Tribuna/Футбол/Блоги/Calcio Italiano /Mia cara Italia!

Mia cara Italia!

Чому потрібно дивитись Серію А? Чим ця ліга особлива?

Блог — Calcio Italiano
Автор — kehl
10 марта 2018, 12:14
9
Mia cara Italia!

Кожна європейська ліга особлива по-своєму особлива. Італійська Серія А це перш за все, витонченість і стильність у футболі. Як міланський тиждень моди задає тон на сезон, так італійська ліга є законодавцем моди. І нехай іноді її наряди  не надто зрозумілі простому і прагматичному мешканцю, але це мистецтво. А воно, як і в класичній моді задає мейнстрим всьому європейському топу. 

Ось за що потрібно любити і дивитись Серію А:

«Конкуренція»

Вперше за довгий час в чемпіонаті появилась здорова конкуренція, адже давно ми не бачили настільки захопливої боротьби за скудетто, як в цьому році. Кожного туру фанати неаполітанців із захопленням дивляться матчі своєї команди і чекають на голи команди. Фанати Юве уважно стежать за результатами Неаполя, а також переживають за своїх.  «Мілан», «Рома», «Інтер», «Лаціо», «Аталанта» це команди, які можуть відібрати очки в лідерів і відбирають, згадати лише матч в Турині, де «Лаціо» здолало чинних чемпіонів (1:2) чи домашній матч Наполі проти «Інтера», де команди зіграли в нульову нічию. Чемпіонат, як ніколи конкурентний. В Італії, крім того ж Юве, Наполі чи Мілана є Фіорентина, Торіно, Болонья чи Дженоа, які дуже уважно грають проти фаворитів і також можуть відібрати позитивний результат в лідерів. Чим не цікавий матч тої ж Фіорентини з Юве, де в  кожному матчі збирається аншлаг і в якій формі не були б фіалки, команда завжди старається грати на рівні з італійським грандом.

В тій же Генуї чи Удіне важко грати кожній команді з топ-4, адже матч може завершитись неочікуваним результатом.

«Боротьба за груповий етап Ліги Чемпіонів.»

 

Тут справді жарко, з 2 місцями фактично все ясно, Ювентус і Наполі в наступному сезоні будуть грати в ЛЧ, це сумнівів не викликає. А от ще за 2 місця - реальна боротьба, на них претендують зразу 4 команди, «Інтер», який останнім часом не показує того, що показував в першій половині сезону, але в претендентах все ж залишається, «Рома», яка не надто виразно розпочала в новому році, хоча в останньому матчі показала свій характер, забивши 4 м'ячі в Неаполі, «Лаціо», команда проводить по-справжньому один з найкращих сезонів за останні роки,в своєму останньому матчі ледь не відібрала очки в Юве, але все ж в додатковий час Дібала допоміг старій сеньйорі.  Ну й останніми претендентами є "Мілан", який останнім часом показує неймовірну гру, команда не програла жодного матчу в 2018 році, чи є шанси у міланців на Лігу Чемпіонів нам  покаже друга половина сезону.

«Боротьба за виживання.»

В цьому сезоні є справжній аутсайдер, звичайно це Беневенто, команда має в своєму активі всього 10 очок після 26 турів (3 перемоги, 1 нічия і 22 програші), але згадайте ту нічию проти Мілана!?Крім Беневенто, близькі до вильоту – Верона (19 пунктів), Кротоне (21 пункт), Спал та Сассуоло (23 пункти). К'єво та Кальярі також все ще також в претендентах на виліт, обидві команди набрали 25 очок. Матчі аутсайдерів завжди надзвичайно цікаві, команди забивають велику кількість м’ячів, або ж одна громить іншу, (Беневенто 3:2 Кротоне, Кротоне 2:3 Спал, Верона 0:3 Спал). 

«Боротьба за Лігу Європи»

Можливо Ліга Європи не є настільки важливою для того ж Мілана чи Лаціо, адже вони претендують на Лігу Чемпіонів. Для тої ж «Аталанти» чи «Сампи» це є важливим турніром. От лише згадати, якого шуму наробила команда з Бергамо в цьому сезоні, розгромивши англійський «Евертон», перегравши «Ліон» вони вийшли в 18, але все ж досвіду команді не вистачило в матчах проти дортмундської «Боруссії». «Сампа» в цьому сезоні показує по-справжньому цікавий футбол і заслуговує на вихід в Лігу Європи.

«Італійські дербі» 

В Італії є велика кількість гарячих протистоянь, найвідомішими з яких є:

Ліхтарне дербі (Derby della Lanterna - назва походить від символу Генуї - маяка Лантерна) – протистояння між командами з Генуї.(Дженоа – Сампдорія)

 

Міланське дербі – одне з найгарячіших дербі в Італії, такий матч важко пропустити любителям футболу. (Мілан – Інтер)

"Дербі Італії" - матч між двома італійськими командами, міланським «Інтером» та туринським «Ювентусом», що зіграли між собою в «Серії-А» більше матчів, ніж будь-які дві інші команди.

"Столичне дербі" (Derby della Capitale) – матч між двома римськими командами, одне з найпринциповіших дербі в Італії.

Дивіться Серію А та насололджуйтесь футболом. :)

Другие посты блога

Молодий принц Риму
26 февраля 2019, 12:26
7
Ювентус: оценка рисков
21 февраля 2019, 14:20
Серия А: Обзор 10-го тура
29 октября 2018, 17:05
2
Ligue 1: Журнал 4-Го Тура
6 сентября 2018, 15:07
Серия А: Журнал 3-го тура
5 сентября 2018, 19:11
Ligue : Журнал 3-го Тура
31 августа 2018, 17:59
1
Серия А: Журнал 2-го тура
29 августа 2018, 17:38
1
Bundesliga: Журнал 1-Го Тура
27 августа 2018, 18:34
2
Ligue 1: Журнал Второго Тура
22 августа 2018, 16:52
8
«Якби і якщо б»
24 июня 2018, 23:58
5
ЧМ-2018: Марокко
14 июня 2018, 14:40
3
Mia cara Italia!
10 марта 2018, 12:14
9
Все посты