Tribuna/Футбол/Блоги/Камон, ран!/Сільвія Тремоледа - тріатлоністка, головний дієтолог Манчестер Сіті й один із чинників тріумфу Пепа Гвардіоли

Сільвія Тремоледа - тріатлоністка, головний дієтолог Манчестер Сіті й один із чинників тріумфу Пепа Гвардіоли

Успіх футбольної, та й будь-якої команди, залежить не тільки від гравців й тренерів, а й інших працівників клубу. Одним з таких працівників є Сільвія Тремоледа, іспанський дієтолог Манчестер Сіті, яку запросив до команди Пеп Гвардіола.

Блог — Камон, ран!
14 мая 2019, 16:58
Сільвія Тремоледа - тріатлоністка, головний дієтолог Манчестер Сіті й один із чинників тріумфу Пепа Гвардіоли

Успіх футбольної, та й будь-якої команди, залежить не тільки від гравців й тренерів, а й інших працівників клубу. Одним з таких працівників є Сільвія Тремоледа, іспанський дієтолог Манчестер Сіті, яку запросив до команди Пеп Гвардіола.

Сільвія Тремоледа у свій час працювала з деякими гравцями Барселони (футбольної та баскетбольної), але вже після відставки Пепа. У сезоні 2013/2014, Ліонель Мессі, дотримуючись інструкцій з харчування від Тремоледи, зміг зменшити травматичність, але пізніше все ж таки змінив її на Джуліано Позера, який допоміг аргентинцю справитись з блювотними позивами.

Крім професійної роботи дієтологом, Сільвія серйозно займається тріатлоном на довгі дистанції. У свої 45 років вона досягла значних успіхів у любительській кар'єрі. З останніх результатів можна виділити перемогу у своїй віковій групі (30-34) на ITU Long Distance Triathlon World Championships в Амстердамі у 2008 році та четверте місце на Ironman Nice у 2010-му. Останній раз Сільвія Тремоледа виступала у 2012 році на Vitoria-Gasteiz ITU Long Distance Triathlon World Championships, де посіла 19 місце у свої групі.

Взагалі її кар’єра, як спортсменки бере свій старт з 1995 року, коли Сільвія професійно грала в теніс. В цей же період розпочалось її захоплення та гра в падел-теніс.

Правила у гри майже, як в тенісі. Виняток — можливість продовжувати гру після відскоку м'яча від бортів, які розташовані по всьому периметру корту. Перед ударом, після відскоку, м'яч повинен торкнутися землі не більш ніж один раз. Дуатлоном та тріатлоном почала займатись з 1999 року, після завершення професійної кар’єри тенісистки.

З 2002 по 2007 роки неодноразово була чемпіонкою Каталонії на олімпійській, середній й довгій дистанції тріатлону.

Крім групової дієти команди, Тремоледа також індивідуально займається з деякими гравцями й дозволяє продовжувати свої звички. Наприклад, Лерою Сане було дозволено продовжувати вживати банановий хліб, а Агуеро й Отаменді змогли не відмовлятись від глютену. Невеликі модифікації зроблені Сільвією призвели до покращення фізичного стану гравців, зменшення трав й збільшення продуктивності на полі. Саме ці три фактори завжди прагне контролювати Пеп Гвардіола у своїх командах.

Він поліпшував це в Барселоні, а також в мюнхенській Баварії, коли побачив раціон гравців після гри. Для Пепа дієта гравців, зокрема їх післяматчеве харчування, є найважливішим компонентом їх професійного життя.

Саме негативний досвід в Баварії, коли дієтолог був назначений після передсезонної підготовки та старту чемпіонату, спонукав Пепа покликати Сільвію до Манчестера відразу після свого призначення.

Пеп з Сільвією знайомий давно, адже вона дружина Хав'єра Сала-і-Мартіна, професора економіки університету Колумбії й скарбника «Барселони» у 2009 та 2010 роках, який залишив свою службу після відставки Жоана Лапорти з поста президента. Сала-і-Мартін — всесвітньо визнаний економіст і хороший друг Гвардіоли.

До честі керівництва Баварії, варто зазначити, що вже через тиждень, як Гвардіола заявив про необхідність дієтолога в команді, була назначена Мона Неммер. Після переїзду каталонця до Манчестера у 2016 році, Неммер рушила за ним підкорювати Велику Британію, але у стан його головного конкурента останніх двох сезонів — Ліверпуль Юргена Клоппа.

Один з секретів успіху Манчестер Сіті — наявність одного з найкращих дієтологів планети. Решта було досягнуто завдяки особливості роботи Гвардіоли з гравцями та його маніакальним відношенням до футболу.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты