Tribuna/Футбол/Блоги/Камон, ран!/Погляд в майбутнє або як я знайшов передбачення перемоги Лестер Сіті в книжці 1989 року

Погляд в майбутнє або як я знайшов передбачення перемоги Лестер Сіті в книжці 1989 року

Сучасний англійський письменник Джуліан Барнс передрік перемогу Лестер Сіті у Чемпіонаті Англії у своїй книжці Історія світу у 10 ½ розділах, яка побачила світ у 1989 році

Блог — Камон, ран!
8 апреля 2020, 19:56
2
Погляд в майбутнє або як я знайшов передбачення перемоги Лестер Сіті в книжці 1989 року

Сучасний англійський письменник Джуліан Барнс передрік перемогу Лестер Сіті у Чемпіонаті Англії у своїй книжці Історія світу у 10 ½ розділах, яка побачила світ у 1989 році.

Джуліан Барнс народився у 1946 році в Лестері, але вже через шість тижнів після народження покинув місто й переїхав з родиною до передмість Лондона. Попри це, у віці п'яти-шести років в нього зародилась любов до “лис” й він почав вболівати за Лестер Сіті.

Був ще один футбольний клуб до якого у ранньому дитинстві нерівно дихав Джуліан — Патрік Тісл, професійна команда з Глазго. Річ у тому, що йому сподобалась назва, адже вона була співзвучна з його другим ім’ям — Патрік. Й хоча пройшло вже багато часу, Барнс в інтерв’ю The Guardian зізнався, що інстинктивно перевіряє результати Тісл у недільній газеті.

Читаючи останній розділ про модернізований рай, де головний герой дізнається про перемогу рідного клубу (Лестер Сіті) у Кубку Англії, я з посмішкою подумав, що автор не зміг обійти момент перемоги Лестера у Прем’єр Лізі й описав його, як щось неймовірне й фантастичне. Але потім я зрозумів, що книжка вийшла 1989 року, а “лиси” того сезону посіли лише 15 місце в Другому Дивізіоні (сучасна Ліга 1).

Так, в книжці йде мова про Кубок Англії, один з найстаріших турнірів світу, але емоції головного героя повністю переказують реакцію багатьох футбольних фанатів у 2016 році, не говорячи вже про вболівальників Лестер Сіті.

В підсумку головний тренер збірної Англії викликав весь склад Лестера на Чемпіонат світу, де вони перемогли Бразилію у фіналі, але на жаль для англійських вболівальників в реальності цього не сталось.

Вигадка частіше передбачає реальність - це слова Джуліана Барнса в інтерв’ю Radio 4 Today.

Це не єдиний момент в цьому розділі, де згадується футбол або інші спортивні події. Головний герой, окрім багатьох відомих людей, зустрівся з Дунканом Едвардсом та рештою гравців Манчестер Юнайтед, що розбились у мюнхенській катастрофі. Перевершив усіх гравців в теніс, зіграв за Лестер Сіті у переможному фіналу Кубка Англії, нокаутував Роккі Марчіано у Madison Square Garden, покращив рекорд світу у марафоні та багато чого іншого.

До речі, автор у 1965 році під час подорожі Європою разом зі студентами з Оксфорду завітав до деяких міст України (тодішньої СРСР) - Київ, Харків та Одеса. Ця подорож згадується у збірці “Листи з Лондона”.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты