Tribuna/Триатлон/Блоги/Камон, ран!/Та то таке: тріатлон-спринт від IronWay в Харкові та Кубок України в Білій Церкві

Та то таке: тріатлон-спринт від IronWay в Харкові та Кубок України в Білій Церкві

Продовжуючи рубрику «Та то таке» та розповідаючи про свій досвід участі в змаганнях з циклічних видів спорту серед любителів, коротка розповідь про змагання з тріатлону на дистанції спринт, які пройшли в липні в Харкові та Білій Церкві.

Блог — Камон, ран!
17 июля 2018, 10:52
1
Та то таке: тріатлон-спринт від IronWay в Харкові та Кубок України в Білій Церкві

Продовжуючи рубрику "Та то таке" та розповідаючи про свій досвід участі в змаганнях з циклічних видів спорту серед любителів,  коротка розповідь про змагання з тріатлону на дистанції спринт, які пройшли в липні в Харкові та Білій Церкві.

IronWay Kharkiv Sprint Triathlon 2018

На початку липня вдруге (в цьому році) побував в Харкові. І як ви могли вже зрозуміти з назви - знову для участі в змаганнях. На цей раз з тріатлону на дистанції спринт (750 м плавання, 20 км вело, 5 км бігу).

Дорога туди пройшла вже за відпрацьованим сценарієм, коли ми їхали на аналогічні змагання в Полтаву, хіба, що Укрзалізниця вирішила трохи пограти на нервах своїх клієнтів і замість двоповерхового поїзда приїхав класичний Інтерсіті від Хюндай, який вміщує в півтора раза менше людей. У підсумку все розсілися і дісталися до своїх місць призначень.

Швидко поселившись, забравши стартовий номер і підкріпившись, вирушили додому готуватись до старту, паралельно дивлячись матч Хорватія - Росія. Який до речі не вдалося додивитися, адже старт був запланований на 8 ранку, що віщувало ранній підйом. Банальний початок дня перед стартом для любителів (вже не знаю чим там профіки займаються) - каша, чай, печиво, рюкзак на плечі, велосипед в зуби й до місця старту. Змагання проходили на території парку АкваЖур, куди я приїхав якраз до відкриття транзитної зони та один з перших припаркував свій велосипед. До слова на цьому перші місця в цей день для мене закінчилися.

За своєю атмосферою і місцем проведення цей старт мало чим відрізнявся від Полтави, хіба що на велосипедному етапі були неприємні розвороти на 360 градусів, але зате на бігу було трохи різноманітніше. Ні дивлячись на те, що на деяких етапах вдалося поліпшити свій час більше ніж на хвилину, результат вийшов гірше ніж в Полтаві й цьому є пояснення. Річ у тому, що за фактом в Полтаві плавання, велосипед і біг були трохи менше по дистанції ніж в Харкові. Наприклад, вело етап в Харкові вийшов 21 км. Окремо варто відзначити ватрушки, якими пригощали організатори всіх фінішерів, заради них варто повернутися.

Після закінчення і неспішного повернення в свої апартаменти, ми зібрали речі, які залишили в камері схову на вокзалі й вирушили на прогулянку по місту. Пообідавши, прокотившись на канатній дорозі з парку Горького в Ботанічний сад, ми ще трохи відпочили та вирушили на поїзд.

Кубок України та Білої Церкви з тріатлону

Через тиждень після спринт-тріатлону в Харкові ми вирушили до Білої Церкви, де проводився Кубок України та Білої Церкви на аналогічній дистанції. Любителі стартували на дві години раніше за претендентів на Кубок України й боролися за кубок Білій Церкві.

Завдяки тому, що старт був запланований на одинадцяту, ми з самого ранку встановили три велосипеди на дах невеликої Hyundai i10 і завантажившись самі, вирушили в дорогу. Дорога пройшла спокійно і через трохи більше, як годину були вже на місці, по шляху ловлячи здивовані погляди випадкових перехожих.

Сам старт пройшов вже за знайомим сценарієм. Масовий старт на плаванні, дає відмінний заряд адреналіну спочатку, головне при цьому не збити дихання, дозволив проплисти трохи швидше 16 хвилин при середньому темпі 1:57 за 100 м. Варто зауважити, що дистанція склала 800 м. Далі була перша транзитна зона й вело етап, який на відміну від плавального був коротший на півтора кілометра. Декілька разів по своїй неуважності ледь не впав, але все обійшлося. Друга транзитна зона також була успішна пройдена і попереду було лише п'ять кілометрів бігу в три з половиною кола. Біг пройшов набагато краще за велосипед, на якому відчувалася невелика втома після тренування напередодні, завдяки чому вдалося надолужити згаяне. Підсумковий час склав 1 годину 15 хвилин.

Також на старті серед любителів був помічений Юрій Клим, учасник Чемпіонату Світу з тріатлону 2017 року на залізниці дистанції (3800 м / 180 км / 42 км) який щорічно проводиться на Гавайських островах в місті Кона. У Білій Церкві Юрію вдалося посісти друге місце у своїй віковій категорії та 4-е в абсолютному заліку з часом 1:01:46.

До головного старту року залишається понад місяць й завдяки таким змаганням, як в Полтаві, Харкові та Білій Церкві вдалось отримати корисний досвід та зрозуміти, що з себе уявляє тріатлон. На жаль поки збирались та відновлювали сили смачним обідом в місцевому ресторані, пропустили старт та боротьбу за Кубок України серед професіоналів.

Другие посты блога

Все посты