Tribuna/Баскетбол/Блоги/Обпаркет/Цього року в НБА перемогла команда гравців-мемів. Настав час відкривати «Зал слави» для цього явища

Цього року в НБА перемогла команда гравців-мемів. Настав час відкривати «Зал слави» для цього явища

Ультимативна підбірка легендарних персонажів.

Блог — Обпаркет
Автор — Daggetkin
26 октября 2020, 17:54
13
Цього року в НБА перемогла команда гравців-мемів. Настав час відкривати «Зал слави» для цього явища

Від редакції: ви знаходитеся в блозі Обпаркет. Його автор написав цей пост в рамках конкурсу «Найкращий блогер України». Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою!

***

Останнє володіння «Лейкерс» у 5 матчі фінальної серії НБА. Рахунок 109-108 на користь «Хіт». Леброн у проході стягує на себе увесь захист «Маямі» та скидує м’яч під триочковий на повністю вільного Денні Гріна. Одинокий Грін кидає м’яч на перемогу у серії… і увічнює себе у «Залі Слави Баскетбольних Мемів».

Чекайте, а що це за «Зал Слави» такий? Його ж не існує. Ну якщо його нема, то давайте зробимо.

З розвитком інтернету та соціальних мереж багато гравців НБА потрапляють під нищівну критику вболівальників, тотального троллінгу та насмішок. Але є такі гравці, які зробили свою кар’єру на тому, що були мемами. Їх просто обожнюють вболівальники, а їх популярність лише росте від їх «мемності». Тому я вирішив створити аналог звичайного нудного «Залу Слави», куди потрапляють лише за якісь там спортивні заслуги. Ви ж пам’ятаєте, що у нас тут реаліті-шоу знімають? У нас буде свій рейтинг гравців, які найчастіше ставали об’єктами для мемів.

Наш «Зал Слави Баскетбольних Мемів» буде мати вигляд піраміди і включатиме у себе три рівні. З кожним новим рівнем залежність популярності гравця від його «мемності» буде збільшуватись.

Цікавий факт. Не знаю, чи спеціально Леброн підбирав собі одноклубників цього року, майже увесь нинішній склад вже чинних чемпіонів НБА присутній у «Залі Слави» і має своїх представників на кожному рівні. 

Поїхали.

Рівень 1. Суперзірки НБА, що найчастіше ставали об’єктами для мемів

Баскетбольні зірки дуже популярні люди. Кожен їх крок висвітлюється у ЗМІ. У них купа вболівальників і ще більше хейтерів. Тому зовсім не дивно, що вони вони найчастіше потрапляють у меми. Але вони знаходяться на найнижчому рівні саме тому, що частота їх висміювання – це наслідок їх шаленої популярності, а не навпаки.

Усі суперзірки потрапляють у мемну культуру, але лише найкращі потрапляють у наш «Зал Слави».

Шакіл О’Ніл

За що потрапив у «Зал Слави»: Шак отримав своє членство за особливі заслуги перед мем-спільнотою. Так, він є частим героєм мемів, але у «Зал Слави» ми його включаємо за інше. Саме О’Ніла можна назвати головним баскетбольним тролем в історії. Він знущався із всіх і завжди. Деякі навіть кажуть, що образ клоуна-самодура завадив йому провести ще більш яскравішу спортивну кар’єру. Але нам і так добре. Його спори із Чарльзом Барклі – окремий вид комедії. Ну і звичайно Шак подарував нам головну телевізійну мем-передачу Shaqtin`a Fool.

Кевін Дюрант

За що потрапив у «Зал Слави»:  Кевін Дюрант дворазовий чемпіон НБА та дворазовий МВП фінальної серії. Ось тільки здобув він ці трофеї у складі «Воріорс», які до його приходу вже були найкращою командою ліги і руйнували усі можливі рекорди. Звичайно, перехід другого найкращого гравця НБА у суперкоманду викликало просто хвилю л*йна в інтернеті. Вболівальники «Тандер» за таку зраду нарекли КейДі «Тістечком». Саме так його колишній одноклубник Кендрік Перкінс називав слабаків. 

Але Кевін, щоб хоч якось захистити свій образ, не придумав нічого кращого, ніж створити у соціальних мережах фейкові аккаунти. І з цих фейків він захищав себе і сварився із хейтерами в твіттері. Коли це все випливло назовні, то Дюренту ще більше перепало від вболівальників. Навіть зараз інтернет пам’ятає про його вихідку.

Джеймс Харден

За що потрапив у «Зал Слави»: Харден точно входить до п’ятірки найкращих атакуючих гравців в історії. Але є один нюанс. Всі свідомо наголошують лише на атакувальних якостях, бо захист «Бороди» – це одна із причин потрапляння у наш «Зал Слави». Саме завдяки своєму захисту Харден навіть став у 2016 MVP передачі Shaqtin`a Fool. Ну а якщо вам мало, то він ще й вигадав ну дуже крутий «подвійний степбек».

Кавай Леонард

За що потрапив у «Зал Слави»: Як можна глузувати із людини без емоцій? Серйозно, напевно, у рейтингу людей, що найбільше нагадують роботів, Леонард ділить перше місце із Марком Цукербергом. Але Кавай сам знайшов привід для насмішок.  У одного із найкращих гравців нинішньої НБА є прізвисько «Весельчак». Вгадайте, його так назвав? Відповідь: він сам.  

А в історію він увійшов завдяки одній прес-конференції, де він трішки засміявся. Цей сміх нагадував суміш крику чайки та передсмертної агонії. І саме цей сміх форсять і досі. 

Леброн Джеймс

За що потрапив у «Зал Слави»: Леброн Джеймс – один із найбільш ненависних гравців в історії. Армія його хейтерів вираховується мільйонами. Будь-який його рух викликає масу насмішок. Меджік Джонсон навіть казав, що Леброну доводиться набагато тяжче, ніж гравцям його епохи. Оскільки такого тиску зі сторони медіа та фанатів не зазнавав жоден гравець 80-х чи 90-х. Але будемо чесні. Чувак, який набиває у себе на спині татуху із написом «Обраний» та прозиває себе «Королем», має бути готовим до хейту та троллінгу.

А тролити його є за що:

– втік із Клівленда у суперкоманду;

– паскудно злив фінал у 2011;

– втік із суперкоманди у Клівленд;

– помахом руки обміняв майже весь ростер «Лейкерс»;

– програв 6 фіналів;

– постійно скаржиться суддям;

– обіс*ався у ролі соціального лідера «Бульбашки»;

– мовчить про Китай;

– на початку кар’єри огидно гриз нігті. 

Саме тому Леброн дуже частий гість у всіх мемних пабліках.

Майкл Джордан

За що потрапив у «Зал Слави»: Ну і куди ж без найкращого гравця в історії? Хоча Джордан грав ще у ті часи, коли мемів не було, але в історію він все одно потрапив. Символічно, що ЕмДжей увійшов одразу в обидва «Зали Слави» в один день. Під час своєї промови на введені «Зал Слави баскетболу» Майкл так пустив сльозу, що його фото стало одним із найвідоміших баскетбольних мемів. Ну а ще більше легендарний статус «мемної зірки» закріпився після виходу «Останнього танцю», який просто розібрали на цитати та меми.  

Рівень 2. Мемні рольовики

На цьому рівні знаходяться ті гравці, які не здобули культового статусу як баскетболісти, але вони є частими героями усіляких мемів. Частіше за все їх починали форсити через один конкретний випадок, який їм постійно згадують. 

Денні Грін

За що потрапив у «Зал Слави»: Грін – найсвіжіший представник нашого «Залу Слави». Його промах у п’ятому матчі фінальної серії просто розірвав інтернет, вивівши його у топ-тренди Твіттеру. Ще перед матчем Денні порівнювали із трактором, який виготовляє по 300 цеглин на годину. А вболівальники «Лейкерс» на повному серйозі створювали петиції, щоб йому не вручали чемпіонський перстень у разі перемоги «озерників». Ну а найкраще про Гріна висловився один із головних вболівальників команди Снуп Догг, який просто не залишив на ньому живого місця.

Робін Лопез

За що потрапив у «Зал Слави»: Після завершення кар’єри Робін Лопез одного разу піде на матч НБА і стане звичайним глядачем. Там він побачить маскота команди, який буде веселити публіку. Але самому Робіну буде не до веселощів. У нього почнуться флешбеки у його молодість: «Брук! Ці маскоти усюди! Вони дістають мене навіть у Твіттері!».

Незрозуміло чому, але Робін Лопез майже усю свою кар’єру веде священу війну проти маскотів. Це почалося ще наприкінці 2013. Робін зійшовся із маскотом «Детройта» хупером. З того часу проти нього виступали майже усі символи команд. І за його підступність та пишну шевелюру він отримав прізвисько «Другий номер Роб».

Діон Вейтерс

За що потрапив у «Зал Слави»: Придумайте найбільш ідіотську причину потрапити у наш «Зал Слави». Придумали? Причина Діона Вейтерса все одно більш ідіотська. Під час перельоту із Фінікса в Лос-Анджелес літак із командою «Хіт» робив екстрену посадку і одного гравця забрала швидка. Цим гравцем був Вейтерс. Під час польоту Діон переїв желейних ведмедіків і зробив це так вдало, що у нього почався припадок.

З того часу «Хіт» поставили на ньому хрест. Але не було б щастя, так нещастя допомогло. Підібрали Діона саме «Лейкерс», які зробили із любителя желейних ведмежаток чемпіона НБА.

Яо Мін

За що потрапив у «Зал Слави»:  Так, Яо свого часу був суперзіркою НБА і він є членом звичайного «Залу Слави». Чого ж він тут? Для Яо я зробив виняток, перемістивши його на рівень вище через його вклад у мемну культуру. Оскільки саме Яо Мін стояв у її витоках, коли меми ще були чорно-білими. Саме його обличчя стало основою для одного із найбільш популярних на початку 10-х rage-мемів.

Тайрон Лью  

За що потрапив у «Зал Слави»: Ми пам’ятаємо Тайрона Лью-тренера, як ту людину, яка допомогла Клівленду виграти єдине чемпіонство в історії. Він зробив так, що Кевін Лав не зміг завадити Леброну перемогти у серії проти «Воріорз». І лише за це досягнення його треба внести у звичайний «Зал Слави». Але ми ж тут не для цього зібралися.

А от Тайрон Лью-гравець саме наш кандидат. Він прийняв участь у найбільш принизливому вчинку в історії ліги. Під час фінальної серії 2001 року Аллен Айверсон після чергової «двушки» просто переступив через Лью, який втратив координацію та впав. І з того часу цей момент став головним мемом, який виражає найвищу ступінь виявлення неповаги до суперника.

Рівень 3. GOAT LEVEL

Це найвищий ступінь визнання гравця. Тут лише легенди. На цьому рівні лише ті, хто отримав свою популярність завдяки мемам. Саме заради них ви відкрили цей пост. Тож зустрічайте головних мем-суперзірок НБА.

Джей Ар Сміт

За що потрапив у «Зал Слави»: У Джей Ара ситуація майже аналогічна із Денні Гріном. У першому матчі фінальної серії 2018 року при рівному рахунку за 4,5 секунди до кінця матчу Сміт зробив підбирання в атаці і замість того, щоб атакувати кільце і виривати перемогу чи хоча б узяти тайм-аут, він побіг до центрального кола. Той матч «Клівленд» програв у овертаймі. Але чому ж тоді він тут, а не рівнем нижче? Бо ту серію «Кавальєрс» програли і програли саме у першому матчі. Леброна настільки вибісила вихідка Джей Ара, що він у роздагальні від злості пошкодив собі руку і грав із травмою увесь фінал. А програти фінал саме таким чином – це вже легендарно

Відтоді Сміт став ходячим мемом. Ну і нещодавно він знову відмітився. А найяскравіше Джей Ара описав Чарльз Барклі: «Леброн дійсно найкращий гравець в історії. Бо лише найкращий в історії може зробити із Джей Ар Сміта дворазового чемпіона НБА».

Джавейл Макгі

За що потрапив у «Зал Слави»: Існують такі люди, які просто притягують до себе неприємності та комічні ситуації. Джавейл якраз відноситься до таких. Він класний гравець, але ну просто не може без якогось фейлу. А зіркою його зробив Шак, який буквально травив його майже п’ять років. Джавейл – єдиний, хто двічі ставав MVP Shaqtin`a Fool та на додачу отримав від Шака прізвисько «Мій хлопчик».

Але якщо перші рази Джавейл нормально сприймав таку увагу від О’Ніла, то далі все набуло дуже серйозних оборотів. Після чергового глузливого відео Макгі сказав Шаку, щоб той йому відсмоктав, Шак теж не залишився у стороні. Потім до суперечки підключилось керівництво «Воріорз», де тоді грав Джайвел, та навіть мама самого Макгі, яка звинуватила Шака у кібербулінгу. Відтоді ім’я Джавейла є табу для Шакіла. Більше він його не згадує.

Нік Янг

За що потрапив у «Зал Слави»: «Я ненавиджу дельфінів, вони намагалися забрати в мене мою жінку. Одного разу ми були у дельфінарії із моєю дівчиною та вирішили поплавати з ними. Коли дійшла моя черга, то дельфін весь час плив на дно намагаючись мене втопити. Коли з ним плавала моя дівчина, то цей мазафакер був дружелюбний із нею, цілував і все таке». Лише за цю історію Ніка Янга можна включати у наш «Зал Слави». І ще треба врахувати, що на той час його жінкою була Іггі Азалія.

Але Нік Янг, один із небагатьох маловідомих широкому загалалу баскетболістів, який вийшов із за межі баскетбольних мемів і став героєм у поп-культурі. Якщо ви не знали, то чувак, який нічого не розуміє – це саме Нік Янг.

Алекс Карузо

За що потрапив у «Зал Слави»: Найбільш унікальний персонаж у нашому рейтингу. Алекс Карузо усього три роки грає в НБА, ніколи не мав хоча б найменшого фейлу та й в баскетбол він уміє грати. Але він уже має культовий статус у мем-культурі. У нинішньому ростері «Лейкерс» за популярністю він майже не поступається головним зіркам команди. Карузо має прізвисько GOAT («Найкращий у всі часи»). На честь нього навіть мурали малюють.

А така популярність пояснюється дуже просто. Карузо більше нагадує твого друга-задрота, який дивиться аніме, ніж на баскетболіста. І цей дисонанс просто підкуповує. За нього не можливо не вболівати.  

Браян Скалабріні

За що потрапив у «Зал Слави»: Якщо ви не знаєте Скала, то ви просто втратили усе життя. Для мемної культури баскетболу Скалабріні має такий же вплив, як Майкл Джордан у баскетболі. Він одним із перших в історії прийняв, той факт, що можна стати зіркою не лише завдяки баскетбольним навичкам. Він просто став граючим маскотом. І робив він це просто космічно. А фани його просто обожнювали. «Мені інколи було соромно, що такі чуваки, як Кевін Гарнетт рвуть свої сраки для перемоги, але вболівальники все одно кричать лише моє ім’я», – так казав Браян про свою популярність.

Для такого статусу у Скалабріні були усі фактори. По-перше, він білий. По-друге, він рудий. По-третє у нього обличчя Вілла Фаррела. Ну і головне – він серйозно працював над своїм образом. Навіть сам придумав собі епічне прізвисько – «Біла Мамба» (робочим варіантом також було «Ванільна Годзілла»). У Скала навіть була своя тактика на матчі – одразу після виходу у сміттєві хвилини він одразу намагався набрати очки, тоді публіка просто помирала в екстазі. Секрет його популярності у тому, що він виглядав, як той, хто не може набрати очки, але він міг.

І якщо у баскетболі ще є спори у визначенні найкращого гравця, то «Залі Слави Баскетбольних Мемів» дебати навіть і не починались.

Фото: NBA, Reuters

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты