Tribuna/Футбол/Блоги/Any given Sunday/Aliev or Alive. Надо ли дать мальчику еще один шанс?

Aliev or Alive. Надо ли дать мальчику еще один шанс?

Володимир Звєров згадує про колишню «зірку» «Динамо» та закликає тренерів «Динамо» замислитися: чи не варто дати хавбеку можливість ще раз проявити себе.

Блог — Any given Sunday
12 августа 2013, 19:55
17

Здається, це було ще у доколумбівський період. Коли дерева були великими, «Динамо Київ» реальним шукачем золота, а Леонід Буряк – експертом «Профутболу». 

Не секрет, кожна редакція, спортивна чи не дуже, культивує свій певний стиль спілкування. Формується він місяцями-роками і включає у себе професіоналізми, жаргонізми і ще купу слів, яких можна назвати розумними науковими термінами. Ти бачиш колег ледь не щодня і знаходишся у мовному тонусі. Золотим фондом редакції проходять перли експертів. Незрівнянний шарм мають слововитвори, сказані в прямому ефірі.

У Леоніда Буряка з перлами якось не складалося – його обережний аналіз надихав, м’яко кажучи, не завжди. Проте у «золотому фонді» Леонід Йосипович таки прописався. Його «надо дать мальчику еще один шанс» міцно засіла десь у ТОП-20 редакційних словесних мемів. З вуст Буряка фраза «н.д.м.е.о.ш.» (з легкими варіаціями на кшталт «надо-нужно») звучала мінімум разів п’ять. І мінімум разів п’ять вона стосувалася Олександра Алієва. 

Минав суворий 2011-й. Крах політичної євроінтеграції однієї східноєвропейської держави збігся за часом із крахом футбольної інтеграції Алієва у футбол цієї держави. Неначе за настирними вказівками Буряка, Сьомін кілька разів давав півзахиснику цей останній шанс, при чому пік корисності Алієва припав на період масового прослуховування на ютубі жорсткого і недвозначного аудіо.  Це вже потім Сьомін скаже, буцімто у Алієва конфлікт з футболом. 

Леонід Йосипович ніби дружить з Олегом Володимировичем. Номер телефонний точно має. Невже і він не здатен умовити головного тренера «Динамо» дати той залізно останній шанс? «Мальчік» старається, занять не прогулює, у Першій лізі сумлінно виходить, ще й гол забив. І навіть червона картка у матчі проти «Олександрії» – ознака того, що пацієнт, найімовірніше, живий. Алієв маячить як може – Блохін твердий як граніт. Є ж набагато простіший шлях привернення уваги – зареєструватися на Інстаграм, кидати фотографії з Італії, поширювати чутки про зацікавленість своєю персоною якимись сампдоріями чи партизанами.

Я не вірю, що Алієву все одно. Він ніби тихо кається за попередні гріхи. Опівночі проб’є годинник і дуже вигідний контракт перетвориться у гарбуз. Треба встигнути закохати у себе принца, щоб мати змогу станцювати у його стартовому складі. Обовязково в УПЛ. У суворі часи рваних ран і ставок на англо-франкомовний напад носій скандального українського паспорту міг би щонайменше посидіти на лавці запасних, підстрахувати, почекати шансу. Можна скільки завгодно відкидати проблему ліміту на легіонерів, проте є факт – наразі в стартовому складі «Динамо» виходять чотири українці. Чотири неробота, яких у разі потреби зможуть замінити лише такі самі нероботи. Можна ще почекати прогресу від Безуса. Помріяти, як він саджає Бельханда у глибокий запас. Зрештою, згадати його подвиги у «Ворсклі». Можна. Алієв кілька місяців сидів на банці «Дніпра». Так, корона потихеньку спадала, та, як бачимо, не впала зовсім. Він може потерпіти.

Я схильний вірити чуткам про певних людей із клубної структури «Дніпра», які настирно не рекомендували Хуанде Рамосу брати Алієва до команди. Я схильний вірити, що Блохін знає більше за мене. Тому я розцінюю Алієва виключно як власника документу з тризубом. Блохін каже, що не розцінює ніяк. А якщо лукавить? Якщо, за усією зовнішньою сталевістю, йому просто не байдуже, що про нього скажуть люди? Чи не зневіряться у його твердості та непохиності? Сказав «не поверну» і все – чи можна знищити таку принциповість? Блохін не Колліна, Блохін не КДК Федерації футболу – усвідомивши власну помилку, він не стане викручуватися і придумувати офіційне роз’яснення із тисячею нових поворотів. Поки головний тренер мовчить, але чомусь мені здається – питання Алієва обовязково спливе. А може головний тренер уже побачив старання Алієва? Може таки варто дати «мальчіку» ще один шанс?   

P.S. Цей потік свідомості був викладений на папері до епічного матчу з «Чорноморцем». Епічного, бо Олег Володимирович нарешті визнали проблему ліміту. Не найважливішу для нинішнього «Динамо», та все ж дуже істотну. 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Про журналістику
18 октября 2016, 17:58
2
Все посты