Tribuna/Футбол/Блоги/November Sierra/Онлайн скаут. Частина друга: Богдан Мілованов

Онлайн скаут. Частина друга: Богдан Мілованов

Українець, що здобув нагороду найкращого правого захисника «Меморіалу Луїса Арагонеса U-16» та став підставою для трансферного бану мадридського «Атлетіко». Хто він, та чому на нього не звертає увагу збірна України?

Блог — November Sierra
Автор — Nikita Serhiichuk
12 июля 2017, 13:07
8
Онлайн скаут. Частина друга: Богдан Мілованов

Пошук кандидатів до національної збірної важкий та клопіткий процес. Інколи цим займається спеціальна скаутська команда. Та якщо у Федерації Футболу недостатньо грошей, то не варто гидувати користуватися Інтернетом.

У другому випуску «Онлайн скаута» поговоримо про ще одного українського легіонера з Іспанії. Це дев’ятнадцятирічний Богдан Мілованов. Правий захисник «Гетафе» з однойменного міста неподалік Мадрида.

За інформацією сайту Трансфермаркет Богдан народився в Луганську, проте на його сторінці Фейсбук рідним містом вказано Навасерраду, з Мадридської автономної спільноти. Трансфермаркет зазначає, що окрім українського громадянства, юнак має ще й «європейське» — болгарське. Причому саме воно і є основним.

Богдан є випускником мадридської академії InterSoccer, перед трансфером до «Гетафе» встиг пограти за «Алкобендас» у Терсері, четвертому за значущістю дивізіоні Іспанії. Академія називає Мілованова дуже талановитим гравцем, у сезоні 2014/15 він навіть отримував там стипендію. А ще був названий найкращим правим захисником «Меморіалу Луїса Арагонеса U-16» де окрім «Гетафе» приймали участь «Барселона», «Реал», «Атлетіко», «Реал Сосьєдад» та «Мілан».

В Україні Богдан відомий лише тим, що увійшов до списку з 221 футболіста, через порушення підписання яких отримав бан мадридський «Атлетіко».

Знайти якісь офіційні відомості, щодо відіграних матчів Мілованова дуже складно. На офіційному сайті «Гетафе» статистика гравців молодіжних команд відсутня, а сайт Федерації Футболу Іспанії настільки незручний, що там сам чорт ногу зломить. На Трансфермаркеті в профілі Богдана вказуються 8 матчів та 598 хвилин на полі. Проте важко зрозуміти, це статистика за «Гетафе Б» у Терсері, або ж за команду U-19. Проте дослідивши Інстаграм Богдана стає зрозуміло, що грав він саме за команду U-19, та й фотографій із матчів виходить трохи більше, ніж 8. Варто зазначити, що в юнацьких лігах Іспанії трохи інша побудова чемпіонату, незвична для української. Юнацький чемпіонат розподілено на 18 груп за регіонами. «Гетафе» грає в мадридській групі разом із «Реалом», «Атлетіко», «Леганесом», «Райо Вальєкано» та іншими менш відомими командами. У сезоні 2016/17 найкращою командою U-19 став «Реал», а Мілованов разом із «Гетафе» здобув бронзу, відставши від «Атлетіко» на 4 пункти.

Наскільки достовірна інформація щодо подвійного громадянства Мілованова невідомо, проте Богдан досі не викликався до жодної збірної. А дивлячись на останні «досягнення» Збірної України U-19 виникає питання, невже гравець з іспанською школою футболу, та найкращий правий захисник «Меморіалу Луїса Арагонеса U-16» не вартий того, щоби його викликали хоча б на перегляд?

Другие посты блога

Все посты