Tribuna/Футбол/Блоги/Камон, ран!/Від головного тренера Манчестер Юнайтед до професійного надмарафонця. Підбірка нон-фікшн книг

Від головного тренера Манчестер Юнайтед до професійного надмарафонця. Підбірка нон-фікшн книг

Поради від сера Алекса Ферґюсона, які однаково добре працюватимуть як на футбольному полі, так і в будь-якій сфері, відверті зізнання Андре Агассі, інсайди про Жозе Моуріньо, неймовірна історія перетворення 40-річного товстуна, який лікував алкогольну залежність в одного з кращих атлетів світу та багато чого іншого.

Блог — Камон, ран!
28 января 2019, 16:00
8
Від головного тренера Манчестер Юнайтед до професійного надмарафонця. Підбірка нон-фікшн книг

Поради від сера Алекса Ферґюсона, які однаково добре працюватимуть як на футбольному полі, так і в будь-якій сфері, відверті зізнання Андре Агассі, інсайди про Жозе Моуріньо, неймовірна історія перетворення 40-річного товстуна, який лікував алкогольну залежність в одного з кращих атлетів світу та багато чого іншого.

Підбірка нон-фікшн книг які в більшості своїй про біг і витривалість, але звичайно ж не обійшлося без футболу, тенісу і навіть бейсболу.

Нон-фікшн — особливий літературний жанр, для якого на відміну художній літературі характерна побудова сюжетної лінії винятково на реальних подіях.

Народжені бігти. Крістофер Макдуґал

Журналіст, якому набридли травми під час бігу, відправляється до індіанців тараумара, які показують феноменальні результати й, здається, живуть їм.

Оповідання автора охоплюють не тільки вищезазначених героїв, а й інших супермарафонців, які кидали їм виклик і проходили нелюдські бігові випробування. Ще в книзі зустрічаються гіпотези про те, що біг босоніж куди корисніше і безпечніше бігу в найкрутіших кросівках, і навіть про те, що марафонський біг є природним для людини, через те, що грав значну роль в еволюції.

Їж правильно, біжи швидко. Правила життя надмарафонця. Скотт Джурек і Стів Фрідман

Автобіографічна книга Скотта Джурека, божевільного професійного надмарафонця та переможця легендарних забігів.

Багато про біг і зовсім мало про їжу. Хоча харчування заслуговує на окрему увагу. Мало того, що Джурек веган, він може на бігу з'їсти буріто.

Історія що надихає, бадьорить та іноді навіть небезпечна для любителя, бо він, мабуть, унікум. Не намагайтеся, так би мовити, повторити в домашніх умовах.

Ультра. Як змінити своє життя в 40 років і стати одним з кращих атлетів планети. Річ Ролл

Неймовірна історія перетворення з 40-річного товстуна, який лікував алкогольну залежність в одного з кращих атлетів світу. До сорока років Річ Ролл був в жахливій формі. Його дні складалися з роботи, стресів і фаст-фуду. Найскладніша спортивна вправа полягала в винесенні сміття, а 22 зайвих кілограмів перетворювали підйом по сходах у випробування. Він пройшов багато важких гонок, включаючи змагання Ultraman і Epic 5 - 5 дистанцій Ironman за тиждень на островах Гаваї - випробування, яке багато хто називав неможливим.

Як сильно ти цього хочеш? Психологія переваги розуму над тілом. Мет Фіцджеральд

Чудова книга зі спортивної психології, від якої ви не зможете відірватися. Побудована на історіях елітних спортсменів, їх помилках та уроках. Буде цікава й корисна всім - і спортсменам-аматорам, і тим, хто не займається спортом на результат. У своїй книзі Мет Фіцджеральд - один з найяскравіших авторів сучасності, які пишуть на тему спорту, - зумів створити добірку, що вражає прикладами з реального життя, які демонструють, як сприйняття зусиль і інші психологічні фактори впливають на нашу витривалість. Ці приклади з життя великих атлетів, які представляють найрізноманітніші види спорту, майстерно вплітаються в дані свіжих наукових досліджень.

Той, що біжить без сну. Дін Карназес

Автор книги - Дін Карназес, який пробіг за свою кар'єру близько 160 000 км, розповідає про те, з якою завзятістю він досягає одну поставлену мету за одною. Відверта, яскрава, смішна автобіографія. Без пафосу і понтів, зате з самоіронією.

Менеджмент у стилі Манчестер Юнайтед. Як стати чемпіоном. Алекс Ферґюсон та Майкл Моріц

У цій книжці, написаній у співавторстві з підприємцем Майклом Моріцом, Ферґюсон підсумовує власний життєвий і професійний досвід та пропонує поради, які однаково добре працюватимуть як на футбольному полі, так і в будь-якій сфері. Автор наводить чимало прикладів із власної кар’єри та формулює принципи, як дібрати найкращих працівників, створити талановиту команду та навчитися бути лідером, якого поважатимуть усі.

Моуріньо. Особливий. Дієго Торрес

Іспанська спортивний журналіст Дієго Торрес в книзі, яку буквально розтягнули на цитати відомі ЗМІ, ділиться з читачем інсайдами про Жозе Моуріньо з кабінетів футбольних менеджерів і роздягалень топ-клубів. Автор не соромиться надати портрету знаменитого португальця темних фарб і висвітлює непривабливі факти біографії, які зовсім не применшують його досягнень, а лише говорять про те, що навіть великим людям властиві слабкості.

Пеп. Конфіденційно. Марті Перарнау

Ця книга про нього - видатного футбольного тренера Пепе Гвардіолу і його періоді роботи в мюнхенській Баварії. У нього незвичайні тренування - гравці його команди не просто бігають з м'ячем: схоже, кожен їхній вихід на поле - загадка, яку може розгадати лише він. Переходячи в будь-яку команду в якості тренера, він перш за все вивчає мову, на якій зможе спілкуватися з гравцями, вражаючи цим фактом журналістів, які переслідують його буквально по слідах. І кожен раз Гвардіола буквально проростає в команду, стаючи її частиною.

Відверто. Автобіографія. Андре Агассі

Біографія Агассі здається казковою історією підкорення хлопчиком з бідної сім'ї великого світу і великого тенісу: у ній є й агресивний батько з важкою рукою, і покірливо мамо, яка не заступалася за сина, і ненависні маленьким Андре цілодобові тренування на корті. Емоційні історії з життя, сенс якої бунтар Агассі знайшов, тільки зустрівши справжнє кохання в особі Штефи Граф, відчувши радість батьківства і навчившись вигравати заради людей, яким необхідна його підтримка.

Взуття-буття. Історія компанії Nike, розказана її засновником. Філ Найт

Книга хоч більше про бізнес ніж про біг, але заслуговує на окрему увагу. Nike - один з найбільш відомих світових брендів. 50 років тому студент Орегонського університету і бігун на середні дистанції Філ Найт позичив у батька 50 баксів і почав перепродувати кросівки з Японії. Сьогодні річний оборот компанії Nike становить 30 мільярдів доларів. А пара Найк знайдеться в шафі у кожного - від президента до підлітка. Філ Найт - людина-загадка, він рідко дає інтерв'ю. Ця книга - сповідь про створення компанії, якій вдалося подарувати мрію мільйонам людей.

Moneyball. Як математика змінила найпопулярнішу спортивну лігу у світі. Майкл Люіс

Ще одна книга з категорії про бізнес в спорті. Багато з вас швидше за все бачили фільм знятий на основі книжки й подій, що описуються в ній, який йшов в прокаті під назвою "Людина, яка змінила все". В основі книги лежить реальна історія спортивного менеджера Біллі Біна, який вчинив справжню революцію в бейсболі. Він придумав новий підхід, почавши набирати недооцінених в бейсбольній спільноті гравців. Його команда, не маючи необхідного фінансування, змогла конкурувати з найбільш високооплачуваними командами й цим потрясла спортивний світ.

Буду радий коментарям та пропозиціям.

Другие посты блога

Все посты