Tribuna/Футбол/Блоги/Calcio Italiano /Вскочити в останній вагон: Мілан і Ліга чемпіонів

Вскочити в останній вагон: Мілан і Ліга чемпіонів

Мілан на шляху до Ліги Чемпіонів. У той час, як конкуренти сприймали його «нестабільною командою», підопічні Дженаро Гаттузо на даний момент один з головних претендентів вскочити до останнього вагона в Серії А - місце в Лізі Чемпіонів.

Блог — Calcio Italiano
Автор — bundevica
3 марта 2019, 19:07
5
Вскочити в останній вагон: Мілан і Ліга чемпіонів

Оскільки кінець клубного сезону близько, піднімаються шанси для торішніх переможців в п'яти провідних лігах Європи захистити свої титули. З бляклої грою «Боруссії Дортмунд» проти «Аугсбурга» у «Баварії» з'являлася унікальна можливість піднятися на своє законне місце в німецькій клубній ієрархії, підопічні Ковача з честю для себе це і здійснили; «Барселона» також в Ель-Класіко зняла всі питання з чемпіонством. Англійці будуть шукати свого чемпіона до самих останніх матчів, в той час як французи й італійці знайшли їх в першій частині сезону. У той час як «Ювентус» вже міцно зацементував свій восьмий титул поспіль і намагається знайти спосіб відігратися з 0-2 проти «Атлетіко Мадрид» в Лізі чемпіонів, в Серії А зберігається інтрига, які команди складуть компанію «старій сеньйорі» в наступному розіграші Ліги чемпіонів від Італії.

Після сезону 2010/11, в якому Златан Ібрагімович і його вірний друг Робіньо в останній раз зробили «Мілан» чемпіоном, россонері знову стають конкурентоспроможними, результати чого ми з величезною ймовірністю побачимо в найближчі роки. З тих пір, як Сильвіо Берлусконі залишив клуб, атмосфера на червоно-чорній трибуні «Сан-Сіро» швидко з ейфоричної стала апокаліптичною. Екстравагантна китайська експедиція переоцінила свої власні інвестиційні можливості і незабаром втратила право керувати клубом. Її безсилля було в фінанасах, «Група Елліотт» за 32 мільйони доларів, отримала можливість очолити один з найбільших клубів в світі.

Імідж клубу безсумнівно покращився, прийняттям кількох якісних рішень, особливо з поверненням колишніх гравців Леонардо і Паоло Мальдіні в якості спортивних директорів та призначенням Івана Газідіса на посаду головного оперативника клубу. Незважаючи на те, що колишні власники заробили певні кошти в короткостроковій перспективі, поганий вибір гравців, зміна тренерів і загальна відсутність будь-якого бачення, зробили Мілан одним з найгірших клубів за потенціалом в минулому сезоні. Лідери нападу Андре Сілва і Калинич забивали стільки ж, скільки і Патрік Кутроне, а багатостраждальний Бонуччі повернувся в «Ювентус» відразу після сезону в Мілані.

Проблема Мілана, а також проблема інших італійських клубів, крім «Ювентуса» в попередньому сезоні, полягає в ринковій неконкурентоспроможності в боротьбі з найбагатшими європейськими клубами. Коли ви відсутні в елітному класі Лізи чемпіонів, клуби з капіталом можуть залучати додаткове фінансування тільки шляхом компенсації їх заробітної плати або кредитування за вимогами своїх колишніх роботодавців.Ризик став ще вище, коли витрати через виплати  привернули увагу до відстеження Financial Fair Play, що стане додатковим ударом для підсумовування в наступному сезоні.

Метання першої частини сезону

З тих пір, як нові керівники клубу і Дженнаро Гаттузо увійшли в новий сезон в якості «чергових виконавців», нас чекав ще один складний сезон «між Лігою чемпіонів і Лігою Європи». При обмежених обставинах, зумовленими фінансовим fair play, Леонардо і Мальдіні вдалося зібрати під прапорами гідний склад, але постійно складалося враження, що якість не відповідала кількості. Через відсутність концептуального стилю і системних рішень в грі, «Мілан» часто покладався на виступи свого кращого гравця в останні сезони. Хоча Сусо демонстрував прогрес і став безумовним лідером команди, його гра постраждала від невідповідностей, які з'явилися через неефективності «Мілана».

Набагато поліпшило ситуацію від'їзд сертифікованого гравця  Гонсало Ігуаїна. Хоча аргентинець непогано зіграв першу половину сезону, Сусо граючи з ним в команді не зміг вивести «Мілан» на більш високий рівень. Клуб вибирав з "двох лих", і Ігуаїн переїхав до Лондона.У новому сезоні без помітного прогресу «Мілан» програвав чарівну четверту позицію через погану форму. Травми були продиктовані скромними фізичними здібностями тих, кого вибрав в свій склад Гаттузо, а з відсутністю Лукаса Більї відкрилася можливість для Тьємуе Бакайоко. Списаний в «Челсі», він став одним з більш дешевих варіантів, з яким «Мілан» міг ризикувати без серйозних наслідків. Його приклад показав вплив Гаттузо на нинішній підйом в клубі. Йому вдалося отримати хорошого запасного зі списаного гравця минулого сезону, він повернув впевненість в собі і знайшов ідеальну роль для гри.

У постійному пошуку оптимальної схеми і складу, тільки до початку грудня «Мілан» стабілізував захист. Хоча в чотирьох з шести ігор він не пропускав голів, цього було недостатньо, щоб «Мілан» приєднався до кращих - тому що він не забив жодного гола в цих же іграх. Більш того, проти «Фіорентини», «Фрозіноне», «Торіно» і «Болоньї» у россонері було в цілому 23 удари по воротах суперника, і всього забитих. На горизонті з'явилось логічне запитання - а чи варто в такому випадку «Мілану» розраховувати на Лігу Чемпіонів в наступному сезоні?

Короткостроково хороше майбутнє

На додаток до раніше узгодженому трансферу Лукаса Пакета, переломний момент міланського сезону стався з підписанням Кшиштофа Пйонтека.

El Pistolero отримав виклик «Мілана» після відмінної половини сезону в  Генуї, де він забив 19 голів в 21 матчі. Обидві покупки клубу в зимове трансферне вікно це хід на найближчу перспективу. Поки Пакета адаптується до європейського і особливо італійському футболу, Пйонтек почав приносити користь клубу тут і зараз. У нинішній міланської серії після 4 безгольових ігр, він забив сім голів у семи матчах з дев'яти кутових. За віддані 70 мільйонів «Мілан», можливо, отримав хороший доробок для того, щоб потрапити в Лігу чемпіонів. Що ще важливіше в довгостроковій перспективі для «Мілана», то, що ще з часів Ібрагімовича не було гравця, який би так яскраво грав в атаці. Незважаючи на те, що в клубі він відносно недавно, Пйонтек вже визначив певні напрямки руху, які вимагаються від товаришів по команді для кращої реалізації його можливостей.

Прикладом є співпраця між ним і Пакета, коли поляк відходить в глибину в момент, в який бразилець отримує м'яч, або, наприклад, коли Пйонтек відіграє м'яч на лівий фланг на Рікардо Родрігеса, що ми бачили в матчі з «Аталантою».«Мілан» зараз має досить хороші шанси потрапити в Лігу чемпіонів. Цей крок був би важливий не тільки для отримання престижу або фінансової винагороди, а й додав би ключовий аргумент в переговорах з потенційними придбаннями влітку, оскільки цій команді як і раніше не вистачає необхідної широти або якості, щоб грати в обох змаганнях на необхідному рівні. Незалежно від того, як закінчиться цей сезон, одним з перших рішень буде викуп контракту Бакайоко, потім пошук лівого латераля і ще одного півзахисника. Якщо влітку тиск фінансового fair play на клуб підвищиться, то, один з двох: Сусо або Франк Кессіе буде проданий. Але і без них «Мілан» з приходом Пйонтека і Пакета зібрав ядро ​​гравців, яке досягне свого піку лише протягом трьох-чотирьох сезонів.

Однак головна проблема россонері не пов'язана з гравцями. Головне питання - що власник отримає від кульмінаційної гри вищезгаданого ядра і хто буде тренером для цих гравців? Хоча між справою Гаттузо і шукають заміну протягом сезону, він повинен підписати новий контракт найближчим часом. Нинішні власники зробили кілька відмінних ходів, але не слід забувати, що їх головним інтересом є продаж клубу з прибутком для себе, а лише потім за все інше. У короткостроковій перспективі майбутнє «Мілана» після довгого часу виглядає непоганим, але в довгостроковій перспективі дуже багато питань, на які в даний час немає відповідей.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Молодий принц Риму
26 февраля 2019, 12:26
7
Ювентус: оценка рисков
21 февраля 2019, 14:20
Серия А: Обзор 10-го тура
29 октября 2018, 17:05
2
Ligue 1: Журнал 4-Го Тура
6 сентября 2018, 15:07
Серия А: Журнал 3-го тура
5 сентября 2018, 19:11
Ligue : Журнал 3-го Тура
31 августа 2018, 17:59
1
Серия А: Журнал 2-го тура
29 августа 2018, 17:38
1
Bundesliga: Журнал 1-Го Тура
27 августа 2018, 18:34
2
Ligue 1: Журнал Второго Тура
22 августа 2018, 16:52
8
«Якби і якщо б»
24 июня 2018, 23:58
5
ЧМ-2018: Марокко
14 июня 2018, 14:40
3
Mia cara Italia!
10 марта 2018, 12:14
9
Все посты