Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол данний нам/З Днем народження Бро. Кандидат до головної команди України

З Днем народження Бро. Кандидат до головної команди України

Олексій Олександрович Гуцуляк народився 25 грудня 1997, Красилів, Хмельницька область

Автор — alboro
25 декабря 2021, 11:36
1
З Днем народження Бро. Кандидат до головної команди України

Олексій Олександрович Гуцуляк народився 25 грудня 1997, Красилів, Хмельницька область

Початок кар'єри

Вихованець Львівського державного училища фізичної культури. Там відвідував заняття з футболу під орудою тренерів Тараса Павліша та Андрія Дулібського. У складі команди УФК посів четверте місце в ДЮФЛУ. У 2011 році 15-річного Олексія разом з партнером по училищу Володимиром Сеницею намагалися переманити у свою академію скаути донецького «Шахтаря». Але за порадою тренерів футболіст вирішив залишитися у Львові.

«Карпати»

Сезон 2014-2015

Після завершення навчання Гуцуляк був зарахований до юнацької команди «Карпат». Узимку 2015 головний тренер основної команди львів'ян Ігор Йовичевич запросив зі складу U-19 трьох гравців, серед яких виявився Гуцуляк, на турецькі збори.

Після відновлення чемпіонату 1 березня 2015 в матчі проти донецького «Металурга» Гуцуляк дебютував у Прем'єр-лізі. Тоді Гуцуляк вийшов на заміну замість Дениса Кожанова.

Сезон 2015-2016

Розпочав сезон матчем проти харківського «Металіста».

У квітні 2016 став найкращим молодим українським талантом місяця в категорії до 19 років. Закінчив сезон матчем проти «Шахтаря». Не дивлячись на те, що кількість матчів, у яких брав участь Гуцуляк, зросла, на полі він провів лише 368 хвилин.

Оренда у «Вільярреал»

Сезон 2016-2017

6 червня 2016 року перейшов на умовах оренди до іспанського «Вільярреала». Дебютував за другу команду в товариському матчі проти «Леванте». 2 лютого 2017 вирішив достроково покинути іспанську команду і повернутися у «Карпати».

Гуцуляк розповів про причини такого рішення: - "У Іспанії, я пішов у оренду з правом викупу, залишився там протягом 7 місяців. Дуже цікавий досвід у 18 років. Перебував там з дівчиною, яка пізніше стала моєю дружиною. Це було важко - інша мова, інший менталітет, але я повторюю - цікавий досвід того, що формує характер. По іншому ви починаєте бачити футбол, і взагалі все інше.

Я зрозумів, що хочу повернутися до України. І не було такого, що я не міг конкеретувати там, як я писали. Я хотів грати, але моїй сім'ї було незручно там. Я тренуруватись там з другою або третьою командою, а після вищої ліги, я не хотів знову дістатися до цього рівня, тому я вирішив повернутися "

 У січні 2020 року він переїхав до Чернігова у "Десну", підписавши контракт на 3 роки. Сума становила 300 000 євро.

За підсумками сезону 2020/21, з 7 передачами він зайняв друге місце у списку найкращих соавторів Прем'єр-ліги, став кращим гравцем ліги у кількості  финтів і включений у символічний сбірну відповідно сайту sportarena.com як правий півзахистник.

У серпні 2021 року він підписав 4-річний договір з Дніпро-1. Згідно з веб-сайтом Transfermarkt, сума переказу склала 1 мільйон євро. Головний тренер все ще той самий Ігор Йовичевич.

Збірна України

За юнацькі збірні України  починаючі з U-16  провів 34 ігр і відзначився 9 голами.

 

Результати кар'єри

Ігри - 153 хвилин - 9727  гол - 19 ассіст - 16 видалення - 1 + 1 попередження - 22.

Підпишись,  запость своїм друзям,  на забудь уподобайку.

Другие посты блога

Все посты