Tribuna/Баскетбол/Блоги/Баскетбольный дайджест/Ярослав Зубрицький: В «Політехніці» зараз серйозна конкуренція серед молоді

Ярослав Зубрицький: В «Політехніці» зараз серйозна конкуренція серед молоді

Знайомимося з новачками львів’ян 🏀👀

16 октября 2019, 18:50
2
Ярослав Зубрицький: В «Політехніці» зараз серйозна конкуренція серед молоді

«Львівська Політехніка» розпочала сезон у Вищій лізі бойовою нічиєю з івано-франківською «Говерлою»: поразка в першому матчі (82:86) і перемога в другому (89:75).

Тренер Ярослав Зубрицький знайомить нас з новачками своєї команди, які вже довели, що гідні бути в основі (чого тільки вартий другий матч! 🔥💪).

Юрій Крамар 🏀 — найрезультативніший гравець вікенду у складі львів’ян 😎

— Це наш хлопець, місцевий. Він з Дрогобича. Юра дуже давно поїхав у Дніпро, тренувався там, а потім грав за «Золотий Вік». Перед стартом цього сезону він сам мені зателефонував і попросився в команду. Це було за місяць до старту сезону, десь на початку вересня. Його не було з нами на тренувальному зборі. Я сказав: «Приїжджай, подивимось». І зараз я дуже задоволений його грою. Добре, що так склалося, що він сам проявив ініціативу. Він дуже сильно допомагає команді. Видно, що в нього є досвід і хороша школа.

Віталій Биков 🏀

— Я помітив його дуже давно. Віталій мені імпонує тим, що він заряджений, дуже «злий» і хоче завжди вигравати. Я ціную таких гравців, для яких перемога — перш за все і будь-якою ціною. Тому я взяв його за рахунок характеру. Такий момент, як, наприклад, в другому матчі з «Говерлою», коли він впав за м’ячем і не віддав його, вже був у Студентські лізі. Тоді він точно так само забрав м’яч в нас. Тому мені дуже подобається його відношення до баскетболу.

Вілен Крижов 🏀

— Вілен з Рівного. Я ще минулого року запрошував його в команду. Тоді він почав тренуватися з нами, а згодом вирішив грати в БК «Львів» в Першій лізі. Цьогоріч ми з ним знову переговорили і тепер він розпочав сезон уже з нами. Я задоволений його грою, бажанням, і тим, як він працює.

Даниїл Міщенко 🏀

— Він теж наш, львів’янин. Грав за нас ще коли ми починали у Вищій лізі. Згодом переїхав грати в Польщу, і от знову повернувся до нас. Я помітив його, коли він грав за БК «Львів» проти нашої команди. Сподобалась його гра, тому і запросив.

Ілля Левченко 🏀

— Ілля вчився в інфізі і досить довго грав проти нас в Студентській лізі. Цього року я вирішив також запросити його до нас. Я старався скомплектувати команду або з наших гравців, або з тих, хто має відношення до нас і тих, кого ми знаємо. В Іллі прекрасний кидок, він це вдало використовує в грі, але мені б хотілося щоб він був агресивнішим в проході, щоб більше підбирав. Ми програємо практично всі ігри на підборах, тому це єдине, в чому було б добре додати.

Про прогрес основних гравців:

— З тих, хто вже давно у складі і неабияк додали — це, однозначно, Данило Кич і Богдан Степанченко. Віталій Капко в останньому матчі з «Говерлою» зіграв дуже впевнено. Тобто, всі молоді гравці, які в нас були, додають з кожним роком. І якраз на таких як Данило Кич, Дмитро Клебан є надія, що, якщо ми не зможемо грати в Суперлізі, то ці гравці зможуть. В них є ще кілька років, поки вони навчаються, аби прогресувати тут. І я вірю, що на цих гравців звернуть увагу і вони потряплять в Суперлігу.

Про конкуренцію в складі:

— У нас є 10 гравців на заміну. Є Максим Викрикач та Влад Захарчук, які не потрапили в склад на старт сезону. Є Богдан Сим та Данило Ковальчук, які мають бути у складі по віку. У нас є велика конкуренція серед своїх, львівських гравців. Особливо серед молодих. Потрапити в склад не легко. Кожному, хто хоче бути в основі, треба неабияк старатися і доводити, що вони кращі. 

Склад «Львівської Політехніки» на сезон 2019/2020.Верхній ряд: #13 Ілля Левченко, #11 Даниїл Міщенко, #16 Дмитро Клебан, #14 Данило Кич, тренер Ярослав Зубрицький, #9 Вадим Горбатий, #10 Юрій Крамар, #17 Павло Кич, #18 Данило Ковальчук. Нижній ряд: #15 Богдан Сим, #8 Віталій Биков, #7 Віталій Капко, #4 Богдан Степанченко (капітан), #5 Максим Викрикач, #6 Вілен Крижов.

Фото: Катерина Зубрицька

Другие посты блога

Все посты