Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Майк Вардіан — світовий рекордсмен в подоланні 10 марафонів за 10 днів

Майк Вардіан — світовий рекордсмен в подоланні 10 марафонів за 10 днів

Здобути перемогу на World Marathon Challenge (7 марафонів на 7 різних континентах за 7 днів), а після цього пробігти ще 3 марафони та встановити світовий рекорд в подоланні 10 марафонів за 10 днів? Для Майка Вардіана немає нічого не можливого.

Блог — Камон, ран!
4 марта 2019, 16:48
Майк Вардіан — світовий рекордсмен в подоланні 10 марафонів за 10 днів

Здобути перемогу на World Marathon Challenge (7 марафонів на 7 різних континентах за 7 днів), а після цього пробігти ще 3 марафони та встановити світовий рекорд в подоланні 10 марафонів за 10 днів? Для Майка Вардіана немає нічого не можливого.

Майк Вардіан — 44-річний бігун на довгі дистанції, який бігає класичні марафони (за дистанцією), але робить це в найкоротші терміни. На початку лютого він вже вдруге виграв World Marathon Challenge, що охоплює 7 марафонів на 7 різних континентах за 7 днів (середній час одного марафону склав 2:58:30), а після цього встановив світовий рекорд в подоланні 10 марафонів за 10 днів. Це зайняло в нього 29 годин 12 хвилин та 46 секунд (в середньому 2:55:17 на кожний марафон), що на 43 хвилини швидше ніж минулий рекорд, який належав британцю Ріку Верко й тримався з 2013 року (29:54:56).

Свій перший World Marathon Challenge Вардіан виграв у 2017 році й відразу зі світовим рекордом. Його середній час подолання одного марафону склав 2:45:57. В тому році він був першим на кожному з них — Антарктиді (Юніон), Південній Америці (Пунта-Аренас), Північній Америці (Маямі), Європі (Мадрид), Африці (Марракеш), Азії (Дубай) й Австралії (Сідней).

Для встановлення нового рекорду в подоланні 10 марафонів за 10 днів перед початком World Marathon Challenge він попросив свого друга організувати ще три марафони, які відбулись в Вашингтоні на сертифікованій трасі з 8 петель в парку Східний Потомак.

Що цікаво, свій останній, десятий марафон Майк закінчив з результатом 2:44:33, який став найшвидшим в його подорожі.

«Мої ноги відчувають себе неймовірно, — сказав Вардіан, завершивши серію. - Я не очікував, що буду таким сильним кожен день. Це безумство, що мій останній марафон став найшвидшим».

Нерідко Майк Вардіан претендує на подіум й перемагає в класичних одноденних змаганнях — його швидкість для цього досить висока. Особистий рекорд в марафоні - 2:17:49. У різні роки він вигравав чемпіонати США в бігу на 50 та 100 км, а також 50 миль. У 2016-му він пробіг всі шість марафонів серії World Marathon Majors й показав найшвидший середній час проходження дистанції - 2:31:09.

Улюбленим місцем для змагань називає Антарктиду — тому що вона «далека, велика і гарна», а надихають його Марко Олмо (італійський бігун, який спеціалізується на ультрамарафонах) і Юкі Каваучі (найкращий у світі марафонець серед любителів). Свій тренувальний процес Вардіан вважає досить простим: «Зазвичай я бігаю два-три рази на день. Ранкова пробіжка - 10-16 км. На роботу або біжу, або їду на велосипеді. Годину тренуюся в обід. У підсумку виходить від 20 до 32 км в день».

Судячи з усього Майк не збирається зупинятись й ще здивує багатьох любителів бігу та надихне їх на нові звершення. «Я хочу надихати людей робити більше, ніж, як їм здається, вони можуть. Хочу збирати гроші для благодійних організацій. Хочу нових пригод. Якщо ви мрієте і ставите перед собою зухвалі цілі, ви знайдете спосіб їх досягти».

Другие посты блога

Все посты