Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Як пройшли змагання з легкої атлетики Kyiv Athletics Festival

Як пройшли змагання з легкої атлетики Kyiv Athletics Festival

Минулого вівторка на київському стадіоні Піонер вдруге відбулись змагання з легкої атлетики Kyiv Athletics Festival на призи президента ФЛАК Віктора Грінюка. Окрім професіоналів, серед яких були помічені учасники й призери Олімпійських ігор, та гостей з Туречинни, у змаганнях взяли участь аматори, яких вперше допустили до доріжки.

Блог — Камон, ран!
23 июля 2019, 09:07
3
Як пройшли змагання з легкої атлетики Kyiv Athletics Festival

У минулий вівторок на київському стадіоні Піонер вдруге відбулись змагання з легкої атлетики Kyiv Athletics Festival на призи президента ФЛАК Віктора Грінюка.

Стадіон Піонер, що знаходиться в районі Нивки, три роки тому пройшов повну реконструкцію й на даний момент на ньому представлені всі види легкої атлетики (окрім метання молоту).

Гарний стадіон, який справив приємне враження. Єдине, що впадало в око – це порожні трибуни. Дивуватись немає чому, якщо лідери чемпіонату України з футболу не збирають аншлаги, то на що сподіватись легкій атлетиці? Але проведення Kyiv Athletics Festival у будній день о 14:00 не сприяє підвищенню відвідуваності.

Цього разу, вперше до змагань на доріжці були допущені аматори на дистанціях: 100 м, 400 м та 1500 м. Крім того, серед професіоналів змагались представники молодіжної збірної Туреччини.

Не дивлячись на недавній молодіжний чемпіонат Європи з легкої атлетики, який проходив з 11 по 14 липня у шведському місті Євле, та низьку інших змагань, в цей день на стадіоні Піонер можна було побачити багатьох найшвидших атлетів України.

Віктор Солянов трохи скрасив свій виліт у півфіналі Чемпіонату Європи та переміг в забігу на 110 м з бар’єрами з результатом 14.10 с. Це гірше його персонального рекорду (14.07 с), але швидше ніж у Швеції (14.14 с).

Після невдалого виступу у кваліфікаційному забігу на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні 2019 року, що проходив у березні місяці у Глазго (3:53.91) та 10-го місця у Лахті (Фінляндія) з результатом 3:56.51 на початку червня, змагання на 1500 м відвідав Володимир Киц. Наразі Володимир готується до дистанцій 3000 м та 5000 м й планує відібратись на командний чемпіонат Європи. В Києві йому вистачило результату 3:49.84, щоб посісти перше місце.

Ще одним несподіваним гостем, тільки на дистанції 800 м був Дмитро Бікулов, який більше спеціалізується в бігу на 400 м, але через проблеми з ногою поки не може стартувати. Останній раз Бікулов був помічений в забігу на 800 м у 2016 році на Чемпіонаті України, що проходив у Луцьку. Тоді він показав результат 1:54.41 та не пройшов кваліфікацію. На цей раз Дмитро значно покращив свій час й показав найкращий результат - 1:48.31, посівши перше місце.

Бронзова призерка Олімпіади 2012 року у Лондоні (естафета 4х100 м) Єлизавета Бризгіна, вперше цього року вийшла на свою корону дистанцію 200 м та без шансів перемогла своїх молодих суперниць – 23.95 с.

Не залишила шансів своїм суперницям ще одна учасниця Олімпійських ігор (Пекін 2008 року) та досвідчена легкоатлетка – Тетяна Петлюк, що спеціалізується на дистанції 800 м. На доріжці київського стадіону їй вдалось показати поки що найкращий результат сезону у бігу на 800 м - 2:03.84.

Продовжила свою призову серію липня і Юлія Должкова. У період з 7 по 16 липня вона посіла друге місце на меморіалі Косанова, що проходив в Алмати (13.61), перше місце на регіональному чемпіонаті Києва (13:80) й перше місце на Kyiv Athletics Festival (13:56) в бігу на 100 м з бар’єрами. Цікаво, що найкращий результат сезону їй вдалось показати у кваліфікаційному забігу – 13:55.

Далі у програмі були виступи аматорів, яких вперше допустили до офіційних змагань на доріжці. На жаль взяти участь й подивитись за перебігом подій не вдалось, але все ж сподіваюсь, що такий формат буде тільки розвиватись.

Всі результати змагань: професіонали, аматори.

Вдячність за фото Жорстка Атлетика.

Другие посты блога

Все посты