Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Ігор Олефіренко у складі світової еліти на Лондонському марафоні 2018

Ігор Олефіренко у складі світової еліти на Лондонському марафоні 2018

До Лондонського марафону, який відбудеться 22 квітня, залишилось менше ніж три місяці і свою участь в ньому вже підтвердили головні дійові особи чоловічої світової еліти. На днях стало відомо, що до них приєднається і один з найкращих українських марафонців Ігор Олефіренко.

Блог — Камон, ран!
28 января 2018, 17:01
4
Ігор Олефіренко у складі світової еліти на Лондонському марафоні 2018

До Лондонського марафону, який відбудеться 22 квітня, залишилось менше ніж три місяці і свою участь в ньому вже підтвердили головні дійові особи чоловічої світової еліти. На днях стало відомо, що до них приєднається і один з найкращих українських марафонців - Ігор Олефіренко. Для нього це будуть перші змагання, що входять до світової серії Marathon Majors.

Першим в списку претендентів на перемогу значиться кенієць Еліуд Кіпчоґе. Чинний олімпійський чемпіон, володар неофіційного рекорду світу в марафоні - 2'00.25 (проект Breaking2 від Nike), торішній переможець Берлінського марафону, рекордсмен траси в Лондоні 2016 року (2'03.05) готовий здобути перемогу і в світовій серії Marathon Majors XI.

Поруч з ним буде стартувати чинний рекордсмен світу на дистанціях 5000 й 10000 м, володар результату 2'03.03 (Берлін, 2015), напарник Кіпчоге по команді - Кененіса Бекеле з Ефіопії.

Третій у списку фаворитів - чотириразовий олімпійський чемпіон (5000, 10000 м) англієць сомалійського походження - Мо Фара. З недавніх пір - Сер Мо Фара.

В активі шестиразового чемпіона світу марафонський результат 2'08.21, який був показаний ним 2014 року в Лондоні. Вболівальники чекають від Мо перемоги на домашньому марафоні, але фахівці поки обережні з прогнозами. Річ у тім, що після його відходу "за сімейними обставинами" лунають зауваження, що світову зірку частіше бачать в колі сім'ї, ніж в колі стадіону.

Щодо нашого співвітчизника, то Ігор вже встиг, на початку січня, фінішувати на одному з наймасовіших марафонів світу – Xiamen International Marathon. Там йому не вистачило лише 13 секунд до особистого рекорду (фінішний час 2'12.17 та 5 місце в загальному заліку). Свою підготовку Олефіренко планує розпочати зі зборів у Турції, після чого поїхати в високогір’я, але куди саме ще не вирішив.

У жінок очікується не менш запекла боротьба. Спочатку кенійка Мері Кейтані заявила, що готова побити світовий рекорд Поли Редкліфф, який британка встановила в 2003 році на трасі в Лондоні - 2'15.25, а декілька днів назад свою участь підтвердила ефіопка Тірунеш Дібаба - 2'17.56 (Лондон, 2017). Компанію найшвидшим жінкам планети на марафонську дистанцію також складе чинна чемпіонка світу Роуз Челімо, з власним рекордом 2'22.51 (Бостон, 2017).

Другие посты блога

Все посты