Tribuna/Легкая атлетика/Блоги/Камон, ран!/Найдорожчий марафон світу та нові рекорди

Найдорожчий марафон світу та нові рекорди

Вчора, в найбільшому місті Об’єднаних Арабських Еміратів - Дубаї, відбувся щорічний Standard Chartered Dubai Marathon, який проводится з 2000-го року (в 2012 році марафон отримав золотий статус IAAF). Марафон знаходиться під особистим патронажем принца-наступника Дубая Хамдана бін Мохаммеда Аль-Мактума та має статус найдорожчого марафону у світі.

Блог — Камон, ран!
27 января 2018, 15:12
3
Найдорожчий марафон світу та нові рекорди

Вчора, в найбільшому місті Об'єднаних Арабських Еміратів - Дубаї, відбувся щорічний Standard Chartered Dubai Marathon, який проводится з 2000-го року (в 2012 році марафон отримав золотий статус IAAF). Марафон знаходиться під особистим патронажем принца-наступника Дубая Хамдана бін Мохаммеда Аль-Мактума та має статус найдорожчого марафону у світі.

Крім цього, траса Дубайського марафону входить в трійку найшвидших марафонів планети (після Лондона та Берліна).

Цього року всі призові місця зайняли ефіопські бігуни. Переможцем у чоловічому заліку став Мосінет Гереме з новим рекордом траси - 2:04:00 (на 11 секунд перевершивши торішній рекорд Тамірат Толи).

Серед жінок перше місце зайняла Роза Дерее - 2:19:17, що також є новим рекордом траси. Попередній рекорд належав Аселефеш Мерго - 2:19:31, який вона встановила в 2012 році. Також, на цьому марафоні вперше в історії чотири жінки вибігли з 2:20.

Результати марафону в Дубаї швидко охолодили надію на те, що Моен, Рапп, Вандер або брати Робертсон здатні зараз щось протиставити вихідцям з Африки. Судіть самі, в одному забігу шість марафонців з однієї країни показують результат, якого не було за всю історію Америки і Європи (швидше 2'04.45). Окрім цього, швидкий фініш з ціною в десятки тисяч доларів за одну секунду ще раз підтверджує, що бігуни з Ефіопії готові забрати у кенійців звання найсильніших марафонців планети та повернути собі лаври Абебі Бікіли й Хайле Гебреселассіє.

Другие посты блога

Все посты