Tribuna/Футбол/Блоги/Все про Азійський футбол/Ліга Чемпіонів Азії 2017. Огляд перших матчів 1/4 фіналу

Ліга Чемпіонів Азії 2017. Огляд перших матчів 1/4 фіналу

Завершились перші матчі стадії 1/4 фіналу Ліги чемпіонів Азії. Серед результатів варто відмітити, по-перше, нещівну поразку Гуачнжоу Евегранд від співвітчизників з Шанхай СІПГ. Також, Аль-Ахлі Джидда Сергія Реброва. ведучи по ходу поєдинку 2-0, наприкінці поєдинку втратило перевагу. Матч завершився з рахунком 2-2, чим позбавив саудитів від суттєвої переваги перед «домашнім» матчем.

Автор — Denys Vozniuk
28 августа 2017, 17:25
1
Ліга Чемпіонів Азії 2017. Огляд перших матчів 1/4 фіналу

На цьому тижні пройшли перші матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів Азії. Серед несподіванок варто виділити, хіба що, повний розгром Гуачнжоу Евегранд від Шанхай СІПГ.

Усі результати перших матчів:

Аль Айн (ОАЕ) - Аль-Хіляль (Саудівська Аравія) - 0:0 (0:0);

Шанхай СІПГ (Китай) - Гуанчжоу Евегранд (Китай) - 4:0 (2:0);

Персеполіс (Іран) - Аль Ахлі Джидда (Саудівська Аравія) - 2:2 (0:1);

Кавасакі Фронтале (Японія) - Урава Ред Даймондс (Японія) - 3:1 (1:0).

Тепер розглянемо кожний матч окремо.

Аль Айн - Аль-Хіляль - 0:0.

Матч, який відкривав 1/4 фіналу АЛЧ.

Забігаючи наперед, додам, що це був найцікавіший матч серед усіх перших матчів 1/4 фіналу АЛЧ. Не зважаючи на підсумковий рахунок. 

Увесь поєдинок команди провели на зустрічних курсах. Аль-Айн та Аль-Хіляль одразу задали цьому поєдинку високий темп, не зважаючи на спеку.

Вже на першій хвилині Мохамед Абдулрахман завдав дального пострілу по воротам Абдулли Аль-Маюфа (саме саудит зараз стоїть у рамці воріт, а не Аль-Хабсі, який поповнив склад чемпіона Саудівської Аравії влітку).

Буквально через хвилини удару у відповідь завдав Омар Хрібін, але його удар прийшовся по центру і був легким для голкіпера "Боссів" Халіда Есси.

На 9-й хвилині Есса знову виручив свою команду у чудовому стрибку переправивши м'яч на кутовий після пострілу зі штрафного від Карлоса Едуардо.

На 12-й хвилині Аль-Хіляль розіграв чудову комбінацію зі штрафного, завершенням якої став влучний удар від того ж таки Омара Хрібіна, але гол був відмінений через справедливий оффсайд.

А, от гол бразильця Дугласа з Аль-Айну на 24-й хвилині був відмінений через оффсайд, якого не було. Чудовий пас після розіграшу штрафного від лідера та капітана "Боссів" Омара Абдулрахмана знайшов у штрафному Дугласа, який в момент пасу був на одній лінії із захисником Аль-Хіляля. Бразилець у шикарному стрибку ногою завдав удару в кут воріт, але... прапорець від лайнсмена матчу усе змарнував.

На 26-й хвилині арбітр мав призначати пенальті за відвертий поштовх Маркуса Берга у штрафному Аль-Хіляля, але Питер Грін не угледів у цьому епізоді фолу з боку Усами Хавсаві.

На 39-й хвилині свою майстерність продемонстрував голкіпер саудитів Аль-Маюф, який врятував свої ворота після пострілу Омара Абдулрахмана. Слід зазначити, що ця атака стала результатом незлагоджених дій півзахисників Аль-Хіляля у центрі поля. Помилкою одного з них скористався Салем та віддав миттєвий пас на хід Омару, який швидко оцінив ситуацію.

У кінці першого тайму Халід Есса ледь не привіз гол у власні ворота, але на його щастя м'яч після його "порятунку" полетів вище воріт.

Висновки після першого тайму:

1. Господарі намагаються усі свої атаки будувати через братів Абдулрахманів, які розташовуються на флангах. Аль-Хіляль, у свою чергу, свою гру будує виключно через центр (ця тактика притаманна більшості команд з Саудівської Аравії та національній збірній цієї країни).

2. У Аль-Айна по грі у першому таймі слід виділити вищезгаданих братів Абдулрахманів, новачка Маркуса Берга, бразильця Дугласа та, мабуть, все-таки голкіпера Ессу. У Аль-Хіляля, як завжди, активним був бразильський півзахисник Карлос Едуардо (усі дальні удари - це його ніг справа), сирійський нападник Омар Хрібін, вдало діяв в обороні (окрім одного епізоду) Усама Хавсаві.

3. Малоактивними у першому таймі були бразилець Кайо з Аль-Айну та уругваєць Матіас Брітос з Аль-Хілялу.

4. Окремо слід виділити дві помилки арбітра з відміненним голом Дугласа та не призначеним пенальті у епізоді з фолом на Маркусу Бергу.

Перед тим, як перейти до розгляду подій другого тайму, трохи порозмірковую про дії арбітра зустрічі Пітера Гріна.

Цей австралійський суддя входить до категорії топ-арбітрів Австралії та Азії. Але, А-Ліга не від кращого життя однією  перших у АФК вводить у себе повтори. Ця подія має причину, ім'я якої некваліфіковане суддівство. Австралійські судді останніми роками почали приймати дуже спірні рішення: багато "лівих" пенальті, багато "лівих" вилучень. Серед "найцінніших кадрів" у цій категорії виступають Пітер Грін, Кріс Біт та Шон Еванс. До більш-менш адекватних тамтешніх суддів можна віднести хіба що Джареда Жилє, Алана Міллінера та Метью Конгера. Пояснень такій некомпетентності у мене немає. Хіба що, якісь нефутбольні фактори типу "гри на тоталізаторі" чи простих домовленостей.

Приблизно така сама ситуація і у японських лігах, які я маю змогу бачити наживо. До речі, у японців та австралійців діє програма обміну суддями. Австралійська першість проходить за системою "осінь-весна", а японська - "весна-осінь". Тому, взимку японські судді часто обслуговують матчі А-Ліги, а влітку австрілійці признчаються на матчі Джей1-Ліги. Таке собі підтримання форми.

Другий тайм. Його початок був не такий яскравий як у першій половині гри. По-справжньому серйозний момент виник на 60-й хвилині. Штрафний на користь Аль-Айну, як завжди, взявся виконувати капітан Омар А. Удар одного з братів прийшовся у дев'ятку воріт Аль-Маюфа, який потягнув цей удар. А на 66-й хвилині стався епізод, який суттєво підсолив присмак яскравої гри. Муханад Салем пішов у жорсткий підкат проти Сальмана Аль-Фараджа, і ледь серйозно не травмував останнього. На щастя, все обійшлося для гравця Аль-Хілялу. А, ось, Салем за другу жовту від Гріна поле покинув достроково.

Після того, як Аль-Айн залишився у меншості, Аль-Хіляль спробував розпочати повномасштабні атакувальні дії. На 73-й хвилині Брітос втратив шикарний шанс відкрити рахунок у грі: знаходячись по центру воріт, він примудрився не пробити по ним. І, майже одразу, послідувала заміна уругвайця на Салема Аль-Давсарі.

Буквально одразу, шикарний сейв від Аль-Маюфа після не менш шикарного удару головою від Дугласа, який скористався витонченим навісом від Омара.

У наступній атаці вже свою майстерність в котре демонструє Халід Есса, витягуючи м'яч у нижньому куті після пострілу Ясіра Аль-Шахрані.

Потім захисник Аль-Хіляля Мохамед Джахфалі не влучає у ворота після навісу від Хрібіна, який у цей вечір був, таке враження, усюди. Цей епізод був останнім небезпечним моментом у цьому матчі. Бойові 0-0. Чекаємо на прододження протистояння.

Висновки за результатами матчу:

1. Омар Абдулрахман та Омар Хрібін - кращі граві матчу у своїх командах.

2. Чудова гра голкіперів, яких я своєму прев'ю ввжав ледь не слабшою ланкою обох команд.

3. Рівна гра рівних команд.

4. Провал Кайо та Брітоса.

5. Все вирішиться у матчі-відповіді у Саудівській Аравії.

Шанхай СІПГ - Гуанчжоу Евегранд - 4:0.

Голи: Халк, 38, з пенальті, Вань Шеньчао, 45+1, Ву Лей, 62, 64.

На матч між китайськими грандами чекав більше, ніж на перший матч у АЛЧ Сергія Реброва.

Цей протистояння мало найбільше запитань, ніж будь-яке інше на цій стадії. Евегранд буквально перед першим матчем "втратив" Паулінью, який вирішив продовжити кар'єру у Барсі. Враховуючи той факт, що саме Паулінью в останніх поєдинках виривав перемоги для "Китайських Тигрів" та був системоутворюючим гравцем для команди, було цікаво подивитись на те, як Сколарі вирішить цю проблему. У підсумку, знов підтвердились думки, що результат для Гуанчжоу робили саме гравці, а не тренерський талант Сколарі.

Щодо "Червоного Шанхая", то СІПГ мали іншу проблему - довга відсутність Оскара через отриману ще у червні дискваліфікацію. Команда через цей фактор втратила багато очок у національній першості. І, нарешті, Оскар повернувся. І поки не дарма.

Отже, кроткий опис подій у матчі.

Одразу, після початку гри, господарі поля взяли ініціативу у свої ноги. На перших ролях виступало тріо Оскар-Халк-Ву Лей. Перший намагався брати більше ініціативу на себе, завдаючи ударів при першій ліпшій нагоді, другий бразилець, тяжіючи до правого флангу, намагався робити обводки, не забуваючи при цьому нарватись на суперника та заробити зручний для себе штрафний.

Евегранд, у свою чергу, намагався "огризатись", швидко проводячи свої контратаки. За старою традицією, Алан загравався та швидко їх руйнував.

На перших хвилинах гри воротам Гуанчжоу загрозу двічі створював своїми діями бразилець Оскар: перший раз він наніс з дальної дистанції потужного удару в кут воріт (голкіпер Жень Чень потягнув цей удар), а у другій ситуації Оскар вирізав пас на свого партнера Лю Веньджуна (цього разу Жень Чень вдало зіграв на виході).

Через деякий час чудову можливість відкрити рахунок мав Халк, але під його удар біля самісіньких воріт підставив ногу захисник Тигрів Фень Ксяотінь. До речі, у цьому епізоді 6-й номер Гуанчжоу отримав травму, внаслідок якої залишив поле по перерві.

СІПГ продовжували насідати на ворота Евеграндів з більшою інтенсивністю. У команди Віллаша-Боаша раз за разом проходили розрізні передачі у напрямку воріт Жень Ченя. До 37-ї хвилини голкіпер "Китайських Тигрів" неодноразово рятував свою команду, але на 38-й хвилині і він був безсилий. На 37-й хвилині пройшла чергова розрізна передача на Ву Лея, який вибігав на побачення з Жень Ченом, але його забіг "зруйнував" Жан Лінпень, який смикнув партнера по збірній Китаю рукою у своєму штрафному майданчику. Суддя матчу, Наваф Абдулла Шукралла з Бахрейну, без роздумів вказав на "точку". Як підсумок, Халк розвів м'яч та голкупера Гуанчжоу по кутам. 1-0 і задоволений Халк.

Здавалося, що команди дограють перший тайм, але суддя додав 3 хвилини до першого тайму. І, у компенсований час Шанхай заробив право на штрафний удар. Біля м'яча Оскар та Халк. Навіс з флангу у штрафний майданчик, де вище усіх виявився капітан "Червоного Шанхаю" - Вань Шеньчао. Він примудрився послати м'яча головою поміж ніг Жень Ченю. 2-0 під занавіс першого тайму. Це був невеличкий нокдаун для Тигрів.

Буквально одразу після розіграшу м'яча у центрі поля, Гао Лінь індивідуальними діями зміг наблизитись до воріт СІПГ та отримав шанс скоротити рахунок гри ще у першому таймі. Але м'яч після його удару пройшов над воротами Яна Юньліня.

Короткі висновки по першому тайму гри:

- Евегранд повністю програли центр поля;

- Захист Гуачнжоу - прохідний двір (до речі, Ліппі в основі збірної ставить 3 з 4 гравців оборони Тигрів);

- Рікарду Гуларта не було взагалі видно (наслідок розриву зв'язки Паулінью-Гуларт);

- Алан - не тягне на роль лідера у Гуанчжоу Евегранд;

- Халк має зав'язувати з постійними падіннями (симуляціями). Цими штуками він "запоров" багато перспективних атак. Коли ж він йшов до останнього, то виходили дуже небезпечні проходи правим флангом.

- Дуже сподобався у першому таймі Лю Веньхунь (Шанхай СІПГ);

- Оскар дуже багато брав на себе ініціативи, забуваючи про партнерів по команді.

Другий тайм розпочався атаками у виконанні Евегранд. Ян Юньлінь двічі виручив після двох дальніх пострілів у виконанні гравців атаки Гуанчжоу. Алан додав у активності.

Шанхай намагався грати на контратаках, нібито відчиваючи, що, ось-ось, увесь порив Тигрів піде на спад. Так і вийшло! На 62-й хвилині гри Ву Лей здійснив сольний прохід і "бахнув" дальнім пострілом у дальній кут воріт. Голкіпер Жень Чень був безсилий.

Через 2 хвилини гравцям "Червоного Шанхаю" вдається чудова комбінація: Халк отримав мяч, зібрав навколо себе увесь захист Евегранд, потім різко рванув уперед і віддав наліво на Ву Лея, який знову не залишив шансів голкіперу Гуачнжоу. Буквально за хвилину до цього Сколарі, у намаганні врятувати хоч якось ситуацію, випустив на поле замість свого улюбленця Алана іншого бразильця - Мурікі.

Через 3 хвилини біля воріт Гуачнжоу знову стався небезпечний момент, який сам для себе створив Халк. Але бразилець змарнував нагоду, пробивши вище воріт.

Через 3 хвилини вже Мурікі марнує чудову нагоду зробити рахунок 4-1. Він вирішив після шикарного обіграшу пробити самому, а не віддати пас на вільного партнера.

Потім гра заспокоїлась аж до самого завершення. У самому кінці доданого часу Елкесон, який на 57-й хвилині гри замінив Лю Веньджуна, міг спокійно робити рахунок 5-0, але... але після розіграшу чергового штрафного не влучив у порожній кут воріт.

Висновки.

1.Сколарі вчисту програв Віллашу-Боашу.

2. Втрату Паулінью буде важко компенсувати для Евегранду. І, якби так не сталось, що команда посиплеться і у внутрішній першості.

3. Алан - не лідер команди, Гуларту потрібний новий партнер по зв'язці.

4. Віллаш-Боаш награє нові комбінації в атаці, вдало проводячи ротацію серед гравців. На данний момент, у команді спостерігається ідеальна кількість гравців в атаці для проведення ротації складу.

5. Халк - лідер та стержень атаки, коли не симуляє, а йде до кінця. Хоча, бразилець - що з нього взяти?

6. Оскар через свою довготривалу дискваліфікацію втратив ритм гри та порозуміння з партнерами. Але, думаю, все скоро виправиться.

7. Ву Лей - найкращий китайський гравець. На мою думку, саме довкола нього Ліппі варто будувати атаку збірної Китаю.

8. У цій парі вже все вирішено. Ну, на 99%, бо чудеса все-таки бувають у футболі.

Персеполіс - Аль Ахлі Джидда - 2:2.

Голи: Халілзаде, 72, Менша, 84 - Аль-Сома, 2, Леонардо, 58.

Чесно кажучи, я очікував у виконанні цих колективів більш закритої гри. Вважав, що ділю цього матчу вирішить 1 точний удар. Але команди Іванковіча та Реброва подарували нам дуже цікавий поєдинок з великою кількістю забитих м'ячів.

Почну з того, що матчі цієї пари чвертьфіналу проходять на нейтральних полях через відсутність між даними країнами дипломатичних відносин. Через це свій домашній матч Персеполіс вирішив грати у столиці Оману - Маскаті. Цим пояснюється і низька кількість глядачів - 6500. Не варто нагадувати, скільки глядачів збирають футбольні поєдинки в Ірані та Саудівській Аравії.

Отже, матч розпочався дуже жваво: номінальні гості вже на 2-й хвилині поєдинку вийшли вперед завдяки точному удару кращого нападника Аль-Ахлі Омара Аль-Соми. Сирієць дуже вдало зловив м'яч на ногу і одним дотиком переправив м'яч у ворота після дального пострілу з-за меж штрафного майданчика свого одноклубника Салеха Аль-Джамаана, який невдало відбив перед собою голкіпер іранців Аліреза Бейранванд (від себе зазначу, що тільки одна камера змогла передати складність удару Аль-Джамаана, тому вважати дуже серйозною цю помилку Бейранванда не варто). Між іншим, під час усієї гольової комбінації - від вкидання ауту до завершального пострілу, весь захист іранського клубу зіграв досить невдало. Захист Персеполісу мав щільніше опікати своїх опонентів. Як підсумок, саудити легко вивіли на ударну позицію свого партнера і той завдав удару.

Протягом першого тайму тайму іранці контролювали хід гри та мали декілька нагод для того, щоб зрівняти рахунок ще у першому таймі. Нажаль, не використав своїх нагод кращий нападник Персеполісу Мехді Таремі, який на 64-й хвилині поступився місцем на полі іншому нападнику - нігерійцю Годвіну Менші. Нігерієц перед початком нового сезону перейшов до Персеполісу з іранського Пайкану, де за минулий сезон встиг забити 15 голів у 27 матчах.

Ще у першому таймі арбітр матчу, йорданець Адхам Махадмех, мав ставити пенальті у ворота Аль-Ахлі через грубу поведінку Клаудеміра проти Мехді Таремі (бразилець долонею зарядив у лице іранцю). Проте арбітр побачив симуляцію у виконанні 9ки Персеполіса і дав штрафний в інший бік.

Іранці намагалися грати через фланги, вдало комбінували і виводили на ударні позиції своїх нападників Таремі та Аліпура, яким у вирішальний момент зовсім трохи не вистачало точності. Також, було багато зіткнень. Інколи, гравці Персеполісу намагалися влучити здалеку, але їх удари були неточні. У Аль-Ахлі Джидда за перший тайм був ще фактично всього один небезпечний момент, який мав Аль-Сома, але його удар виявився також не точним.

До речі, у саудитів був відсутній на полі кращий гравець в перших двох матчах Про Ліги - грек Йоанніс Фетфатцидіс. Причини мені невідомі.

Висновки після першого тайму:

1. Сергій Ребров не зраджує своїй тактиці, яку практикував в останньому сезону роботи в Динамо Київ. Команда Реброва провалила фланги. 

2. Усі плани на гру з боку обох команд зламав швидкий гол Аль-Ахлі Джидди.

3. Суддівська бригада за перший тайм допустила кілька суттєвих помилок, які могли вплинути на результат матчу.

4. За підсумками першого тайму Аль-Сома більш результативний за Мехді Таремі.

Другий тайм розпочався дуже жваво. Гравці Персеполісу відразу пішли в атаку. І, одразу, на перших хвилинах виник небезпечний момент. Амірі вкинув далеко у штрафний аут, а Мехді Таремі влучно пробив головою під поперечку. Проте, на цей раз, дива майстерності продемонстрував голкіпер Джидди Аль-Овайс, який потягнув цей м'яч.

Потім був шалений удар від Хуссейна Аль-Могахві (Аль-Ахлі), якому не вистачило точності. Слід відзначити, що цей півзахисник був одним з тих, хто був активний у Аль-Ахлі і у першому таймі.

На 58-й хвилині підопічні Реброва забивають другий гол. Після серії спроб подати м'яч у штрафний йде відскок до Аль-Джамаана, який приймає швидке рішення і робить тонкий пас (закидує м'яч) на хід Леонардо, який в один дотик посилає м'яч повз Бейранванда. 2-0 на користь Джидди.

Саудити буквально одразу могли взагалі добити іранців, але чудову контратаку своїм безглуздим виконанням "запоров" Аль-Могавші.

І після цього Аль-Ахлі усією командою "сідає" на власній половині поля. Бранковіч вирішує на 64-й хвилині спробувати все-таки щось змінити у матчі, та йде на непопулярний для себе крок - знімає Таремі (також змарнував багато хороших нагод) і випускає Меншу.

На 71-й хвилині Персеполіс отримує шанс на штрафний удар по лівому фланзі атаки. Башар Расан Боньян, який буквально 5 хвилин до цього вийшов на поле, взявся виконувати цей удар, який завершився навісом до воріт Аль-Овайса. Першим на м'ячі був Аліпур, який головою продовжив політ м'яча до воріт, де там його "зустрів" захисник Халілзаде, який буквально вколотив його у сітку воріт саудитів.

Слід зазначити, що на той час Іванковіч використав усі можливі свої заміни, а Ребров, мабуть, подумавши, що справу зроблено і слід думати про матч відповідь, зняв з гри активного Леонардо, випустивши замість нього вихованця молодіжного складу Аль-Ахлі Абдуллу Магрші.

Одразу після голу іранців, Ребров робить другу заміну і знімає Аль-Мохагві, який крім марнування нагод для голу, ще і дозволив Аліпуру без проблем дістатися до м'яча у гольовому епізоді. Що цікаво, Сергій Станіславович замість півзахисника випустив номінального нападника Сальмана Аль-Моашера. 

Аль-Ахлі продовжує відбиватись від атак Персеполіса, де декілька нагод мав захисник Ансарі, якого Іванковіч відрядив до атаки. Слід зазначити, що декілька разів команду по-справжньому врятував Аль-Овайс. Але і він був безсилий після дального пострілу Менші у кут воріт на 84-й хвилині. Нігерійський нападник виявився ніким не прикритим під час виносу м'яча. 

Гравці Персеполісу ще двічі загрожували воротам Аль-Ахлі у надії вирвати перемогу у матчі, але удари нападників "червоних" були неточними.

Виновки за підсумками матчу:

1. У першому матчі проти більш-менш серйозного опонента у Сергія Реброва виникли проблеми. Команда не змогла втримати перевагу у два м'ячі, віддавши ініціативу супернику. Ребров не відчув моменти, коли потрібно було щось змінювати. Аль-Могахві він замінив тільки після помилки, хоча було видно, що Хуссейн почав випадати з гри ще задовго до цього. Не зрозуміло, навіщо Ребров замінив Леонардо на необстріляного, навіть у чемпіонаті Саудівської Аравії, гравця клубної академії.

2. Ребров знов "забив" на гру флангами. А, як показав матч, у захисту Персеполіса виникали проблеми у захисті як раз під час флангових дій Аль-Ахлі. Знов Станіславович цього не відчув.

3. Обидві команди дуже слабко зіграли у захисті власних воріт. Захисники тотально не встигали за відскоками та невдало виносили м'яча з власного штрафного майданчику. Через такі дії у грі було забито 3 з 4х голів.

4. Суддівська бригада. Судівство в Азії загалом - це тихий жах. Виключення складають лише судді з Південної Кореї та Ровшан Ірматов з Узбекістану. Інших - регулювати перехрестя!

5. Дуель голкіперів. Обидва стражі воріт можуть занести собі в актив по одному голу. Хоча, виручали вони теж достатньо.

6. Дуель основних нападників. Аль-Сома свій гол забив, проте мав ще декілька нагод. Мехді свої нагоди змарнував.

7. До Реброва все ж приставили "людину президента", яка знаходиться поряд на лавці.

Прогноз на матч відповідь. Сподіваюсь, що Сергій Ребров з користю скористається паузою, яка буде через гру національних збірних, і, в першу чергу, приділить увагу грі в обороні та на флангах. Щось потрібно вирішувати з Аль-Мохагві, який відверто грає сам на себе, а не на команду. А, загалом, іранці пройдуть далі, тому що по цьому матчу було видно, що свою команду він відчуває, на відміну від Реброва.

Кавасакі Фронтале - Урава Ред Даймондс - 3:1.

Голи: Кобаясі, 32, 85, Елсіньо, 50 - Муто, 76.

Матч середи між двома японськими колективами закривав програму перших матчів стадії 1/4 фіналу Ліги чемпіонів Азії.

Чесно кажучи, про цей матч немає чого детально розписувати, тому що на полі я бачив лише одну команду - Кавасакі Фронтале.

Моє прев'ю до цього протистояння повністю відобразило цю гру. Головний тренер Кавасакі Онікі, повністю переграв свого досвідченого колегу Петровіча. Фронтале у цій грі виступило оркестром, а Онікі - віртуозним дирижером, який вдало змінював тактику своєї команди по ходу гри, не даючи супернику змоги пристосуватись до гри Кавасакі.

Якщо коротко по грі, то перший гол Кавасакі - це результат чудово проведеної атаки флангом, де Накамура вкотре довів свій креативний талант, обдуривши увесь захист Урави, і у потрібний момент зробивши кинжальний пас у район 11 метрів на Кобаясі, який у дотик завдав влучного удару.

Не встиг розпочатись другий тайм, як рахунок став 2-0. Чергова комбінація Кавасакі завершилась голом: прохід по центру зі зміщенням Кобаясі, його удар, порятунок голкіпера Урави у шаленому стрибку, де на м'яч вже чекав захисник (!) Елсіньо, який такой пробив влучно у дотик.

Потім стався нетиповий для цього матчу епізод. Ураві нарешті вдалось добитись свого, а саме: пробитись через центр поля. Закидання м'яча "за комірець" захисникам від Аокі, Муто вискакую на побачення з голкіпером Фронтале та пробиває йому поміж ніг. Ефффффектно!

Але, це було все, на що цього вечора були здатні Червоні Діаманти! Як я зауважував у прев'ю, Петровіч вперто намагається грати через центр поля. А Кавасакі свою гру змінює по ходу матчу.

На 85-й хвилині Кобаясі зробив рахунок 3-1 на користь своєї команди, забивши дуже схожий до першого свого голу м'яч. На цей раз флангом прорвався Йєнага, зробив легесенький навіс на голову Кобаясі, який був філінгранно точним. Захист Урави стояв та спостерігав за діями гравців Кавасакі. 

Що хочеться відзначити. Урава догравала матч так, ніби це вони вели 3-1, а не господарі поля. Останні п'ять хвилини гри та компенсований час глядачі дивились те, як гравці Урави передавали м'яч один одному, навіть, через свого голкіпера.

Висновки по матчу:

1. Онікі тактично вчисту переграв Петковіча.

2. Якщо японці хочуть напряму потрапити на Чемпіонат Світу 2018, то мають на останні два матчі поставити усіх японських гравці Кавасакі у стартовий склад.

3. Нападник Кавасакі Кобаясі знаходиться у шаленій формі.

На цьому закінчую свій огляд перших матчів 1/4 фіналу АЛЧ. Чекаємо на матчі відповіді, які відбудуться 11-13 вересня 2017 року.

Фото: Офіційні сайти клубів Аль-Айн та Аль-Хіляль, сайт АФК та Карім Сахіб.

Дякую за увагу! Любіть футбол! Грайте чесно!