Tribuna/Футбол/Блоги/#HDB/Згадуючи 2014-й. Найтрагічніші моменти футбольного року.

Згадуючи 2014-й. Найтрагічніші моменти футбольного року.

В останній день 2014-го блог «#HromadskaDumka» згадує про усі найтрагічніші події в українському футболі.

Блог — #HDB
31 декабря 2014, 10:23
7

В останній день 2014-го блог "#HromadskaDumka" згадує про усі найтрагічніші події в українському футболі.

Провал "Металіста" та "Чорноморця"

Почати слід з харківського клубу. Ще в січні-на початку лютого офіційний сайт клубу майорів радісними новинами про збори в ОАЕ та Ізраїлі, гарну гру Девіча, Об'єднаний чемпіонат із Шахтарем, ЦСКА та Зенітом, відзначає 63-річчя Мирона Богдановича Маркевича, називаючи його "найстабільнішим наставником української прем'єр-ліги". Проте після "революції гідності" все різко змінюється. Мирон Богданович заявляє про , про те, що , і врешті-решт . Пізніше він буде , , пізніше .

Офіційний сайт клубу відзначав 63-річчя Мирона Богдановича Маркевича, називаючи його "найстабільнішим наставником української прем'єр-ліги"

Між цим усим, Девіч, якого так хвалили, перейде до казанського "Рубіна". Про Марко всі забули, проте нещодавно про нього , нещадно критикуючи його (можливо, через його паспорт). Але віднині під керівництвом Ігоря Рахаєва команда грає краще і вболівальники вже не думають про другу лігу і долю "Кривбасса", але все ж таки рівень "Металіста"-2014 сильно відстає від "Металіста"-2013.

Вже наприкінці 2014-го ми отримали сагу із розвалом ще одного клубу - одеського "Чорноморця". Щоправда, розвал тут розпочався ще задовго до відходу тренера. Його можна легко прослідкувати за тегом "". І якщо ще в кінці 2013-го у Чорноморці завіряли, що , то вже в березні Фонтанелло, Джа Джедже, Сантана, Бергер і Рієра  (пізніше виявилось, що це все ).

Ще в кінці 2013-го у Чорномрці завіряли, що продаж клубу - це брєд, а вже в березні п'ятеро ведучих гравців біжать з України

Під кінець року з фінансуванням у одеситів ставало все гірше і гірше (проте Клімов ), і в кінці кінців Григорчук залишає клуб і , а Зубейко - (теж неонацисти заважають?). Вже йдуть чутки про те, що ще десяток футболістів залишать клуб. Як це буде насправді - побачимо у новому році.

Матч "Чорноморець"-"Металіст" в Одесі

Я не думаю, що щось тут треба додавати, розповідати. Ми всі прекрасно пам'ятаємо той день, пам'ятаємо, як харківські та одеські ультрас пішли захищати Одесу від сепаратистів. Пам'ятаємо, якою людською ціною сепаратисти у Одесі зникли. І дійсно, неважливо, як закінчився той матч.

Ніколай Толстих, Росія, Крим

Включення кримських клубів до РФС - це просто цирк, фарс та абсурд. Ще у лютому голова РФС нагороджував нашу молодіжку за перемогу у Кубці Співдружності, а вже в березні вів перемовини про . Це питання у Росії розглядали традиційно довго - спочатку на конгресі УЄФА, потім в РФС, потім це засідання , під шумок . Потім Толстих не захоче , і в кінці кінців ТСК, СКЧФ та Жемчужину. Звісно, це вже зовсім інші клуби, та й грати вони будуть не в РПЛ, як їм обіцяли, а у "Втором дивизионе зоны Юг".

ТСК, СКЧФ та Жемчужина - це зовсім інші клуби, та й грати вони будуть далеко не в РПЛ

Окремо у цьому фарсі стоїть постать міністра спорту РІ (ой, РФ) - Віталія Мутко. Спочатку заявляє, що "", а нещодавно став перечити сам собі, кажучи, що РФС .

Хто у цій ситуації правий, хто ні - вирішувати вам. Але, на мою думку, історія з кримськими клубами буде тривати ще не один рік. На даний момент УЄФА заборонив грати цим клубам у Росії. Що буде далі - покаже час.

(ФФУ+УПЛ)*Коньков

Так, можливо, цю людину можна віднести до року 2013-му, але і в 2014-му вона наробила немало . Він , щоб ультрас скидували режим Януковича, у кваліфікації Євро, у нападі на нього, за вказівкою неоднозначного міністра Булатова , підписував рішення про початок весняної частини УПЛ та , у роботі виконкому.

Коньков не хотів, щоб ультрас скидували режим Януковича, після чого задіював їх у роботі виконкому ФФУ

Також він  на виконкомах, підлеглих, завіряв, що кримські клуби , до Криму, вивчив нове слово - вакханалія (, ), вже після його початку, від Мілетія Бальчоса (також неординарної особистості), різні федерації  та доскакався до . Сподіваюсь, що у наступному році про Конькова ми вже не згадуватимемо.

Мирон Маркевич

Про двоякість цієї особи, яка спочатку запевняла, що ОЧ - це класно, а потім зізнавалась у тому, що такого бути не може, ми вже згадували. Але вже влітку Мирон Богданович очолює колись найлютішого ворога - дніпропетровський "Дніпро". І почалось. Маркевич у день, коли його команда вже грала перший офіційний матч. І, не дивлячись на свій авторитет, переміг Коломойського у номінації за версією Трибуни. Він навіть - щоправда, його прогноз не відбувся і Металіст зараз четвертий. Також він побив, напевне, (де в цей час були представники Книги рекордів Гіннеса?). Замість арбітра матчу Інтер-Карабах він . Маркевич через його "апетити" та є одним із винуватців безкоштовного .

Ватники та вишиватники на українських спортивних сайтах

Мені потрібно вас з ними познайомити. Намагайтеся не вступати в суперечки з цими користувачами, бо вас задавить потоком фальшивої російської пропаганди. (Так, це той список, де нема Джоркаеффа)

. Місце проживання у профілі: Росія, Севастополь. Досить відомий на Трибуні українофоб та один із найвідданіших фанатів Кримнашу (того, що російський).

Цитата: У нас - это в Севастополе, Севастополь - город федерального значения в составе РФ, а не непризнанная республика. Это в порядке политинформации.

. Місце проживання у профілі: Україна, Керч. Чистий засланець Кримнашу (не дивно, що у друзях є Горняк Балаклава), востаннє його бачили в квітні. Але про всяк випадок попереджу, може повернеться (коли по мосту через Керченську протоку у Крим завезуть продукти). Що можна казати про людину, яка є фанатом Об'єчемпу.

Цитата: Так вам и надо бандеровские подстилки,встретим ещё добавим.Валите в свою рогульню.

. Місце проживання у профілі: не вказане. Рейтинг: -30. #Прямозараз ця людина веде свою тролль-активність - не розуміє, що на цьому сайті завжди розмовляли тою мовою, яку краще знаєш, а не тою, якою хоче виходець з Росії. Тому будьте обережні, шановні читачі. Також не визнає окремість українців як нації та незалежність України. Корчить із себе інтелігента.

Цитата: Ну и опять шутка - по то, что вы меня "сразу предупреждаете, про крымнаш" - это жутко, уже боюсь. Хорошо, что хоть предупредили, а то мало ли что. Только необижайтесь. 

Dear Little Russians, if you can say something about it, you can comment this post in language that you want (even Chinese). If you don't understand something in Ukrainian, you can use an excellent web-site called 'Google Translator'. (я з цією людиною спілкуюсь виключно на англійській, бо вона намагалась вийо, але не вийшло).

Але яким може бути рейтинг ватників без вишиватників? Отож під гімн України і багато-багато-багато державної символіки ми представляємо вам... ні. не так.

під гимн *УКРАІНИ* і багатобагатобагато державної *символіки* ми представляємо вам *найщірішого* патріота УКРАЇНИ на Трибуні юзера !

Обережно: якщо ваша думка не зійдеться з його думкою, краще не сперечайтесь. Бо почуєте про те, що ви москаль, кацап, посол Путіна та т. ін. Цитата - майже під кожною новиною про Крим, Донбас та Росію.

До речі, якщо ви знаєте інших ватників, повідомляйте - цей список згодом виокремиться і буде оновлюватись.

Втрати

А тепер давайте просто помовчимо та згадаємо усіх діячі українського та світового футболу, яких у 2014-му більше не стало з нами.

Ейсебіо (25.01.1942 - 5.01.2014)

Тіто Віланова (17.09.1968 - 25.04.2014)

Альфредо ді Стефано (4.07.1926 - 7.07.2014)

Олег Бабаєв (21.10.1965 - 26.07.2014), президент "Ворскли", із яким пов'язують найостанніші успіхи клубу

Валентин Белькевич (27.01.1973 - 1.08.2014)

Андрій Баль (16.02.1958 - 9.08.2014)

Андрій Гусін (11.12.1972 - 17.09.2014)

Світла пам'ять.

 

І на цих песимістичних нотах цього запису я вітаю вас з Новим Роком і бажаю, щоб у кінці 2015-го така песимістична стаття не займала у авторів день праці.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

#HromadskaDumka. Опитування №5
30 января 2015, 23:32
13
#HromadskaDumka. Опитування №4
23 января 2015, 23:11
4
#FMTribuna. 1-й тур.
20 января 2015, 12:11
2
#FMTribuna. Прев'ю
13 января 2015, 16:02
15
Жеребкування #FMTribuna
8 января 2015, 22:06
21
Все посты