Tribuna/Футбол/Блоги/Кубок Азии. Онлайн/Сім’ї, культури, молоді, Uhlsport’у. Форми групи D

Сім’ї, культури, молоді, Uhlsport’у. Форми групи D

А в нас у блозі «Кубок Азии. Онлайн» – заключний матеріал про форми учасників Кубку Азії. Останніми побачимо форми групи D.

Автор — Gedeonus
12 января 2015, 02:53
2

А в нас у блозі «Кубок Азии. Онлайн» – заключний матеріал про форми учасників Кубку Азії. Останніми побачимо форми групи D.

Якщо ви наївно сподіваєтесь, що після квадратиків на формі збірної Кувейту та інстаграму збірної Бахрейну вас вже нічим здивувати, то я сподіваюсь, що цей матеріал змінить вашу думку.

Група D: Японія, Ірак, Йорданія, Палестина

Розклад:

12.01 Японія - Палестина, Йорданія – Ірак

16.01 Палестина – Йорданія, Ірак – Японія

20.01 Японія – Йордан, Ірак – Палестина

Японія

Чесно кажучи, розповідати щось про Японію в контексті Кубку Азії – марна справа: чотири чемпіонства, відносна стабільність результатів і грандовість у межах Азії. Збірна регулярно виступає на Чемпіонаті Світу, а її лідери (та й не-лідери, в принципі, вже теж) грають у німецькій Бундеслізі. Коротше кажучи, ідилія.

6 гравців нинішньої збірної Японії пов’язані контрактами із клубами Бундесліги

Форма знову ж таки та сама, що й була до Чемпіонату Світу. Домашня – темно-синя з чудовими червоними елементами, які підходять до самої форми ідеально, а виїзна неоново-жовта, на створення якої дизайнерів надихнуло молоде покоління японців.

Йорданія

 

Зі збірною Йорданії треба поводитися обережно. На це є дві причини. Перша – тренером йорданців є Рей Вілкінс, якого ми пам’ятаємо за роботою в «Челсі». Друга – те, що саме Йорданія могла бути п’ятою збірною від Азії на чемпіонаті світу в Бразилії: для цього спочатку треба було перемогти Узбекистан (з цим завданням Лицарські успішно впорались), а потім якось проскочити через Уругвай. Тут-то й почалися проблеми: 5:0 у гостях і кінець мріям про Бразилію. Але на азійському рівні ця арабська країна, як на мене, свого ще покаже.

Щодо форми, так у Йорданії досить прості комплекти від німецького Jako. Білий з невеличкими бордовими елементами по боках та червоний з аналогічними білими елементами. Нічого цікавого. Відповідно, цікавого варто від йорданців очікувати передусім на футбольному полі. :)

Ірак

 

Ірак – цікава збірна. У  чотирьох з п’яти останніх Кубків збірна доходила до чвертьфіналу турніру, у п’ятому виграла. Офіційна сторінка Вікіпедії каже про золоте покоління збірної, але його часи вже позаду. Хоча зі складу, що буде у розпорядженні Радхі Шенайшела на полях Австралії, ви можете знати хібащо Ясера Касима з англійського нижчолігового «Свіндон Таун». Але це зовсім не значить, що збірна Іраку майже ні на що не здатна – та й взагалі, азійські збірні не варто оцінювати за європейськими стандартами типу «а скільки ваших грає у чемпіонаті Англії?».

Капітан збірної, Юніс Махмуд, на час початку турніру залишається без клубу

Донедавна форму іракцям робила китайська фірма Peak, і робила це дуже незвичайно – от зацініть цю футболку з прапором країни на плечі. Зараз же у Левів Месопотамії форма від Jako, щось накшталт тої, що у німецького «Ганновера». Біло-золоті та зелено-білі кольори у Іраку.

Палестина

Взагалі, присутність частково визнаної країни на міжнародному турнірі під егідою АФК – це цікаво. Певно, своє діло зробила вагома частка арабських держав у Азійській Конфедерації, які один за одного стоять горою. Втім, Палестина досі не є офіційним повноправним членом ФІФА, і футболістам з країни залишається задовольнятися іграми раз на два роки.

Цікаво, що не усі гравці збірної грають за місцеві клуби чи навіть за арабські: наприклад, чилієць палестинського походження Алексіс Норамбуена грає аж за польський «Белхатув»

Форма у хлопців типово Uhlsport’ська, з горизонтальною смугою на рівні коміра, яку ми вже бачили у Ірана, наприклад. Доступна у двох варіантах: червоно-білому та біло-червоному.

 

Наші рев’ю закінчилися, але Кубок Азії продовжується. Найсильнішої команди Азії (принаймні, приблизно) ще ніяк не видно, але вам бажаю з задоволенням поспостерігати за перипетіями цього турніру та щоб чемпіон вас не розчарував. Дякую за увагу!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты