Tribuna/Футбол/Блоги/Хорошие тексты/«Хотілося б вірити, що Грозний не отримував гроші». Головне з інтерв’ю Фещука

«Хотілося б вірити, що Грозний не отримував гроші». Головне з інтерв’ю Фещука

Форвард «Говерли» дав інтерв’ю́ Football.ua про стан справ у клубі. Tribuna.com показує 7 речей, котрі вам треба знати.

18 июня 2015, 15:15
2
«Хотілося б вірити, що Грозний не отримував гроші». Головне з інтерв’ю Фещука

Форвард «Говерли» дав інтерв’ю́ Football.ua про стан справ у клубі. Tribuna.com показує 7 речей, котрі вам треба знати..

Про бардак в клубі

«За півтора роки я так і не зрозумів, хто і за що в «Говерлі» відповідає. Цей клуб неподібний на решту, тому що реально умов для росту та прогресу футболістів поки немає. Зрозумійте, в такому вигляді, як цей клуб існує, хіба він має на це право? Важко все, організаційний рівень майже на нулеві».

Про Олександра та Нестора Шуфричів

«Зі слів Олександра Несторовича, клуб йому потрібен, йому потрібна команда, він її любить, любить футбол узагалі, і в Говерлі від нього залежить усе. А коли доходить до конкретних запитань до нього, він завжди говорить: «Від мене нічого не залежить, є ж батько, який і фінансує клуб».

Батько, мабуть, звертає увагу хіба на результати команди, але я не можу сказати, що він любить футбол, бо за півтора роки жодного разу не бачив його на наших матчах. Розмовляючи ж із Олександром Несторовичем, висновки інші: він футбол любить. Але, розумієте, дуже багато розмов та обіцянок, а нічого не виконується. За півтора роки я не пам’ятаю жодного випадку, коли б Олександр Шуфрич щось сказав, а потім зробив. Жодного разу не було, щоби він відповів за свої слова».

Про життя в Ужгороді

«Реальність така, що харчування в клубі немає – їжте, де хочете, і я, чесно кажучи, не знаю, де їли молоді хлопці, в котрих немає сімей. Останні два місяці, а то й більше, ігрову форму ми носили прати додому. Бази в «Говерли» немає. Тобто, виокремити якісь позитивні процеси неможливо.

Якщо обміняєшся футболкою, то треба компенсувати її купівлю за власний рахунок. Лише по завершенні сезону отримав змогу забрати форму на пам’ять. Про що можна говорити, коли у клуба взагалі немає медикаментів? Їх за свій рахунок купує лікар чи тренер. Далі – відновлення просто «нуляче». Умов для прогресу команди немає. Клуб може існувати хіба в такому вигляді, як нині».

Про гроші

«Коли я приходив у клуб взимку півтора роки тому, то заборгованість була один-два місяці, не було таких проблем, а підбір виконавців створював дуже хорошу команду. Я не міг підозрювати, що за півроку в клубі не побачу жодної гривні! Прийшовши в клуб у січні, перші свої гроші побачив у кінці серпня чи на початку вересня. В’ячеслав Вікторович говорить, що все буде нормально, можливо, він просто передає інформацію від Нестора Івановича, але сказав, що нам мають ось-ось заплатити за весь 2014 рік.

У мене ще півтора роки контракту з «Говерлою», але я не претендуватиму на гроші за цей час. Із розумінням підійду до питання, і вимагатиму лише зароблені кошти».

Про Грозного

«Нам, футболістам, В’ячеслав Вікторович, завжди лише дякував за те, що ми виходимо і граємо в такій ситуації. Це правда. Також він завжди повторював, що він у такій самій ситуації, що й ми. Чи вірю, що Грозний не отримував зарплату стільки ж, скільки й футболісти? Хотілося б у це вірити. Сподіваюся, це правда».

Про можливий страйк

«Існує безкарність, тому інакше й бути не може – підтримую цю ініціативу двома руками, бо я – за справедливість. Людям, які видали атестат цьому клубові, я передам ось що: сподіваюся, ви робили це свідомо, подумавши при цьому не лише про себе, а й про футболістів. Сподіваюся, «Говерла» таки дала стовідсоткові гарантії, що почне розраховуватися з гравцями. Тільки цей чинник може якось обґрунтувати ваш вчинок».

Про плани на майбутнє

«Деякі клуби ліги вже вийшли з відпустки, деякі – мають чіткі плани щодо міжсезоння. У «Говерлі» нема нічого подібного. Жодне зібрання взагалі не заплановане наразі. Тепер найлегше взяти і піти. Але ж для чого я тоді ці 14 місяців працював? Щоби просто взяти й піти? Ні, я хочу розставити всі крапки над «і». Так, я можу піти в інший клуб, але ж, хлопці, давайте тоді розраховуйтесь, і я пішов! Давайте для початку 2-3 зарплати, підпишемо ще певні папери, і почнемо працювати. Буду надіятися, що принаймні раз за півтора роки в цьому клубі, «Говерла» приємно мене здивує і почне все ж розраховуватися. Але я вже майже ні в що не вірю тут».

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты