Tribuna/Футбол/Блоги/5 клубів , що стануть топами/Частина третя ФК Минай

Частина третя ФК Минай

Команда де завжди знайдеться місце для жартів, приколів і Євгена Коноплянки)

8 августа 2018, 23:00
4

Третя частина клубів, що скоро стануть топами! Сьогодні поговоримо  про клуб, де можливо закінчуватиме свою кар’єру Євген Коноплянка -  ФК Минай!)

Після статті про Колос, мені в коментарях  вболівальники писали « Чому ти пишеш про сільські клуби з завищиними амбіціями, закінчаться гроші -зникнуть клуби, напиши краще про Волинь і тд. і тп…»

Перед тим, як перейти до справи і розказати Вам все, що я думаю і знаю про Минай, хотілося би прояснити ситуація . У своїх статтях я розповідаю про маленькі клуби, про які мало хто говорить., як на мене це цікавіше, ніж читати про Дніпро , Волинь і подібні команди. Так переважно я пишу про сільські команди в яких не має великих грошей, але є свої цілі і плани розвитку футболу Слідкую за аматорським футболом доволі  давно , і можу сказати за сільськими клубами майбутнє! Наприклад у Франції  є такий клуб Генгам, клуб, що не так давно грав з Динамо у Лізі Європи. Його на початку70х років заснували французькі трактористи  З часом у місті з’явилася футбольна школа , де розкрилися Дідьє Дрогба та Флоран Малуда!

Якщо Ви починаєте грати у футбол у великому місті( Київ, Львів Одеса, Дніпро )- це одна  справа, і зовсім інша розпочинати  в містечку чи селі, де  немає футбольної школи, та що там школи, нормального футбольного поля  немає. Тому я вважаю дуже цінно знати про села , де футбол розвивається, де є поля стадіони бази, і навіть футбольні академії! Про один з таких клубів сьогодні і поговоримо, отже Минай!

ФК Минай було засновано  у 2015 році, групою закарпатських бізнесменів – однодумців на чолі з Пересоляком Валерієм Івановичем, що вклав у розвиток клубу близько 3 мільйонів гривень. Команда базується в однойменному селі  Закарпатської області .   Розвиток клубу розпочався з побудови стадіону,  першого тренувального поля і сучасної бази. Поки будувався стадіон команда грала на стадіоні Авангард в Ужгороді . Вже за рік після створення клубу  новенька  Минай Арена,  на 3000 місць, приймала обласні змагання. Такий швидкий розвиток клубу не міг би відбутися без серйозної підтримки  міської влади Ужгорода. Зокрема  Генадія Москаля, що став головою МДА в Закарпатській області у 2015 році. У цій статті не буде жодної політичної реклами  Генадія Генадійовича Москаля, але слід визнати, що  швидке будівництво стадіону - це багато в чому його заслуга. Приємно, коли люди, що мають владу, використовують її не лише для власного збагачення, а ще й сприяють розвитку спорту в регіоні де працюють.

Уже у 2016 команда була заявлена для участі у Вищій лізі Закарпаття, одному з найсильніших турнірів для  аматорських команд в Україні . Після перемоги в цьому турнірі власниками команди, було вирішено заявити її на аматорський чемпіонат України, але виграти другий аматорський турнір поспіль не вдалося – лише срібло. У 2018 році ФК Минай став професійним футбольним клубом , зараз це - команда другої ліги з дуже серйозними амбіціями. Яскравим підтвердженням цього є власна футбольна школа. Клуб активно рекламує себе в інтернеті, має свій офіційний сайт,та акаунти у соц. мережах,  де кожен охочий може поставити запитання футболісту, або замовити клубну атрибутику. Це показує серйозність підходу у роботі з уболівальниками,  далеко не всі клуби з нижчіх ліг можуть цим похвалитися.

За Минай грає багато відомих футболістів: Владислав Микуляк, Олег Допілка , Ігор Ощіпко,ну і звичайно  Михайло Кополовець! Тренує команду молодий, але дуже амбітний Ігор Харьковщенко, що довгий час працював помічником В’ячеслава Грозного.  Ігор Олександрович будує  команду без легіонерів, активно залучаючи  молодь до основного складу. Є впевненість, що за кілька років, Ми побачимо цю команду в еліті українського футболу!

Склад команди на сезон 2018- 2019 років . Джерело fcminaj.com

ФК Минай – результат плідної  співпраці президента, тренера вболівальників та міської влади Ужгорода.     Дуже хочеться, аби влада брала активну участь у розвитку спорту не лише у цьому регіоні , а й по всій Україні Ми з Вами спостерігаємо народження ще однієї дуже цікавої команди в українському футболі.  Не знаю наскільки часто ця команда ходить до церкви, але виходить у них поки що  все дуже добре, тож побажаємо їй успіху у другій лізі!)

Друзі діліться враженнями в коментарях, Ваша думка для мене дуже важлива! Також  пишіть клуби про які хотіли би почитати, і плюсуйте кому подобається!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов