Tribuna/Триатлон/Блоги/Камон, ран!/Стоктон спортивний: як брати Діаси підкорюють не тільки UFC, а й тріатлон

Стоктон спортивний: як брати Діаси підкорюють не тільки UFC, а й тріатлон

Брати Нейт й Нік Діаси славляться своїми епатажними витівками не тільки за межами октагону, а й під час боїв. Нерідко вони користуються «Стоктонським ляпасом» - це удари долонями під час бою. Але окрім цього вони відомі тим, що беруть участь у змаганнях з тріатлону, який нерідко включають до своєї програми підготовки до бою. Саме цей фактор багато хто вважає, допоміг Нейту перемогти Конора МакГрегора.

Блог — Камон, ран!
12 июля 2018, 16:09
Стоктон спортивний: як брати Діаси підкорюють не тільки UFC, а й тріатлон

Багато з тих, хто особливо не цікавляться світом змішаних єдиноборств, дізнались про братів Діасів, а саме молодшого з них - Натіеля, після його перемоги в бою проти Конора МакГрегора.

Тоді, два роки тому, ірландець мав вийти в октагон проти Рафаеля дос Аньоса, але бразилець травмувався й відмовився від поєдинку. Нейт Діас дав свою згоду за 11 днів до бою й вважався цілковитим андердогом, але зміг на морально-вольових якостях переломити хід поєдинку та здобути перемогу в другому раунді. Через рік бійці знову зустрілись на UFC 202, але в цей раз Конору вдалось взяти реванш, одержавши перемогу за рішенням суддів. Після цієї поразки Натіель не з'являвся в октагоні жодного разу.

У світ єдиноборств молодший Діас потрапив завдяки своєму старшому брату - Ніку. Коли їм було 14 та 15 років відповідно вони почали разом тренуватись й через деякий час потрапили до лодайскої школи бразильського джиу-джитсу. Обоє мають чорний пояс з цього виду спорту.

Саме завдяки захопленню старшого брата єдиноборствами Діасам вдалось не ступити на кримінальну доріжку, адже вони народились й виросли в Стоктоні, що має репутацію одного з найбільших міст в штаті Каліфорнія за рівнем злочинності. Нерідко в октагоні вони нагадають своїм суперникам звідки вони, застосовуючи "Стоктонский ляпас" - удари долонями під час бою.

Окрім єдиноборств брати також тренуються та беруть участь в змаганнях з тріатлону. Саме цей фактор багато хто вважає, допоміг Нейту перемогти Конора МакГрегора, адже в той час молодший Діас готувався до одного зі своїх стартів.

Всього на даний момент в Нейта Діаса три фінішу на олімпійській дистанції (1500 м плавання, 40 км вело, 10 км біг) з найкращим часом 2 год 25 хвилин, який він показав на August Tri for Real Triathlon в 2011 році й зайняв третє місце в своїй віковій категорії. Цікаво те, що другим тоді був його брат Нік з часом 2 год 19 хвилин. Але окрім класичних дистанцій брати Діаси так само беруть участь в off-road тріатлоні, де велосипедний та біговий етап проходить по бездоріжжю.

В останньому з них The XTERRA Real MTB Triathlon, що відбувся 24 березня 2018 року на дистанції 800 метрів плавання/25 км вело/6 км бігу, Діас-молодший фінішував з часом 2 години 58 хвилин.

Так само, як в далекому 1999 році коли дивлячись на старшого брата Нейт вирішив поринути у світ єдиноборств, у 2009 році він фінішував на своєму першому тріатлоні Donner Lake Triathlon на олімпійській дистанції з часом 2 год 51 хвилина. Разом з ним того дня фінішував й Нік з часом 2 год 54 хвилини. Для нього це вже був другий старт після Real Mountain Bike Triathlon, який відбувся за чотири місяці до цього.

Окрім вищезгаданих стартів та десятків інших, старший з Діасів пішов далі й два рази подолав напівзалізну дистанцію (1900 м плавання/90 км вело/21 км бігу). Перший раз в липні 2010 року на Vineman Ironman 70.3, що проводився в місті Віндзор, штат Каліфорнія з дивовижним, як для першого разу результатом (5:00:05), коли йому не вистачило всього 5 секунд аби вийти з 5 годин. Другий, в серпні 2015 року на Lake Tahoe Triathlon Half 70.3, що проходить біля озера Тахо, яке розташоване на кордоні американських штатів Каліфорнія й Невада. Не дивлячись на результат, який склав 6:10:36, Нік став четвертим у своїй віковій категорії, програвши найближчому конкуренту півгодини.

Також Нік не приховував, що використовує тріатлон, як один з елементів своєї підготовки до поєдинку проти Жоржа Сен-П'єра за титул чемпіона UFC в напівсередній вазі, який він програв єдино-гласним рішенням суддів в березні 2013 року. Після скасування результату його бою проти Андерсона Сільви на початку 2015 року через позитивний тест бразильця на дростанолон й андростерон, який він програв рішенням суддів, Діас-старший поєдинків не проводив. Варто зазначити, що тоді він також провалив допінг-тест на наркотики.

Другие посты блога

Все посты