Tribuna/Футбол/Блоги/Calcio Italiano /Огляд 17 туру Серії А

Огляд 17 туру Серії А

Перша поразка міланського «Інтера», розгромна виїзна перемога неаполітанців, впевнена перемога туринського «Ювентуса», а також чергова поразка новачка сезону – Беневенто. Про це піде мова в огляді 17 туру.

Блог — Calcio Italiano
Автор — kehl
18 декабря 2017, 23:21
2
Огляд 17 туру Серії А

«Рома» 1:0 «Кальярі»

Доволі цікавий матч довелось спостерігати в Римі, де місцева команда приймала гостей з Калабрії. Римляни останнім часом не надто добре грають в атаці, результативність не надто висока, нульова нічия в гостьовому матчі проти Кєво, мінімальна перемога над Карабахом в Лізі Чемпіонів, от і матч на Олімпіко виявився не надто результативним.

Майже весь матч пройшов під контролем вовків, гості пробували створити щось попереду найчастіше з контратак. Перший тайм пройшов без забитих м’ячів, але кілька небезпечних атак було в римлян. Уже в другому таймі було більше небезпеки, особливо біля воріт Краньйо. На 52 хвилині, голкіпер гостей хотів вибити м’яч, але пройшовся ударом по ногах Джеко, арбітр призначив пенальті, в підсумку Перотті не реалізував одинадцятиметровий. Гра йшла ближче до другого нульового результату, римлянам дуже важко було щось створити біля воріт остров’ян. Все ж в додатковий час, на 90+4, Федеріко Фасіо вдалось забити й принести 3 залікові пункти у копілку «Роми».

Отже, римляни в сумі набирають 38 очок і наближаються до «Ювентуса» (В «Роми» ще один матч в запасі).  У 18 турі, команда Ді Франческо відправиться в Турин, де буде протистояти команда Аллегрі.

 

«Інтер» 1:3 «Удінезе»

Інтеру, задля утримання першого місця, потрібно було перемагати команду Массімо Оддо. До 15 хвилини команди обмінялися голами. На початку другого тайму Кевін Лазанья ледве не оформив дубль, але з чудової позиції пробив вище цілі. На 60 хвилині Сантон, який провалив першу половину матчу, зіграв рукою – Де Пауль з "позначки" вивів гостей вперед! На 77 хвилині Антонін Барак розбив мрії Спалетті щодо здобуття трьох очок.

"Чорно-сині" з 40 балами продовжують лідирувати, але свої матчі 17 туру не зіграли Наполі та Ювентус. Удінезе піднімається на 11 позицію. У 18 турі команда Спалетті зіграє з Сассуоло; Удінезе зустрінеться з Вероною.

«Болонья» 0:3 «Ювентус»

Ювентус на виїзді розгромив Болонью. Матч розпочався на рівних, однак поступово Ювентус захопив перевагу в матчі і очікувано контролював гру. Моментів щоправда було небагато, Дуглас Коста двічі намагався забити здалеку, але захисники блокували ці спроби. Однак ніхто не зміг завадити удару П'яніча зі штрафного, який з району лівого кута карного майданчика поклав м'яч у ближній кут. А вже за 9 хвилин він асистував Манджукічу, якому залишилось лише пробити повз воротаря. В другому таймі Ювентус поставив крапку в матчі, Матюйді після невдалого виносу захисника забив третій м'яч.

Півзахисник «Ювентуса» Миралем П'яніч підбив підсумки матчу 17-го туру чемпіонату Італії з "Болоньєю":«

Можливо, трохи не вистачало різкості при реалізації моментів, але ми не дозволили" Болоньї "нічого створити за 90 хвилин. Це непросто, через те, що вони дуже сильні на домашньому полі. Ми зіграли здорово, і я думаю, що тренер сьогодні може пишатися нами.Пауло Дибала вийшов на заміну і знову не забив? Я просто сподіваюся, що Дібала розслабиться. У всіх гравців бувають моменти, коли вони перебувають не в кращому стані, але про це не варто турбуватися, оскільки у Пауло є очевидний талант. Просто потрібно потерпіти ", - сказав Пяніч в ефірі Sky Italia.

«Кротоне» 1:0 «К'єво»

Кротоне мінімально обіграв К'єво. Кротоне на правах господарів захопив контроль над м'ячем, однак К'єво надійно грав у захисті. Непоганий момент був у Будіміра, але його удар пройшов трохи вище поперечки. Однак на 33 хвилині ніхто не завадив нападнику точно пробити в нижній кут воріт після передачі Аєті. Кротоне продовжував контролювати ситуацію і в другому таймі, тоді як К'єво досить пасивно грав в атаці і матч завершився заслуженою перемогою Кротоне.

«Сампдорія» 0:1 «Сассуоло»

Сассуоло на останніх хвилинах здолав Сампдорію. Генуезці розпочали матч більш активно і на старті матчу Рамірес і Сапата мали непогані шанси. Сассуоло також відповідав своїми контрвипадами, Фальчінеллі небезпечно пробивав головою, але Вівіано потягнув цей удар. Однак в першому таймі вболівальники голів не побачили. В другій половині матчу Сассуоло почав більше атакувати та Берарді навіть забив, проте з офсайда. Гра підходила до свого завершення і Сассуоло заробив пенальті, але Політано не зміг переграти Вівіано. Здавалось, що матч так і завершиться, але Матрі на 90 хвилині приніс Сассуоло перемогу.

«Аталанта» 3:3 «Лаціо»

Команди розпочали матч на рівних, однак поступово Аталанта почала захоплювати ініціативу в матчі. Фройлер мав непоганий момент, але його удар пройшов повз ворота. Однак Кальдара на 19 хвилині після передачі Петаньї відкрив рахунок. А вже за 3 хвилини Ілічіч подвоїв перевагу бергамаскі. Лаціо досить швидко відігрався, Мілінковіч-Савіч за 8 хвилин оформив дубль.Другий тайм розпочався зі швидкого голу Аталанти. Бастуш сфолив в штрафному майданчику, а Ілічіч реалізував пенальті. Він же міг і оформити хет-трик, але його удар з 19 метрів, але м'яч пройшов повз ворота. Далі команди продовжували обмінюватись небезпечними моментами і на 79 хвилині Луїс Альберто обігрався з Кайседо в стінку і пробив у дальній кут повз воротаря.Після цього матчу Лаціо набрав 33 пункти і розташувався на 5 місці, Аталанта з 24 очками залишилась на 7 місці.

Головний тренер «Аталанти» Джан П'єро Гасперіні поділився думкою про гольову перестрілку в матчі з «Лаціо»:«

Я задоволений грою. Лаціо як і раніше залишається дуже сильним суперником. Мені сподобалося те, як зіграла моя команда. Хлопці довели, що здатні діяти на високих швидкостях. Єдиним неприємним відрізком стала кінцівка першої половини матчу, коли ми пропустили в свої ворота два м'ячі. У нашому складі є якісні й швидкісні футболісти, які непогано себе проявили. Ми забили три м'ячі, але я не турбуюся про відсутність результативних ударів з боку Петаньї і Гомеса.Звичайно, після матчу футболісти були розчаровані тим, що упустили переможний результат. Якби ми виграли, то поліпшили б своє турнірне становище. Як би там не було, чемпіонат і раніше залишається збалансованим. Шкода, що Аталанта не перемогла, але я задоволений грою команди. Попереду важка виїзна гра з Міланом. Ілічич? Він знаходить стабільність, і це стосується не тільки забитих м'ячів, але і самого малюнка гри ».

«Беневенто» 1:2 «Спал»

Матч новачків і при цьому найгірших команд цього сезону, хоча в гостей справи в чемпіонаті йдуть набагато краще. Беневенто, після домашньої нічиї з Міланом надіявся на чергові залікові пункти. В першому таймі обидві команди обмінялись кількома моментами, все ж реалізувати моменти в забиті м’ячі так і не вдалось жодній. В другому таймі першими вийшли вперед господарі, завдяки автоголу Кремонезі, все ж через кілька хвилин дублем відмітився Флоккарі, який приніс перемогу Спалу.

Отже, вольова перемога команди з Феррари, завдяки цій перемозі гості утримують 18 місце в турнірній таблиці, з 14 набраними очками. До речі, це перша гостьова перемога Спала в цьому сезоні. А от господарі залишаються на 20 позиції, з думками про Серію Б.

«Фіорентина» 0:0 «Дженоа»

Доволі важкий матч для обидвох команд, обидві команди створили достатньо моментів, але реалізація підвела. Протягом першого тайму багато хороших шансів мали гості, уже на 5 хвилині серйозний момент мав Таарабт, але захисник фіалок помішав грифонами вийти вперед. Уже по перерві ситуація помінялась, небезпека уже була біля воріт Періна. Дуже багато гольових шансів було у Семіоне, але удача в цей день не була на стороні аргентинця.

Отже, нульова нічия на Артеміо Франкі.

 

"Торіно" 1:3 "Наполі"

Неаполітанці після двох невдач нарешті отримали свої три очка. М'ячів у матчі було доволі багато, найбільша кількість припала на перший тайм. Гості забили тричі в перші 45 хвилин, Кулібали реалізував свій шанс на 4 хвилині, наступний м'яч у ворота Сірігу на 25 хвилині забив польський півзахисник Зелінський, а уже третій на рахунку Гамшика. По перерві був забитий лише один гол. Свій шанс реалізували господарі, забив Белотті, італієць забив свій четвертий м'яч в цьому сезоні.

Отже, впевнена перемога неаполітанців, яка повертає команді першу сходинку в чемпіонаті, а також 115 мяч для Гамшика, який зрівнявся з Марадонною за кількістю забитих м’ячів.

Головний тренер «Наполі» Мауріціо Саррі прокоментував перемогу над «Торіно»:

«У фізичному плані ми показуємо кращу статистику в сезоні, цифри не брешуть. Важко говорити, що ми фізично втомилися, але ментальна втома може наздогнати гравців в будь-який момент. Сезон довгий, у нас матчі кожні три дні, і це рано чи пізно станеться з усіма. У грі з "Торіно" ми реалізували свій перший момент, і це істотно спростило завдання.Мої футболісти знали, що «Інтер» програв, і витягли з цього позитивні моменти. Поразки конкурента можуть додати впевненості або додаткового тиску, це двояка ситуація

 

"«Верона» 3:0 «Мілан»

Чергова гостьова ганьба міланців в чемпіонаті Італії, на цей раз команда Гаттузо зазнала розгромної поразки від «Верони».

В першому таймі здавалось, що поразки взагалі удасться уникнути, россонері провели кілька небезпечних атак, хоча до голу вони не призвели. А от у господарі зразу реалізували свій перший момент, після хорошої подачі з кутового, Антоніо Караччоло прекрасним ударом відправив мяч у сітку воріт Доннаруми. Сусо ближче до завершення перших 45 хвилин, мав кілька хороших моментів, які реалізувати так і не вдалось. В другому таймі господарі забили гостям двічі, на 55 хвилині Кін та на 77 хвилині Бесса. А от міланці, попри доволі велику кількість моментів, забити так і не вдалось.

Отже, перемога Верони, яка приносить команди 3 очки, все ж команда продовжує залишатись на 19 місці (13 очок).

Дженнаро Гаттузо після матчу:

"Протягом перших 25 хвилин команда створила багато моментів, а потім суперник використав свій перший же шанс. Другий гол погіршив ситуацію, після нього ми втратили голову. До першого м'яча ми грали в хороший футбол. Як це часто буває, ми втратили ритм при перших же труднощах.Мені соромно, але треба дивитися вперед. Було б легше сказати, що проблеми з полем вплинули на нас, але гравці отримують свою зарплату вчасно, так що скаржитися нема на що.Ми повинні зрозуміти, чому граємо добре, але після першої ж невдачі все пропадає або ж ми починаємо діяти хаотично, без будь-якої організації. Мені це не подобається ".

Другие посты блога

Молодий принц Риму
26 февраля 2019, 12:26
7
Ювентус: оценка рисков
21 февраля 2019, 14:20
Серия А: Обзор 10-го тура
29 октября 2018, 17:05
2
Ligue 1: Журнал 4-Го Тура
6 сентября 2018, 15:07
Серия А: Журнал 3-го тура
5 сентября 2018, 19:11
Ligue : Журнал 3-го Тура
31 августа 2018, 17:59
1
Серия А: Журнал 2-го тура
29 августа 2018, 17:38
1
Bundesliga: Журнал 1-Го Тура
27 августа 2018, 18:34
2
Ligue 1: Журнал Второго Тура
22 августа 2018, 16:52
8
«Якби і якщо б»
24 июня 2018, 23:58
5
ЧМ-2018: Марокко
14 июня 2018, 14:40
3
Mia cara Italia!
10 марта 2018, 12:14
9
Все посты