийшли вперед у серії (2-1).

Головним героєм матчу, звісно ж, був Янніс Адетокумбо, який у третьому матчі серії набрав 42 очка, зробив 12 підбирань, 8 асистів, 2 перехоплення та 2 блок-шота при 3 втратах. Грецький форвард продовжує кожного матчу переписувати історію «Мілвокі»:

  • Янніс провів свій шостий матч у плей-оф із 40+ очками. У всіх інших гравців в історії «Мілвокі» лише сім таких матчів (у легенди «Бакс» і всієї НБА Каріма Абдул-Джаббара – три )
  • Адетокумбо також провів 32-й матч плей-оф із 25+ очками та 10+ підбираннями. Більше за «Мілвокі» тільки у Абдул-Джаббара – 41. В усіх інших гравців в історії «Бакс» разом – 29.

Натомість поганий матч видався у лідера «Бостона» Джейсона Тейтума. Він показав свій другий найгірший кидковий перформанс в матчі плей-оф в кар’єрі. Тейтум реалізував лише 4 з 19 з гри (21%), а головною перешкодою для нього став Веслі Меттьюз, через якого Джейсон не закинув жодного кидка з 10 спроб.

«Бакс», які, нагадаємо, грають в серії без своєї другої зірки Кріса Міддлтона, знову вирвалися вперед у серії. Матч №4, який також пройде у Мілвокі, запланований на ніч з 9 на 10 травня. Маємо надію, що він буде таким же епічним та видовищним, як і третя зустріч цих команд.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты