Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Нова надія европейського бігу

Нова надія европейського бігу

Знайомтеся, Жульєн Вандерс - двадцятиоднорічний швейцарський бігун, володар національних рекордів Франції в бігу на 10 км, Швейцарії в бігу на 10 км та 21 км по шосе, а також европейського рекорду U23 (на дистанції 21 км). Найшвидший европейський спортсмен прямо зараз.

Блог — Камон, ран!
12 февраля 2018, 14:38
2
Нова надія европейського бігу

В продовження історії про братів Робертсон, які в 17 років перебрались в Кенію та повністю посвятили своє життя бігу, сьогодні розповідаємо про ще одного білошкірого бігуна, який свої тренування проводить в Кенії та найближчим часом складатиме конкуренцію африканцям в бігу по шосе.

Знайомтеся, Жульєн Вандерс - двадцятиоднорічний швейцарський бігун, який в останні дні 2017 року фінішував на дистанції 10 км Corrida de Houilles (традиційний передноворічний забіг, який проводиться в Парижі) з результатом 28’02 та встановив національні рекорди Франції та Швейцарії (в нього подвійне громадянство) в бігу по шосе.

Це було вперше, коли Вандерс показав свою силу в повній мірі.

Вчора він зайняв друге місце на eDreams Barcelona Half Marathon з результатом 1’00.09, програвши всього 24 секунди ефіопцю Муле Васіхуну. Крім того, що це найшвидший результат 2018 року серед европейських спортсменів, Жульєн встановив національний рекорд Швейцарії, яким володів чинний чемпіон Европи Тадессе Абрахам (1’00.42), а також европейський рекорд U23 (1’00.16).

Історія підкорення европейських стартів Жульєном Вандерсом розпочалась в березні 2017 року, після того, як він фінішував на півмарафоні в Мілані з результатом 1’01.43, а до цього потрапив в список інтересів голландської Global Sport Communication, яка займається організацією проживання та тренувань спортсменів в Кенії.

Тепер Вандерс знову повертається в Ітен (Кенія) для того, щоб продовжити тренування і вже в наступному місяці, а саме 24 березня виступити на чемпіонаті світу з півмарафону в Валенсії.

Другие посты блога

Все посты