Tribuna/Волейбол/Блоги/Волейбольчик/Спецдозвіл, щоб виїхати з країни, в магазин пускають по 2-3 людини. Наш волейболіст – про коронавірус в Італії

Спецдозвіл, щоб виїхати з країни, в магазин пускають по 2-3 людини. Наш волейболіст – про коронавірус в Італії

Деталі від Олега Плотницького.

10 марта 2020, 20:23
7
Спецдозвіл, щоб виїхати з країни, в магазин пускають по 2-3 людини. Наш волейболіст – про коронавірус в Італії

Деталі від Олега Плотницького.

В Італії – величезний карантин через ситуацію з коронавірусом. Вчора влада ввела заборону на проведення спортивних подій та карантин до 3 квітня. Ця ситуація вже зачепила Руслана Маліновского та Євгена Шахова, які зараз грають в серії А, а також деяких членів тренерського штабу збірної України. Але це не єдині українці, які зараз виступають в Італії.

Прямо зараз Олег Плотницький – не лише лідер збірної України, а й одного з найсильніших клубів Європи «Перуджі». Разом з світовими зірками Леоном, Подращаніном та Атанасієвічем Олег мчить до перемоги в Лізі чемпіонів. В першому матчі 1/4 фіналу турніру італійці на виїзді обіграли «Факел» з Нового Уренгою (3:1). Матч-відповідь мав відбутися сьогодні в Перуджі – але його перенесли на невизначений термін. 

Олег спеціально для Tribuna.com дав коментар по поточній ситуації з італійським волейболом та коронавірусом.

«Щоб виїхати закордон, потрібен спеціальний обгрунтований дозвіл»

У Перуджі все нормально, от тільки сьогодні в маркет пропускали по черзі – не більше 2-3 людин одночасно. Хоча біля магазинів не так багато людей. Зараз в місті в магазинах не так багато продуктів, як було раніше. Може не бути картоплі, макаронів, продуктів, які можуть довго стояти. А в цілому все нормально, ніякої паніки, ніякої заборони руху чи поліції. 

В Перуджі поки нема виявлених хворих на коронавірус, але от в Монці, де грав раніше, знайшли. Там на два тижні закрили тренерів клубу на карантин. Один з них ходив на вечерю з людиною, яка була заражена. Зараз все нормально. Післявчора «Монца» грала в Модені і тренери вже були на лавці. 

Щоб виїхати закордон, потрібен спеціальний обгрунтований дозвіл – чому заїжджаєш чи виїжджаєш звідси. Поки нікуди не пробував їхати. Якщо будемо кудись летіти, то повинні бути документи на всю делегацію про те, що всі здорові. Цим займатиметься клуб. 

За весь цей час і в Перуджі, і в інших містах не бачив нічого, повязаного з коронавірусом. На днях в центрі Перуджі збиралися поліції, швидка, пожежники. Вони кілька днів покружляли й все закінчилося. Люди гуляють, діти бавляться, ввечері купа всіх на вулицях. Мало кого можна побачити в масках. Зрозуміло, що в Мілані інша ситуація (відстань від Перуджі – понад 400 кілометрів, – прим. Tribuna.com).

У клубі попросили нас менше кудись виїжджати у вільний час. В супермаркет – і додому. Не ходити по кафе та барах. Краще сидіти вдома. Просили мити руки, їжу. Нічого особливого – всі і так це роблять кожного дня. Просто зараз для цього потрібно більше уваги. Нам кожного дня в залі та роздягальні роблять дезінфекцію. В залі поставили спеціальні дозатори з антисептиком.

«Ніхто не говорить, скільки людей вже вилікувалося. Лише про те, скільки померло. А перше число в рази більше за друге»

2-3 тижні тому, коли все лише починалося, ми жартували в роздягальні, сміялися. Зараз розуміємо, що реально можуть закрити чемпіонат. Хто яке місце посідає прямо зараз, таке й буде в підсумку. Трохи в напрузі. Не знаємо, як працювати. Місяць просто будемо тренуватися? Чи готуватися до ігор? Можна розслабитися й підлікуватися чи ні?

Сьогодні зранку у нас було командне зібрання. Нам сказали тренуватися в нормальному режимі. Чемпіонат закрили до 3 квітня, але є ще матч-відповідь чвертьфіналу Ліги чемпіонів проти «Фaкела». Росіяни ще раніше не захотіли грати в Перуджі, а зараз це неможливо. Сьогодні на зібранні команди спортивний директор клубу сказав, що зіграємо в середу, 18 березня, у словенському Маріборі. Туди перенесли всі матчі наших у єврокубках – і в жіночих, і чоловічої «Трентіно». Але ввечері ситуація змінилася – гру перенесли на невизначений термін. Й невідомо куди. 

Погано, що можуть закрити чемпіонат чи грати при порожніх трибунах. Клуби програють в цьому – на квитках на гру можна заробити десятки тисяч євро. Але закриття спортивних подій логічне – в кафе десятки чи сотні людей, а на футболі чи волейболі – в рази більше. Головне, аби це допомогло. А не просто відкласти чи закрити чемпіонат. Добре, що в нас є Ліга чемпіонів, точно гратимемо в цьому турнірі. А як бути іншим?

Про розірвання контрактів у команді ніхто не думає. Лише є питання з виплатою зарплати. Ще дві мають виплатити, а дві – можуть і ні. Можемо раніше закінчити сезон або закриють чемпіонат. Тоді спонсорам не буде сенсу виплачувати гроші. Це максимум, про що ми думаємо й розмовляємо. Досі жартуємо на цю тему, що не слово, то коронавірус. 

Італія хоче повністю унебезпечити своїх громадян від коронавірусу. Але думаю, що це щось таке... Помирають більш літні люди. До молодих, якщо і чіпляється, і ти захворієш, то можеш вилікуватися навіть без ліків. Температура може бути, а може й не бути. Ти можеш навіть не знати, що хворів і вилікувався. 

Дуже багато людей помирає кожного року від раку, але про це вже не так говорять – більше паніки про коронавірус. Не так все трагічно. Так, люди помирають – це жахливо. Якщо б вони не захворіли цим, то прожили б ще кілька років. А через цю болячку доводиться раніше йти на той світ. Ніхто не говорить, скільки людей вже вилікувалося. Лише про те, скільки померло. А перше число в рази більше за друге». 

Другие посты блога

Все посты