Tribuna/Ставки/Блоги/7-40/12-й КЧ. Об'єднаний турнір. Формат, регламент та календар

12-й КЧ. Об'єднаний турнір. Формат, регламент та календар

Основні організаційні моменти дванадцятого сезону

Блог — 7-40
11 февраля 2021, 22:09
2
12-й КЧ. Об'єднаний турнір. Формат, регламент та календар

Всім привіт!

Ще на минулих вихідних офіційно завершився реєстраційний період для участі в 12 сезоні КЧ на Трибуні (другий за ліком в об'єднаному форматі). Всього виявили бажання змагатися у нашому символічному турнірі 18 команд:

Слід відзначити певні моменти. Кількість команд не зменшилася у порівнянні із минулим розіграшем, а застигла на позначці 18 (отже, наш турнір зрілий!). Дуже прикро, що нас покинули (сподіваюся, що просто взяли паузу на сезон) старожили турніру - Gods Of War, Tribuna UA та Галактикос. Всі колектвии точно не скаржилися на організацію чи то пак негостинність, проте все ж внаслідок певних причин припинили свою активну діяльність на даний момент. 

Сумні ноти забуваємо, адже є й позитив. 15 команд зберегли свою прописку. А серед новичків виділилося 3 самобутні колективи! Є абсолютно нова команда з новими гравцями - це Неверкузен після Хазенліги вирішив спробувати сили і у 7-40! Ласкаво просимо! Пентагон - це команда, яка відокремилася від Радзівілів задля незалежності, а отже буде цікаво спостерігати за перепитіями і змагальним ритмом обох колективів. А ще весняний камбек в наш чемпіонат зробили старожили турніру, що довго не грали на місцевих теренах - Сталевары. Їх повернення має бути потужним і яскравим, адже команда має мотивацію для гри після вильоту зі спортсу.

А тепер переходимо до оголошення формату майбутніх змагань.

Чемпіонат. Було вибрано наступний формат. Чемпіонат буде знову складатися із двох етапів - попереднього та фінального. Попередній етап включатиме в себе одне коло, де всі зіграють зі всіма по одному разу - це буде 17 турів. У фінальну пульку проб'ються 8 найкращих команд за підсумком зіграних 17 ігрових днів. Топовий октет визначатиме кращих із кращих у 7 турах, де знову кожен зіграє із кожним. У фінальному етапі всі будуть починати боротьбу не з нуля - кількість балів, набраних у попередньому раунді буде ділитися порівну (якщо це буде наприклад 31 бал, то округлюємо до більшого - і у фінальний етап команда вийде з 16 пунктами).

Календар матчів команд між собою вже відомий і з ним повністю можна ознайомитися в даному гугл доці (переходьте за посиланням).

Кубок. В даному сезоні було вирішено зробити реформу даного змагання задля підвищення цікавості та конкурентоспроможності. Тепер Кубок складатиметься із групового етапу та раунду плей-офф! Спочатку команди рандомно згідно рейтингу минулого сезону були розбиті на 3 групи - по 6 колективів у кожному. Всі зіграють між собою в секстетах в одне коло 5 турів. Із груп вийдуть по 2 лідери, а також дві кращі з команд, що займуть треті місця. Надалі все знайомо - це раунд плей-офф. Матчі 1/4, 1/2 та фіналу будуть складатися із одного поєдинку за знайомою системою 7/2/1. Переможець у випадку абсолютної нічиєї вибиратиметься за УВ, наступний параметр перегравання, потім – жеребкування.

Щодо розподілу команд на групи, то сформовані такі 3 секстети.

Із календарем матчів команд на груповому етапі Кубку також можна ознайомитися за посиланням.

Деякі важливі регламентні моменти:

1. 38 варіант при проведенні даного змагання фіксується в даному положенні: Кожна із команд здійснить 4 або менше замін протягом матчу. При матчах АПЛ 38 варіант має звичне формулювання.

2. При рівності балів визначення сильніших відбувається за такою градацією: особисті зустрічі, потім різниця забитих-пропущених, далі - кількість УВ.

3. Якщо команда допустила п'ять неявок або три поспіль, то вона дискваліфікується зі змагань.

4. Якщо команду дискваліфікували або зняли із турніру, але вона зіграла більше половини повноцінних матчів, то результати поєдинків із цим колективом зараховуються і очки не нівелюються.

5. При абсолютній рівності балів двох лідируючих команд після завершення фінального етапу вводиться "золотий матч" для визначення чемпіона турніру.

Увага! Наразі відомий МДП першого туру КЧ. Він відбудеться 14 лютого (неділя) о 21:45 (Київ), 22:45 (Мінськ, МСК) на матчі Інтер - Лаціо.

Всім удачі та захоплюючого сезону!

Другие посты блога

Все посты