Tribuna/Футбол/Блоги/Абищо/5 українських хітів, що сповна уживуться у ролі чантів

5 українських хітів, що сповна уживуться у ролі чантів

Українські фанати вже давно відомі у спортивному (та не тільки) просторі своїми кумедними та влучними зарядами на політичну чи спортивну тему, що бувають досить актуальними на порядку денному. Чого варті тільки відомий заряд про Путіна, акції проти ФФУ, або ж вдале переспівування націоналістичних пісень. Проте все більш помічаю, що навідріз відсутні переспівування українських відомих поп чи то рок пісень. Соромно за нашу естраду? Зауважу, ті ж англійці та північні ірландці використали мелодію з ну дуже примітивної пісні 90-х Freed From Desire, яка згодом стала вдруге відомою як ...

Блог — Абищо
Автор — dmnalbarn
6 декабря 2018, 18:17
10
5 українських хітів, що сповна уживуться у ролі чантів

Пропонує блог «Абищо».

 

Українські фанати вже давно відомі у спортивному (та не тільки) просторі своїми кумедними та влучними зарядами на політичну або спортивну тему. Чого варті тільки відомий заряд про Путіна, акції проти ФФУ, або ж вдалі декламації націоналістичних пісень.

Проте, все більш помітно, що навідріз відсутні переспівування відомих українських поп чи то рок-пісень. Соромно за нашу естраду? Зауважу, ті ж англійці та північні ірландці використали мелодію з ну дуже примітивної пісні 90-х Freed From Desire, яка згодом стала вдруге відомою як прототип заряду «Will Grigg’s On Fire!». Завдячуючи фанатам, кар’єра європоп співачки Gala відродилась.

Отож, чим саме наші пісні гірші? У моєму патріотично-україномовному плейлисті віднайшлось декілька треків, мелодії яких чудово б вписались у чантах та зарядах українських вболівальників: 4 – з недалеких 2000-х, та по одній з далеких 90-х та 60-х. Побажаю приємного перегляду та, сподіваюсь, підспівування. Не обіцятиму наявність філігранної рими та бездоганного поєднання слів у нижченаведених рядках. У всякому разі, ви завше можете самі їх додумати.

1. Мотор’рола – 8-й колір

Пісня, яку Україна почула вперше ще у 2005 році, віднайшла своє друге дихання у наші часи завдяки радіоквотам. Прийшов час почути її вже і з фанатської трибуни. Як юнак, що закохався у красуню з першого погляду, готовий піти на все заради неї, так і вболівальник, що закохався в улюблену команду, готовий бути з нею попри всі труднощі. До речі, чудова пісня, хоча кліп все ж таки підкачав. Варіант для вболівальників київського Динамо.

 *початок мотиву – 0:38

«Я до нестями ладний вболівати, не згасне фанатський наш духІ все я на світі готовий віддати, (аби) навіки залишитись тутЧуєш! Я гравцем твоїм буду, два-а-надцятим гравцем клубуЛишусь, попри поразки та біль, бо біло-сині – мої кольори! (х2)    Ми будемо гасло своє промовляти так палко, як сяють вогніІ до перемог спонукати команду ніхто не завадить мені... »

2. Скрябін – Кольорова

Кузьма, як та кузня, викував за життя багатенько хітів та взнаваних з плином часу мелодій. Ця, безумовно, одна з його кращих. Пісня передасть слухачеві її позитивний настрій та мотив: все у цьому житті мінливе, і неважливо, якого забарвлення буде твій сьогоднішній день, головне – вірити у хепі-енд. Так і про футбольного фаната : «Пох на все, сьогодні грає мій клуб!». У цьому заряді використав варіант для вболівальників «Волині»

«Якщо навколо тебе колір червоний – значить, все нормально, ти живий і здоровий.

Якщо в палітрі також є колір білий – значить, «волиняням» ти сьогодні потрібний.

Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла.

Якщо наш сектор затягнув у весь голос – значить буде чутно і по той кінець полю.

Якщо навколо пахне голубізною, добре придивися чи [Павелко] з тобою. Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла.

2:01: Сезон чарівний, коли переможний – значить, нам все вдалося, дякувати Богу.

Як ні трофеїв, та тих очок бракує, тоді біда...

Хіба що заспіваєш! Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла! (З нами зарядиш!).

Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла! (Хіба що зарядиш!) ла-ла-ла-ла...

3. Друга Ріка – Оксана

Драйвова та досить безглузда за текстом і відеорядом пісня – така типова для початку 2000-х. Колись Валерій Харчишин вмів і таке видавати, доки не вдався до романтичної писанини. Прослуховуючи вкотре, помітив, що жіноче ім’я Оксана досить співзвучне з назвами деяких клубів та міст. Тому ось вам вдалий варіант для суперників полтавської «Ворскли», як приклад. За бажанням, можна замінити і на «Динамо».

    *початок мотиву – 0:52

«Ви казали, кращі за нас, та лишився голий зад

Ніхто з нас і не сумнівався: про нічию слюну пускайте...

Полтава! Полтава! Полтава! Полтава! Прощавай, кохана, лай-лай-лай

Полтава! Полтава! Полтава! Полтава! Прикро, різня доля нас спіткала! Йеа!

На-на-на-на-на-на-на (Мелодія)

Авжеж, ви за всіх краще, та від вас тіка весь склад

Ще й забули ми додати: увесь він прагне за нас грати»

4. Володимир Івасюк – Знамено полку

По праву, багато відведено уваги українській естрадній пісні №1 – «Червоній Руті», як у футбольному, так і загалом українському суспільстві. Володимир Івасюк, який трагічно пішов з життя після організованого вбивства, до кінця любив Україну і був чи не найбільш шанованою людиною у Львові своїх часів. Пісня, яку написав Володимир до рядків поета Олеся Гончара, може пробрати до сліз, бо є актуальною і у наші часи, як ті ж «Воины Света». Також варто відзначити круті рядки про Донбасс та Львів.

«Я завтра їду в Україну, яку покинув так давно.

Цілую, ставши на коліна своє полкове знамено

Дивлюсь на нього я в останнє у нез’ясованій журбі

Всю кров мою, мої скитання – воно забрало собі

Звитягу нашу, наші болі, загиблих друзів імена

Читаю на шовковом полі свого ясного знамен

Усе, що разом пережито, в походах вистраждано, – все,

Я знаю, інший гордовито прапороносець понесе!»        

                                                                                                                                                                                                       

5. Mad Heads XL – Надія є

У своїй пісні соліст гурту Вадим Красноокий співає : «Допоки сонце сяє, поки вода тече – надія є!» Ці рядки чи не найкраще передадуть і надії відчайдушного футбольного вболівальника, команда якого вже давно і нестерпно зазнає нових і нових поразок: у кожному матчі кожного сезону. Колись і на його стадіоні засяє сонце! Годиться чи не всім українським клубам, окрім «Шахтаря» та «Динамо».

«Коли опустилися руки, та програний важливий матч

Не знаєш яка доля в клубу, на що сподіватись хоча б

Грошей в президента немає, про зірок мова і зовсім не йшла

І кажуть що десь там є краще, та краще ніж в нас не бува!

Допоки молодь грає й останній гравець в нас є

Воо-ооо-ооо! Надія є!

Лихий сезон минає, просто повір у це

Воо-ооо-ооо! Надія є!» (Назва клубу під мелодію)                                                                                                                           

Бонус: Брати Гадюкіни – Наркомани на городі

У «Братів Гадюкіних» вже є пісні, що були доброзичливо запозичені футбольною спільнотою : «Ми – хлопці з Бандерштату» – канонічна серед українських патріотів та співана ультрас «Карпат», а також самовисміювальна «Карпати знов програли в футбол». Але є й ще один влучний трек, який пройшов повз увагу українського вболівальника. Всі ми знаємо майстерність суддівського цеху на теренах України, отож чи саме ця пісня у виконанні легенд українського рок-н-роллу не найкраще висловить наше невдоволення?

«Футбольна ніч накрила стадіон, ту-ту-ту-ту

Фолів у наш бік попризначали, ту-ту-ту-ту

До того відмінили чистий наш гол. Фуууу

Колише прапорцем на кромці поля

А наш футбольний матч судить якась сволоч!

Хто це, мамо, мамо, хто це?!

Наркоман на газоні! Наркоман на газоні! Наркоман на газоні!

Судить, як тварина! Є!Є!Є! (х2)»