Tribuna/Баскетбол/Блоги/Баскетбольный дайджест/Зубрицький про вихід в 1/4: Будемо грати в своє задоволення, результат на нас не тисне

Зубрицький про вихід в 1/4: Будемо грати в своє задоволення, результат на нас не тисне

Головний тренер «Львівської Політехніки» Ярослав Зубрицький підсумував регулярний сезон Вищої ліги, поділився враженнями від старту плей-офф та розповів про амбіції своєї команди.

19 апреля 2021, 17:03
1
Зубрицький про вихід в 1/4: Будемо грати в своє задоволення, результат на нас не тисне

Головний тренер «Львівської Політехніки» Ярослав Зубрицький підсумував регулярний сезон Вищої ліги, поділився враженнями від старту плей-офф та розповів про амбіції своєї команди.

За підсумком регулярки львів'яни посіли шосте місце у своїй групі: 11 перемог та 19 поразок. В матчах 1/8 плей-офф «Політехніка» двічі перемогла миколаївський «МБК-2-НІКО», потрапивши у вісімку найсильніших команд Вищої ліги. 

Про підсумок регулярного сезону: 

— Відштовхуючись від нашого складу і нашої підгрупи, я вважаю, що ми показали непоганий результат. Кілька ігор, звісно, загубили: не мали б програвати «Черкаським мавпам-2» та «Житомиру», але загалом я задоволений регулярним сезоном. 

Про гравців, які впродовж регулярного сезону:

— Добре додав у другій половині регулярки Богдан Степанченко, Данило Кич стабільно в сезоні мав хороші показники. Максим Викрикач чудово показав себе впродовж сезону; останні кілька ігор мав певний спад, але при великій кількості ігрового часу певні спади неминучі, тому це нормально. Влад Захарчук почав сезон дуже круто; теж трохи бракувало стабільності наприкінці регулярки, але вже в плей-офф себе гарно проявив. Само собою стабільно хорошу гру показали Володимир Орленко та Микола Полюляк, вони дуже нам допомогли.

Про дві виїзні перемоги над «МБК-2-НІКО» в 1/8 плей-офф (68:56 та 77:68): 

— На щастя, в нас по ходу сезону ніхто не вибув через травми і ми в досить непоганий формі підійшли до матчів плей-офф. Я дуже переживав за те, як ми добиралися до Миколаєва: наш потяг скасували, довелося їхати через Київ і буквально з дороги виходити на матч. Але хлопці молодці, вони зібралися і показали чудовий баскетбол.

Я дивився матчі Миколаєва перед 1/8 і розумів, що навіть у їх повному бойовому складі ми зможемо дати бій. Не було недооцінки через можливу відсутність їх лідерів, бо розумів, що навіть у неповному складі це сильна молода команда і вони грають в дуже хороший баскетбол: швидкісний, агресивний. Стиль їх гри зав'язується на великій кількості триочкових; це завжди було ознакою школи Миколаєва, в них усі гравці можуть закидати дальні. Наші хлопці дуже добре відпрацювали в захисті і забрали у Миколаєва можливість розвинути їх найсильнішу сторону — реалізацію триочкових. 

В першому матчі ми показали хороший захист в зоні і дуже добре бігли. В другому хоч і важко стартували, але в третій чверті зробили потужний ривок і витримали перевагу до кінця. Я дуже задоволений віддачею хлопців. 

По амбіції «Львівської Політехніки» в ¼ плей-офф:

 — Наш план на старті сезону полягав у потраплянні в вісімку кращих команд Вищої ліги і ми його виконали. Звісно, стати чемпіонами для нас нереально, але поборотися за місце в четвірці кращих цілком під силу.

Суперник львів'ян на 1/4 визначиться 21 квітня. Це буде «Прометей-2» або «Старий Луцьк». В першому матчі Луцьк сенсаційно програв, а в другому реабілітувався і звів рахунок зустрічей до 1:1 (команди грають до двох перемог.)

 — Як на мене, звісно нам було б легше грати з «Прометеєм-2» в чвертьфіналі, але «Старий Луцьк» точно має виграти два матчі. Він об'єктивно сильніший і я не знаю, що сталося в першій грі. В будь-якому випадку, ми з Луцьком завжди граємо на рівних, це дуже цікаві і напружені зустрічі, тому шанси в іграх проти них в нас є.

По амбіції «Політехніки» на фінальній стадії Вищої ліги: 

— Як мені здається, серед цієї вісімки кращих команд Вищої ліги в нас найменший командний бюджет. Я не можу говорити напевне, але, на жаль, очевидно, що так і є. Тому ми можемо грати в своє задоволення і не хвилюватися за результат. Звісно, ми прагнемо перемагати у кожному матчі, але результат на нас не тисне і, думаю, хлопцям буде комфортно грати за таких умов.

фото: Максим Гаптар, «Старий Луцьк», «МБК-2-НІКО»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты