Tribuna/Футбол/Блоги/Всього потроху/Працюй в шоломі. Як захистити голову олімпійцям і не лише

Працюй в шоломі. Як захистити голову олімпійцям і не лише

Ситуація не сприяє творчості, тому - цікавий майже перепост. «Нью-Йорк Таймс» створила прекрасну інфографіку стосовно олімпійської амуніції. Думаю, шоломи з огляду не те, що нині відбувається, будуть найцікавішою частиною.

Автор — Serhiy
19 февраля 2014, 23:00
6

Шолом для бобслею. Як і сам боб він виготовлений з кевлару. Забрало - з подвійного пластику з повітряним шаром, який не дозволяє запотівати. Шоломи розганяючих часто відрізняються від шолому пілота відсутністю забрала. В ньому нема необхідності, а на загальній вазі екіпажу можна зекономити.

 

Шолом для санного спорту сконструйований таким чином, що він дозволяє вирішувати чи не найголовнішу проблему саночника - тримати шию рівно під час шалених перевантажень.

 

Шолом для скелетону має відмінну форму від санного - підборіддя теж закрите. Це мудро, зважаючи на те, що спортсмени їдуть обличчям донизу. До речі, у скелетоністів вважається поганою прикметою впустити шолом.

 

Шолом для сноуборду найбільшу увагу до себе привернув під час виступу чеської спортсменки Сарки Панчохової в змаганнях зі слоупстайлу. Після невдалого приземлення і удару потилицею об трасу чешка без проблем піднялася і дісталася фінішу. Удар був настільки сильним, що шолом репнув, але врятував учасницю змагань.

 

Шолом для гірськолижного спорту більш закритий, якщо порівнювати його з шоломом для сноуборду. Його зовнішня оболонка закриває вуха і навіть частину вилиць спортсмена. А для екстремальних дисциплін (в першу чергу - швидкісний спуск) є шоломи з захистом підборіддя.

 

Шорт трек. На відміну від класичного ковзанярського спорту у шорт-треку спортсмени більше ризикують впасти і отримати травму. Тому ковзанярам достатньо капюшону, а в шорт-треку потрібен аеродинамічний шолом.

Хокейні шоломи варті окремого самостійного тексту. Самі лише аерографічні витвори мистецтва на амуніції воротарів чого варті! На жаль, МОК забороняє таке самовираження - голкіперу збірної США Джессі Веттер навіть довелося відмовитися від ідеї написати на шоломі перші слова американської конституції.

Бонус

Біатлонна шапочка. Виготовлена з теплоізоляційних матеріалів, вона дозволяє без проблем змагатися навіть в 20-градусний мороз. За принципом термобілизни чудово всотує вологу, залишаючи шкіру голови сухою.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов