Tribuna/Футбол/Блоги/Calcio Italiano /Огляд 11 туру Серії А

Огляд 11 туру Серії А

Огляд чергового туру італійського чемпіонату.

Блог — Calcio Italiano
Автор — kehl
31 октября 2017, 13:05
3
Огляд 11 туру Серії А

Мілан – Ювентус (0:2)

"Безіменне дербі", як його назвав у своєму репортажі італійський коментатор Sky. На відміну від протистояння туринців і нерадзуррі, матч з россонері ніколи не претендував на ім'я "Дербі Італії", але за напруженням пристрастей нічим не поступається йому. Але так це все історія. На практиці, в суботу на "Сан-Сіро" ми побачимо обладнаний перформанс і огидну гру "Мілана", завдяки чому, "Ювентус", у властивій йому манері, граючи здолав підопічних Монтелли.

"Юве" виглядав по-справжньому солідно. Останнім часом критики рідко хвалять бянконері, намагаючись "докопатись" до найменших недоліків, але сьогодні команда виглядала дійсно непогано. По суті, "Мілан" не створив жодного небезпечного моменту, крім поперечини Калинича, хоча цей епізод стався через чергового провалу захисту, за який Аллегрі міг би порвати ще один піджак. В іншому ж задня лінія "Ювентуса" на чолі з міністром оборони всього П'ємонту Джорджо К'єлліні не залишила шансів атаці "Мілана", надавши Джіджі зайвий вихідний. Ну і так, Бонуччі в суботу передали ніжний привіт з Турина.

 

Рома - Болонья (1:0)

Не найкращу гру показали римляни, другий матч поспіль, та навіть не другий, а уже третій вони ніяк не можуть забити більше 1 гола в матчі, але при цьому не дають забити у свої ворота.  Багато з нас  чекали результативного матчу, багато моментів, але від вовків та від болонців ми цього не побачили. В першому таймі гра була порівняно цікавою, кілька моментів створила «Рома», гості також не стояли в стороні та старались показати атакуючий футбол. Ель Шаарві в середині першого тайму забив феноменальний гол, цей гол точно  попаде в рубрику «найкращі голи туру».  Не надто хорошою грою відмітився Едін Джеко, боснієць надто багато помилявся біля воріт суперника, пробивав вище або ж взагалі втрачав м’яч, не забиває найрезультативніший форвард минулого сезону уже 4 матч ( якщо не враховувати матч  ЛЧ проти лондонців ), останній раз в чемпіонаті він забивав ще на «Сан-Сіро» в матчі проти Мілана.  В складі гостей потрібно відмітити Ді Франческо (сина головного тренера Роми), який створював гостроту біля воріт Алісона, непогано зіграв Верді та Петковіч, але голкіпер римлян не дав відмітитись гостям у своїх воротах. Отже, чергова перемога «Роми» в економ-режимі та з мінімальним рахунком.

 

«Торіно» - «Кальярі» (2:1)

Ну не просто так цей матч поставили на час 21:45, дуже красивий матч нам довелось споглядати. Туринці в останніх турах не показали зовсім нічого, програвши фіалкам (3:0), та вдома римлянам (1:0:). В цьому матчі на поле повернувся Белотті, всі вже зачекались голів від італійського форварда.  Перемога над сарденцями була непростою, «Кальярі» був гідним конкурентом і нав’язував по-справжньому небезпечну гру до кінця матчу. Перший м’яч залетів у ворота Сірігу,  Барелла був точний, так і гості вийшли вперед. Щоправда ненадовго, через кілька хвилин Яго Фальке зрівняв. Дуже багато моментів було в Ляїча, але всі рази він був неточним, або ж втрачав м’яч. Другий гол господарі забив Джоел Обі. Отож,  доволі впевнена перемога биків.

Беневенто – Лаціо (1:5)

Після потужного старту "Лаціо" в нинішньому сезоні, букмекерські котирування на перемогу "орлів" у Серії А змінилися майже в 2 рази: з коефіцієнта 51,00 до 31,00. А Чіро Іммобіле показує кращу результативність по підсумками перших 11 турів Серії А в ХХI столітті.

Огляд матчу сьогодні для вас робить сам Чіро Іммобіле: «Радий, що віддав три результативні передачі, тому що партнери по команді кажуть мені, що я ніколи не пасую, а хочу лише забивати. Тепер вони не будуть скаржитися. Ми щасливі, тому що відмінно провели першу половину. У другому таймі ми трохи підсіли, але ненадовго».

Кротоне – Фіорентина (2:1)

Півзахисник «Фіорентини» Жордан Верету погрожував одному з болл-боїв після поєдинку проти «Кротоне» в 11-му турі чемпіонату Італії. У мережі було опубліковано відео, на якому видно, як хавбек «фіалок» прямує в бік болл-боїв. При цьому він вказав пальцем на одного з них, давши зрозуміти, що хоче з ним поговорити. Незважаючи на те, що на відео чітко не видно, що зробив веретено після того, як підійшов до болл-боя, судячи з емоційної реакції вболівальників, справа дійшла до агресивних дій. Стюарди миттєво підбігли до місця інциденту, в результаті чого півзахисник «Фіорентини» був змушений покинути поле. При цьому, за інформацією італійського видання Ansa, поліція вже була сповіщена про «загрозливою» манері спілкування Верету.

«Кротоне» несподівано взяв гру під контроль і в середині першого тайму забили два м'ячі. Спочатку після чудового пасу Тротт відзначився Будимир, а через 2 хвилини Тротта подвоїв перевагу після помилки захисників флорентійців. «Кротоне» продовжував небезпечно атакувати і міг забити ще. «Фіорентина» змогла один гол відіграти в кінці першого тайму завдяки удару Бенассі. Втім більшого "фіалки" в цьому матчі не добилися.

Наполі – Сассуоло (3:1)

Якщо огляд матчу Лаціо ми довірили уст Чіро Іммобіле, то віщати про гру Наполі - Сассуоло ми довіримо президенту неаполітанців Де Лаурентісу, який передав пару ніжних привітів суддівському комітету Італії.

Президент «Наполі» прокоментував домашню перемогу над «Сассуоло» в матчі 11-го туру Серії А, а також заявив, що «вони» ввели з цього сезону в Італії систему відео помічника арбітра (VAR) для того, щоб зупинити неаполітанський клуб.

«Як же ви банальні, постійно запитуючи про наші шанси на скудетто. На мій погляд, потрібно ще й отримувати задоволення від гри, якої інші можуть тільки заздрити. Коли говорять, що "Наполі" зараз грає в кращий футбол в Європі, це найбільший для нас подарунок. А що стосується скудетто, то невеликий промах, випадок або травма можуть позбавити шансів на чемпіонство. Сьогодні ми здали великий тест, а також захистили своє лідерство на благо Неаполя і його жителів. Це цінується більше, ніж саме скудетто.

Ми виграємо чемпіонат Італії рано чи пізно, але після цього потрібно буде перегорнути сторінку і стати такою структурою, яка буде дратувати Північ. Тепер вони ввели VAR. Хто знає, які ще перешкоди вони вчинять, щоб спробувати зупинити нас? Що стосується можливого переходу в «Наполі» півзахисника «Фіорентини» Федеріко К'єза, то «фіалки» його мені не продадуть. Їх президент не підписуватиме собі смертний вирок від власних фанатів».

«Наполі» впевнено переміг «Сассуоло». Хоча на початку матчу саме «Сассуоло» мав можливість вийти вперед у рахунку, проте удар Сенсі зі штрафного влучив у поперечину. «Наполі» ж краще реалізовував моменти. Після помилки захисника «Сассуоло», Аллан перехопив м'яч і пробив повз воротаря. В кінці першого тайму «Сассуоло» зусиллями Фальчінеллі зрівняв рахунок, але Кальєхон «сухим листом» відразу ж вивів неаполітанців вперед (не обійшлося без помилки воротаря). А на початку другого тайму Мертенс, після скидки Альбіоля головою, поставив крапку в матчі.

Сампдорія – К'єво (4:1)

«Сампдорія» розгромила «К'єво». Веронці намагалися більше атакувати, проте атаки «Сампдорії» були результативними. Рахунок відкрив Лінетті, добивши м'яч після відскоку. Каччаторе через 4 хвилини зрівняв рахунок, проте Торейра чудовим ударом зі штрафного знову вивів генуезців вперед. А перед свистком на перерву, після передачі Квальярелли, Сапата зробив перевагу впевненим. Під кінець матчу, Торейра оформив дубль і довів перевагу «Сампдорії»  до розгромного.

Один з героїв минулого матчу, Торрейра, судячи з усього незабаром поміняє місце проживання. Від запрошення в сонячний Мадрид не відмовляються.

СПАЛ – Дженоа (1:0)

«СПАЛ» мінімально обіграв «Дженоа». На початку першого тайму команди обмінялися небезпечними ударами, однак на цьому гострі моменти біля воріт закінчилися. У другому таймі моментів також було дуже мало, однак Антенуччі зміг використовувати один, який і приніс перемогу  «СПАЛу».

Sky Italia повідомляє, що ймовірно незабаром головному тренеру «Дженоа» покажуть на двері. У клуба є два кандидати на пост головного тренера, якщо керівництво вирішить звільнити Івана Юрича. За інформацією Sky Italia, мова йде про колишнього тренера «Пескари» Массімо Оддо і Давида Баллардіні, який працював разом з командою в сезоні-2010/11, а також в 2013 році.

Удінезе – Аталанта (2:1)

«Удінезе» здобув непросту перемогу над  «Аталантою». Матч проходив у рівній боротьбі і команди довго не могли відкрити рахунок в матчі. Куртіч отримав м'яч в штрафній і пробив без шансів для воротаря, вивівши «Аталанту» вперед. Однак в кінці тайму Де Пауль реалізував пенальті за фол Спінаццоли в штрафний. А в середині другого тайму Барак вивів фріульців вперед. «Аталанта» могла зрівняти рахунок, але Крістанте не зміг переграти воротаря з позначки.

Головний тренер «оробічі» Джан П'єро Гасперіні проаналізував виїзну поразку від Удінезе.

«Це дуже неприємне враження. Ви не можете досягти успіху за рахунок перемоги за очками, як це можливо в боксерському поєдинку. У футболі необхідно забивати більше м'ячів, ніж суперник. Давайте просто скажемо про те, що сьогодні ми не доклали достатньої кількості зусиль заради переможного результату. Відсутність уваги обертається допущеними помилками і пропущеними м'ячами. Напевно, поки команда не готова до того, щоб боротися за високі позиції в таблиці.

Гомес? Він отримав пошкодження під час розминки. Дуже шкода, оскільки це досить важливий футболіст для «Аталанти». Втім, сьогодні ми програли не тільки через відсутність Гомеса. Потрібно звинувачувати за себе за те, яку гру запропонувала команда. При цьому я хочу відзначити, що у нас немає ніяких проблем в плані фізичних кондицій, але з точки зору ментального аспекту в чемпіонаті команда грає гірше, ніж в минулому сезоні. У мене таке відчуття, що поточний чемпіонат футболісти проводять без необхідної впевненості.

Ми не граємо в міру власних можливостей, що може обернутися плачевними наслідками, оскільки в Італії дуже тонка грань між перемогою і поразкою. Потрібно провести ретельну роботу над допущеними помилками. У сучасному футболі кожен епізод має важливе значення. Сьогодні ми привезли пенальті за лічені секунди до свистка на перерву, а на другу половину суперник вийшов вже з іншим настроєм».

Верона – Інтер (1:2)

У заключному поєдинку 11-го туру Серії А, «Інтер» на виїзді обіграв «Верону». Перші 20 хвилин матчу пройшли в рівній боротьбі. Моменти виникали як у «Верони», так і у «Інтера», але до реальної загрози не доходила. У другій половині тайму гості перехопили ініціативу, "закривши" господарів на їхній половині поля. Такі дії принесли успіх уже на 36-й хвилині, коли Борха Валеро в один дотик замкнув передачу Кандрева з флангу. До кінця тайму гравцям «Верони» так і не вдалося нічого створити. Другу половину зустрічі «Інтер» теж почав швидше, але на 58-й хвилині пропустив контратаку від господарів, яка закінчилася фолом Хандановича в штрафний. Пенальті чітко реалізував Пацціні. На 67-й хвилині Іван Перішич, точно пробивши з дальньої дистанції, знову вивів свою команду вперед. Господарі, хоч і мали близько 25-ти хвилин на порятунок ситуації, забити «Інтеру» не зуміли. Міланський клуб, набравши 29 очок, виходить на друге місце, Верона з 6-ма пунктами залишається на 19-му.

Таким чином, інтеристи видали свій кращий старт в італійському чемпіонаті за всю історію. При цьому зараз клуб не лідирує в турнірі, а раніше, з менш результативним стартом, ставав чемпіоном. Всього на рахунку «Інтера» 18 скудетто. Останнє було здобуте в 2010 році.

Головний тренер «Інтера» Лучано Спаллетті після перемоги над «Вероною» зазначив, що на даний момент команди дуже щільно розташовуються в турнірній таблиці:

«Ми провели в усіх відношеннях відмінний матч з «Вероною», але час від часу ми грали занадто повільно і залишали вільні простори тоді, коли не повинні були цього робити. Однак, це була заслужена перемога. Що стосується турнірного становища, якби ми сьогодні не виграли, а «Рома» провела відкладений матч з «Сампдорією» і перемогла її, то ми зараз були б поза зоною Ліги чемпіонів. Всі борються за те, щоб опинитися там. Я тримаю в голові і «Мілан», який може повернутися наверх, і «Лаціо», які здатні там закріпитися. Все може змінитися в один момент».

Турнірна таблиця:

 Збірна туру:(WhoScored)

Top Players:(WhoScored)

Top Teams:(WhoScored)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Турнірна таблиця Primavera:

Твіттер-стрічка 11 туру Серії А:

 

 

 

    Паццині - кращий пенальтист в історії Серії А.

Ігуаїн - рекордсмен

 

 

 

 

Гулям не відстає.

 

Curva Sud вже святкує Хеллоуін.

                          а Марадона вже святкує Скудетто Наполі

 

     

               А британські спортивні журналісти захоплюються успіхами Чіро

ФОТО ДЖЕРЕЛА:Goal.com, MediaSet Italia, La Stampa, Blitz Italia, Mondo Udinese, Serie A TIM, WhoScorred.

ВIДЕО ДЖЕРЕЛА:Serie A TV, TVLuna Napoli, Il Crotone, Atalanta Calcio

Випуск підготували: Ваня Кель і Арті Бундевіца

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Молодий принц Риму
26 февраля 2019, 12:26
7
Ювентус: оценка рисков
21 февраля 2019, 14:20
Серия А: Обзор 10-го тура
29 октября 2018, 17:05
2
Ligue 1: Журнал 4-Го Тура
6 сентября 2018, 15:07
Серия А: Журнал 3-го тура
5 сентября 2018, 19:11
Ligue : Журнал 3-го Тура
31 августа 2018, 17:59
1
Серия А: Журнал 2-го тура
29 августа 2018, 17:38
1
Bundesliga: Журнал 1-Го Тура
27 августа 2018, 18:34
2
Ligue 1: Журнал Второго Тура
22 августа 2018, 16:52
8
«Якби і якщо б»
24 июня 2018, 23:58
5
ЧМ-2018: Марокко
14 июня 2018, 14:40
3
Mia cara Italia!
10 марта 2018, 12:14
9
Все посты