Tribuna/Футбол/Блоги/Український футбол/Як кияни «помстилися» Янг Бойз. Думки на тему нічиї

Як кияни «помстилися» Янг Бойз. Думки на тему нічиї

Черговий матч групового етапу Ліги Європи «Динамо» - «Янг Бойз» закінчився з рахунком 2:2. Поговорити є про що.

Автор — Альтависта
20 октября 2017, 02:55
2
Як кияни «помстилися»  Янг Бойз. Думки на тему нічиї

Черговий матч групового етапу Ліги Європи "Динамо" - "Янг Бойз" закінчився з рахунком 2:2. Поговорити є про що.

Ажіотажу довкола матчу було вдосталь. Воно й не дивно, бо саме через поразку від "Янг Бойз" у другому матчі кваліфікації "Динамо" не змогло підібратися ближче до групового етапу Ліги Чемпіонів. Чекали на грандіозний матч, де "Динамо" нарешті помститься швейцарцям за ту злощасну поразку у Берні. Що з цього вийшло?

 

Огляд матчу

Не дивлячись на те, що вже на першій хвилині кияни мали перспективний момент, який не вдалося реалізувати Мбокані, швейцарці почали поєдинок досить агресивно. З самого початку стало зрозуміло, що "Янг Бойз" мали неабияку мотивацію. Вони добре рухалися, вміло використовували обрізки та контратаки. На 17-ій хвилині це вилилося в перший гол в ворота "Динамо".

Не відставали й кияни. Після пропущеного м'яча "динамівці" активізувалися та на хвилин 15 взяли гру під свій контроль. Це принесло їм гол у ворота противника. Буяльський протягнув м'яч з середини поля, майстерно пройшов крізь гравців "Янг Бойз", перепасувався з Мораєсом та віддав гольову передачу на Мбокані. На 34-ій хвилині рахунок зрівнявся.

Однак, відповідь "Янг Бойз" не змусила себе чекати, і вже на 39-ій хвилині швейцарці знову повели в рахунку. А на 49-ій Микола Морозюк в черговий раз змінив показники на табло, пробивши прямо у ворота суперника зі штрафного удару.

Загалом матч видався дуже напруженим. Можна навіть сказати, що ця нічия дорого коштувала обом командам. Особливо, "Динамо". Віда отримав сильне розсічення в боротьбі з гравцем "Янг Бойз". На кількість крові було страшно дивитися. Досі невідома доля Сидорчука, який також отримав травму ближче до середини 2 тайму.

Основні, на мою думку, проблеми

1. Відсутність Євгена Хачєріді.

Як не крути, важко уявити захист київського "Динамо" без Хачєріді. Сьогодні це гостро відчувалося як на пропущених голах, так і на створенні швейцарцями небезпечних моментів. На сьогоднішній день Євген є незамінним гравцем в обороні киян.

2. Тамаш Кадар.

Кадар уже не перший матч показує досить невпевнені дії на своїй позиції. Особисто для мене був показовим момент у матчі з "Партизаном", коли він ледь не забив гол у ворота Коваля, виконуючи простий пас на воротаря. Перший гол Ассале забив, пробиваючи між Кадаром та Буяльським. У цьому моменті дії Тамаша були, м'яко кажучи, пасивними. Навіть без цього, як на мене, вистачає моментів, де Кадар просто не допрацьовує свою позицію.

3. Опорна зона.

Кияни часто програвали центр поля, що призводило до небезпечних випадів з боку суперника. На початку матчу Сидорчук багато помилявся. Вистачало обрізок та неточних пасів. Буяльський чудово відіграв на атаку, заробив штрафний та взагалі виконав багато корисної роботи по переході в атаку, однак у обороні його дії були менш помітними та надійними. У епізоді з першим голом ні він, ні Кадар не змогли завадити Ассале пробити прямо між ними.

4. Низька реалізація моментів.

Про марнотратність Гонсалеса годі й говорити. Стільки моментів, як парагвайець, не змарнував ніхто. Були моменти також і у Буяльського та Мораєса, однак не настільки очевидних, як у Дерліза. Варто зазначити, що це не перший матч Гонсалеса, де той відзначився низькою реалізацією.

5. Невчасні заміни

Гармаша залишили у запасі зі стартових хвилин. Однак, після вимушеної заміни Сидорчука, Гармаш досить непогано попрацював на полі, виграв багато верхової боротьби. Чекав його після першого тайму. Вихід Бєсєдіна на доданий час природньо не дав результату. Добре видно було, що у Мораєса є проблеми з рукою, тож, як на мене, можна було випустити Артема хвилин на 10-15 раніше. Звичайно, навряд чи він відіграв би як Мораєс, однак за той короткий час проявити себе теж не зміг.

Проблем у захисті було досить, однак ці 5 пунктів, на мою думку, є ключовими.  Зіграли свою роль також травми Віди та Сидорчука, згадані вище.

Основні, на мою думку, плюси

1. Фланги

Нарешті запрацювали фланги. Підключення Піварича та Морозюка часто створювало перспективні гольові моменти. Іноді до них приєднувався і Кендзьора.

2. Гра у два нападники.

Загалом схема себе виправдала. Мбокані та Мораєс добре відпрацювували у штрафному майданчику суперника. Мбокані відзначився голом, а Мораєс декілька разів був надзвичайно близький до цього.

3. Підключення опорників.

Дії в обороні залишають бажати кращого, однак на атаку відпрацювали досить непогано. Про Буяльського та Сидорчука було сказано вище.

Загальне враження

Лукавити звичайно не буду й скажу, що хотілося перемоги. Помсти й справді чекали, але чи можна назвати це помстою? Мабуть, ні. І не тільки через результат на табло, а й гру в цілому. "Динамо" мало чимало хороших моментів, однак те саме можна сказати й про "Янг Бойз". Очевидної і постійної домінації киян не було. Не те що би, так мало бути, оскільки "Янг Бойз" - сильний суперник, але, порівняно з минулим поєдинком у Києві, швейцарці виглядали значно краще.

Кажуть, що суперник грає так, як ми йому дозволяємо. На цей раз ми дозволили набагато більше. Не можна сказати, що "динамівці" не хотіли здобути перемогу та реабілітуватися після невдалого матчу з "Чорноморцем" та нічиєю з "Зорею". Хотіли, це було видно. Однак, помста - це страва, яку подають холодною. А помста "Динамо" горіла в руках. Не вистачало впевненості в прийнятих рішеннях та холодної голови в деяких моментах. Та й захист був далеко не для реваншу.

І все б нічого. "Динамо" зберігає перше місце та й взагалі через нічию "Скендербеу" та "Партизана" ситуація в групі не змінилася. А як будемо грати у Берні? Чи вдасться помста на штучному газоні? Поки що сумнівів вдосталь, а перспективи туманні.