Tribuna/Ставки/Блоги/7-40/11-й КЧ. Об’єднаний турнір. Підсумковий пост

11-й КЧ. Об’єднаний турнір. Підсумковий пост

Ось і завершився одинадцятий командний чемпіонат 7-40. Було вирішено провести експериментальний об’єднаний турнір української та білоруської Трибун. Він був насиченим на цікаві події, подарував багато емоцій і несподіванок. Прийшла пора підбивати підсумки…

Блог — 7-40
Автор — ОМ27
31 января 2021, 10:02
8
11-й КЧ. Об’єднаний турнір. Підсумковий пост

Усім привіт!          

Ось і завершився одинадцятий командний чемпіонат 7-40. Було вирішено провести експериментальний об’єднаний турнір української та білоруської Трибун. Він був насиченим на цікаві події, подарував багато емоцій і несподіванок. Прийшла пора підбивати підсумки.

У турнірі взяли участь 18 команд. Формат був двоетаним. На першому етапі кожна команда зустрічалася з  кожною в одне коло (17 турів). На другому – вісімка найкращих «з нуля» теж провела одноколовий турнір (7 турів), де були визначені чемпіон і призери.

Таблиця 11-го КЧ. Основний етап

Найкраще стартували три команди. Після 6 туру: Перці з Пивом – 16 очок, Картошка, Tribuna UA – по 15. Надалі крейсерська швидкість залишилася лише в «перців». Після 11 туру: Перці з Пивом – 31, Картошка – 24, Pro Vercelli – 22. Перці з Пивом продемонстрували найкращу безпрограшну серію, і після двох третин не тільки забезпечили собі участь у фінальній частині, а й фактично перемогу на першому етапі.

За 2-3 тури до закінчення етапу Pro Vercelli і Картошка приєдналися до «перців». Перед завершальним туром Автобус 2.0 і Київська Русь також гарантували собі участь у фінальній «пульці». Ще 3 учасника визначалися в останньому турі, а претендентами були відразу 8 команд.

Найкращі шанси були в Gods of War, при певних обставинах їх могла влаштувати навіть поразка. Tribuna UA треба було перемагати, щоб гарантовано вийти до другого етапу. Але несподівано редакція Трибуни не з’явилася на гру, і автоматично визначився один учасник фінального турніру.

Доля Солянки і FP Manager залежала від них самих – хто перемагає у своїх матчах, той йде далі. Солянка перемогла Lucky Sevens, а FP Manager програв Ориону. Так визначився ще один учасник, а «менеджери» подарували надії іншим командам.

На останню путівку претендували Отамани, Dictators, Легіон і Галактикос. Легіон виграв в ЦСКА, а Галактикос програв Воїнам Світла. Отамани і Dictators грали між собою. «Диктатори» впевнено перемогли – 5:0.

Таким чином, Dictators і Легіон набрали однакову кількість очок, але завдяки перемозі в особистій зустрічі далі пройшли «диктатори». Вони невдало розпочали чемпіонат – 1 очко за 5 турів, 7 очок за 11 турів і передостаннє місце. Але потім виграли 7 матчів поспіль (найкраща переможна серія сезону): в 1/8 фіналу кубка і 6 – в чемпіонаті. Це дозволило кваліфікуватися до фінального етапу.

Таблиця 11-го КЧ. Фінальний етап

З двох перемог фінальний етап розпочали Картошка, Автобус 2.0 і Pro Vercelli. Після 4 туру на вершині залишалися Картошка і Автобус 2.0 – по 10 очок. У 5 турі лідери втратили залікові бали (Картошка програла, Автобус зіграв внічию). А ось всі переслідувачі перемогли, і верхня частина турнірної таблиці помітно ущільнилася. Після 5 туру: Автобус 2.0 – 11, Перці з Пивом, Картошка, Gods of War – по 10, Pro Vercelli – 9.

У 6 турі проміжний лідер Автобус 2.0 переміг Київську Русь, а всі переслідувачі грали між собою (Перці з Пивом – Gods of War, Pro Vercelli – Картошка). І втратили очки, бо були зафіксовані нічийні результати. Після 6 туру: Автобус 2.0 – 14, Перці з Пивом, Картошка, Gods of War – по 11, Pro Vercelli – 10.

Таким чином, в останньому турі Автобус 2.0 влаштовувала нічия, а Pro Vercelli втратили шанси на чемпіонство.

Заключний тур був дуже цікавим на різноманітні події, який відбувався на МДП ПАОК – Олімпіакос.

Картошка здолала лідера Автобус 2.0 – 3:0 і зрівнялася з ним по очках. Їх міг наздогнати Gods of War, але зазнав поразки від Pro Vercelli – 0:2. Доля чемпіонства і призових місць визначалась у протистоянні Перці з Пивом – Солянка. Якщо б Перці перемогли, то наздогнали Автобус і Картошку, і за особистими зустрічами між цими командами ставали чемпіонами.

Для Солянки цей матч не мав такого великого турнірного значення, вирішували локальну задачу з розподілу 6-7 місця. Але команда серйозно поставилася до гри – за що їм велика повага. Матч закінчився внічию – 1:1, а найкращим гравцем став Олександр Хропатий.

Таким чином, верхня частина фінального етапу набула такого підсумкового вигляду: Картошка, Автобус 2.0 – по 14, Pro Vercelli – 13, Перці з Пивом – 12, Gods of War – 11.

Згідно регламенту, якщо дві команди наберуть найбільшу кількість очок, то призначається «золотий матч». Бронзові нагороди дісталися  Pro Vercelli.

«Золотий матч»

«Золотий матч» відбувся на МДП Порту – Бенфіка.

За Картошку зіграли варіанти 6 – двічі і 35 – одного разу. За Автобус 2.0 варіанти 23 – одного разу і 35 – тричі. Автобус був попереду, а в матчі Порту – Бенфіка – 1:1. Але в господарів вилучили гравця, і в кінці гри лісабонці активно атакували. Якщо б Бенфіка забила, то завдяки двом вільним варіантам 15 і 29 на одній лінії, виграла б  Картошка. Але в Португалії рахунок не змінився, а у нас Автобус 2.0 став чемпіоном!

Картошка – Автобус 2.0 – 2:3 (голи: Владислав Канцеров, Саша Федоров – Дмитрий Глухов, Мурад Буза, Илья Крапивенцев)

Золоті медалі отримує Автобус 2.0, срібні – Картошка!

Кубок

У фіналі кубка зустрілися Воїни Світла і Перці з Пивом.

На шляху до фіналу Воїни Світла в запеклій боротьбі здолали Радзівілы – 1:1, додатковий час 2:1, Dictators – 3:2, Орион – 1:0. Перці з Пивом більш впевнено долали своїх суперників – Картошку – 5:0, Gods of War – 3:0, Легіон – 3:1.

Кубок проходив на МДП Боруссія Менхенгладбах – Баварія.

У бундеслізі несподівано виграли господарі, а у нас – Воїни Світла!

У «воїнів» зіграли варіанти 6 – одного разу, 16 і 23 – по два рази; у «перців» варіант 23 – двічі.

Воїни Світла – Перці з Пивом – 3:1 (голи: Ямато, Сергій Цигульський, Андрей Назаренко – kelerman)

Воїни Світла – володарі кубка!

Рейтингова таблиця сезону (КЧ+Кубок)

1. Перці з Пивом – 120,143

2. Автобус 2.0 – 104,143

3. Pro Vercelli – 100,000

Результат команди Перці з Пивом є найкращим за останні 3 сезони.*

(* – відразу наголошу, що тут й надалі будуть статистичні порівняння з 9-м і 10-м КЧ української трибуни, бо тоді також робив підсумкові пости, і в мене є в наявності ці дані)

Поглянемо на здобутки у потуровій таблиці УВ кожної із команд та середні показники

11-й КЧ. Таблиця УВ

Загальна кількість УВ

1. Перці з Пивом – 409

2. Автобус 2.0 – 380

3. Картошка – 361

Зазвичай найбільшу загальну кількість УВ мають команди, які трохи більше зіграли матчів. Результат 409 є найкращим за останні 3 сезони.

УВ у середньому за матч

1. Перці з Пивом – 15,73

2. Pro Vercelli – 14,63

3. Київська Русь – 13,92

Ці показники більш красномовні, тому що не залежать від кількості проведених матчів. Але й тут впевнено попереду Перці з Пивом. Вони більш стабільно набирали УВ протягом сезону. Водночас не змогли перевершити показники Pro Vercelli – 15,91 у 9 КЧ і Gods of War – 16,45 у 10 КЧ.

Але тут впадає в око, що у цьому турнірі загалом команди набирали менше УВ. Наприклад, у минулі два сезони на показник більше 15,0 спромоглися по 6 команд, хоча учасників було менше, а цього разу – лише одна. Або складніші стали МДП, або гірше стали прогнозувати.

Другий показник у Pro Vercelli, які зазвичай серед лідерів у цій номінації (9 КЧ – перші, 10 КЧ – другі).

Третій – у Київської Русі. Під час фінального етапу в прев’ю неодноразово згадувалось, що «русичі» набирають непогану кількість УВ, але постійно програють, бо потрапляють на найкращу команду туру (чотири рази із семи).

І знову, як і в попередні два сезони, лише один призер потрапив до чільної трійки по цьому показнику.

Найбільші розбіжності: чемпіон Автобус 2.0 по УВ у середньому за матч лише восьмий; а Орион, який фінішував 16-м, тут – п’ятий.

Найкраща команда за УВ у турі**

(** – враховувався лише чемпіонат) 

1. Картошка – 5 разів

2–3. Автобус 2.0, Солянка – по 3 рази

Основний етап

Картошка – 3 рази

Автобус 2.0, Солянка, Dictators, Отамани, Tribuna UA – по 2 рази

Фінальний етап

Картошка, Pro Vercelli – по 2 рази

Найчастіше найкращою командою за УВ у турі ставала Картошка – 5 разів (1, 6, 12 тури – на основному етапі, 1 і 2 тури – на фінальному етапі). Цей результат є повторенням рекорду за останні 3 сезони.

Автобус 2.0, Солянка – по 3 рази (двічі – на основному етапі, по одному разу – на фінальному етапі).

Неодноразово помічав, що в цій номінації, на відміну від попередньої, частіше представлені більш «ризикові» команди. Якщо «потрапляють» в МДП, то набирають максимальну кількість балів, а якщо ні – то ні.

А ось команди з високим УВ у середньому за матч рідше потрапляють у цю номінацію, тому що більше «перестраховуються», але через це у них менше «провальних» матчів (хоча можливо це й не так, а лише мої судження).

Ось, наприклад, лідери по УВ у середньому за матч в цю номінацію рідко потрапляли: Перці з Пивом і Київська Русь – по одному разу, Pro Vercelli – двічі. Водночас Перці з Пивом і Pro Vercelli набрали найбільше очок на основному етапі, але жодного разу не стали найкращою командою туру. А у фінальній частині навпаки.

Найбільша кількість УВ у турі

1. Pro Vercelli – 29 УВ (Рейнджерс – Селтік, 5 фін. тур)

2. Орион – 27 УВ (Польща – Нідерланди, 1/8 ф.)

3–7. Радзівілы – 26 УВ (Динамо К. – Шахтар Д., 11 тур)

3–7. Отамани – 26 УВ (Португалія – Франція, 12 тур)

3–7. Перці з Пивом – 26 УВ (Польща – Нідерланди, 1/8 ф.)

3–7. Галактикос – 26 УВ (Боруссія М. – Інтер, 16 тур)

3–7. Gods of War – 26 УВ (Рейнджерс – Селтік, 5 фін. тур)

Найбільше не пощастило Lucky Sevens, які тричі грали в цих матчах. Ще й поспіль! 11 тур – Радзівілы, 12 тур – Отамани, 1/8 ф. – Орион.

Pro Vercelli повторили найкращий результат 9 КЧ:

Воїни Світла – 29 УВ (Ірландія - Данія, 2 фін. тур).  

Найліпшими залишаються результати 10 КЧ:

Gods of War – 31 УВ (Манчестер Сіті – Арсенал, 1 фін. тур); 

Київська Русь – 30 УВ (Шахтар – Бенфіка, 1 тур). 

Переходимо до двох основних особистих номінацій – найкращого гравця і бомбардира сезону

Найкращий гравець (MVP сезону)

1. Владислав Канцеров (Картошка) – 144 бали

2. SeregaKrivbass (Pro Vercelli) – 136 балів

3. ReneSasha (Gods of War) – 135 балів 

«Золотий м’яч» отримує Владислав Канцеров (Картошка) – 144 бали. В його грі простежується явний прогрес (9 КЧ – 10 КЧ – 11 КЧ): не грав – 40 місце – 1 місце.

«Срібний м’яч» завоював SeregaKrivbass (Pro Vercelli) – 136 балів. По сезонах: 12 місце – 26 місце – 2 місце.

А «Бронзовий м’яч» – у ReneSasha (Gods of War) – 135 балів. Теж постійно покращує свій результат: 29 місце – 9 місце – 3 місце.

Ще до Golden-7 увійшли два представники Картошки – Илья Вольский (132 бали) і Фарид Харисов (128 балів); а також два представники Pro Vercelli – MIRON 1982 (125 балів) і BetKilla (124 бали).

Тут представлені, так звані Golden-7, Silver-7 і Bronze-7 (у них якраз 100+ балів), і 10 запасних (у кого більше 90 балів).

Владислав Канцеров показав найкращий результат за 3 сезони – 144 бали.

Найкращий бомбардир

1. Владислав Канцеров (Картошка) – 13 голів за 25 матчів

2. ReneSasha (Gods of War) – 13 голів за 26 матчів

3. vietovideli (Легіон) – 12 голів за 19 матчів

Найкращими бомбардирами стали Владислав Канцеров (Картошка) і ReneSasha (Gods of War), які забили по 13 голів.  У vietovideli (Легіон), MIRON 1982 (Pro Vercelli), Кирилл Самков (Dictators), Илья Вольский и Фарид Харисов (обидва - Картошка) – по 12 влучань.

«Золотий бутс» отримує Владислав Канцеров – 13 голів за 25 матчів. «Срібний бутс» – у ReneSasha – 13 голів за 26 матчів. Володарем «Бронзового бутса» став vietovideli – 12 голів за 19 матчів (у нього найменша кількість ігор з-поміж гравців, які забили по 12 м’ячів).

Тут представлені топ-100 бомбардирів.

Найкращий бомбардир Валерий Канцеров повторив результат Романа Федоринина (Отамани) – 13 голів за 25 матчів у 9  КЧ.

Продовжимо огляд інших особистих номінацій

Найбільший % перемог на своїй лінії

(серед гравців, які забили 3 голи і більше)

1. Артём Шакуров (Автобус 2.0) – 100% (4 / 4)

2. Дмитрий Глухов (Автобус 2.0) – 63,6% (7 / 11)

3. vietovideli (Легіон) – 63,2% (12 / 19)

4. mukh (FP Manager) – 60,0% (6 / 10)

5. Богдан Леончиков (Картошка) – 58,3% (7 / 12)

6–7. Женёк Гончаров (Автобус 2.0), Богдан22 (Pro Vercelli) – 57,9% (11 / 19)

8. MIRON 1982 (Pro Vercelli) – 57,1% (12 / 21)

9–11. Вова Поторась (Перці з Пивом), Роман Темный, Александр Сажко (обидва - Tribuna UA) – 56,3% (9 / 16)

100%-вий результат показав Артём Шакуров з Автобуса. Він з’явився по ходу основного етапу, виграв усі свої чотири рази, і десь зник.

Як відомо у хокеї є показник корисності (або + / –). Це статистичний показник гравця, який відображає різницю закинутих і пропущених командою шайб у той час, коли він перебував на льоду. Застосуємо щось подібне у двох номінаціях

Особистий показник корисності гравця

(кількість перемог мінус кількість поразок на своїй лінії)

+8 – Вова Поторась (Перці з Пивом), ReneSasha (Gods of War), vietovideli (Легіон), Bate_Borisov (Орион)

+7 – Илья Вольский (Картошка), SeregaKrivbass, MIRON 1982 (обидва - Pro Vercelli) Кирилл Самков (Dictators)

+6 – Женёк Гончаров (Автобус 2.0), Владислав Канцеров (Картошка), Богдан22, BetKilla (обидва - Pro Vercelli), Kichol, Минай1990 (обидва - Перці з Пивом), mukh (FP Manager) 

У цій номінації основним є особистий результат. У топ-15 увійшли 4 гравці Pro Vercelli і 3 – Перці з Пивом. Але водночас троє не грали на фінальному етапі. Найкращим результатом за 3 сезони залишився Валерий Радченко (Солянка) з показником +10 в 9 КЧ.

Командний показник корисності гравця

(кількість перемог команди мінус кількість поразок команди, коли гравець був задіяний у матчі)

+12 – SeregaKrivbass (Pro Vercelli)

+11 – MIRON 1982 (Pro Vercelli)

+10 – Женёк Гончаров (Автобус 2.0), BetKilla (Pro Vercelli), Kichol (Перці з Пивом)

+9 – dvorgak, Богдан22 (обидва - Pro Vercelli)

+8 – Мурад Буза (Автобус 2.0), Barbadosec, zigazaga, Минай1990 (усі - Перці з Пивом)

А ось тут головне, який результат показала команда. Тому серед лауреатів лише гравці колективів, які мають найкраще співвідношення перемоги / поразки. Результат SeregaKrivbass (Pro Vercelli) з показником +12 є найкращим за 3 сезони.

Командні серії

Переможні серії команд

7 – Dictators

6 – Автобус 2.0, Pro Vercelli, Перці з Пивом 

5 – Картошка, Gods of War

4 – Перці з Пивом, Легіон, Воїни Світла

Найдовша переможна серія була в команди Dictators на фініші основного етапу. Завдяки їй команда пройшла до фінальної частини. Якщо брати 3 останні сезони, то Dictators повторили переможну серію з семи матчів Київської Русі і Перців з Пивом у 9 КЧ.

Безпрограшні серії команд

11 – Перці з Пивом

7 – Dictators

6 – Автобус 2.0 (двічі), Pro Vercelli, Gods of War,

5 – Картошка, Gods of War, FP Manager

Найдовша безпрограшна серія була в команди Перці з Пивом на старті сезону, і складалася з двох переможних – 4 і 6 матчів. Це найкраща безпрограшна серія за три сезони, ще й з хорошим запасом у три гри.

Особисті серії

Переможні серії гравців

6 – Фарид Харисов (Картошка), ReneSasha (Gods of War), vietovideli (Легіон), Александр Сажко (Tribuna UA)

5 – Мурад Буза (Автобус 2.0), Илья Вольский (Картошка), zigazaga (Перці з Пивом)

Лідерам однієї перемоги не вистачило, щоб повторити результат Романа Федоринина (Отамани) у 9 КЧ.

Безпрограшні серії гравців

14 – Beka (Gods of War)

11 – Илья Вольский (Картошка)

10 – Kichol (Перці з Пивом), mukh (FP Manager)

З великою перевагою тріумфував Beka (Gods of War). Але Богдану не вдалося перевершити результат Great footballer Sewa (Gods of War) у 17 ігор в 9 КЧ. Тут ще треба виокремити mukh (FP Manager), який не програв жодної зустрічі в сезоні.

Визначимо найкращих в інших номінаціях

Найбільша кількість перемог з великим рахунком

(команди, які здобули найбільшу кількість перемог з перевагою в три і більше м’ячів)

1. Картошка – 9 за 26 матчів

2. Легіон – 8 за 21 матч

3. Автобус 2.0 – 8 за 28 матчів

У цій номінації перемогу здобула Картошка з рекордом за 3 сезони. Другим став Легіон, хоча й не пробився до фінальної частини. У команди цікавий результат: 8 перемог з великим рахунком з 11 загальних. Тобто, якщо перемагають, то впевнено.

Найменша кількість поразок з великим рахунком

1. Gods of War – 1 за 26 матчів

2. Орион – 1 за 20 матчів

3. Перці з Пивом – 2 за 28 матчів

У Gods of War лише одна поразка з великим рахунком й та в кубку. До речі, «боги» стабільно найкращі в цій номінації протягом трьох сезонів (лише по одній поразці).

Найбільша кількість матчів без пропущених голів

1. Перці з Пивом – 10 за 28 матчів

2. Pro Vercelli – 9 за 25 матчів

3. Київська Русь – 8 за 25 матчів

У цій номінації перемогу здобули Перці з Пивом з рекордом за 3 сезони перевершивши власний в 9 КЧ. І тут простежується певна стабільність. Серед призерів цієї категорії за 3 сезони: Перці з Пивом і Київська Русь – вдруге, Pro Vercelli – втретє.

Кубок прогресу

(команди, які здійснили найкрутіше сходження щаблями турнірної таблиці у порівнянні з минулим сезоном)

1. Автобус 2.0 –  не грали (tribuna.ua) і  12 (tribuna.by) на 1-е місце

2. Pro Vercelli – 8 (tribuna.ua) і  9 (tribuna.by) на 3-е місце

3. Картошка –  6 (tribuna.ua) і  6 (tribuna.by) на 2-е місце 

Тут без питань – найкрутіше сходження здійснив чемпіон. 

Гроза авторитетів

(команди, які в матчах проти призерів набрали найбільшу кількість очок)

1–2. Перці з Пивом, Dictators – 10 з 18-ти очок

3. Легіон – 6 з 9-ти очок

Цим командам вдалося відібрати більше половини очок у призерів. Таким чином, вони повністю повторили найкращі результати 9-го КЧ: Pro Vercelli і Воїни Світла – по 10 очок (за 6 матчів), Jazz Band – 6 очок (за 3 матчі).

Символічна збірна сезону

1. Владислав Канцеров (Картошка)

Володар «Золотого м’яча» і «Золотого бутса». 

2. ReneSasha (Gods of War)

Володар «Бронзового м’яча» і «Срібного бутса».

3. SeregaKrivbass (Pro Vercelli)

Володар «Срібного м’яча». 

4. vietovideli (Легіон)

Володар «Бронзового бутса».

5. Дмитрий Глухов (Автобус 2.0)

«Джокер» сезону. Приєднався до майбутнього чемпіона за два тури до закінчення основного етапу, коли Автобус ще не гарантував собі участь у фінальній вісімці. У цих двох матчах став найкращим гравцем. У фінальній частині здобув ще 5 перемог на своїй лінії, у тому числі в «золотому матчі».

Тренер – Мурад Буза (Автобус 2.0)

 Тренер команди-"майже_новачка", яка стала чемпіоном!

Переходимо до статистичних показників кожної з команд

Автобус 2.0

Найкращий гравець: Мурад Буза, Женёк Гончаров – по 122 бали

Найкращий бомбардир: Мурад Буза, Женёк Гончаров – по 11 голів

Найкращий гравець матчу: Алёна Беляева, Иван Рожков, Женёк Гончаров – по 3 рази

Цікавий факт: новачок української трибуни і аутсайдер минулого сезону на білоруській трибуні став чемпіоном!  Ще можна звернути увагу на якісну гру гравців, які не були основними: Владислав Шашло +5, =3, –1 і Артём Шакуров – 4 перемоги за 4 гри. А про досягнення Дмитрия Глухова окремо розповів у номінації «символічна збірна сезону» і додам трохи нижче. 

Шанувальники таланту Отто Рехагеля і Жозе Моурінью добре розпочали чемпіонат – 6 перемог за 8 турів. Потім був невеличкий спад – 1 очко за 4 гри. І впевнене закінчення основного етапу.

У фінальній «пульці» здобули 4 перемоги при двох нічиїх, але в останньому турі програли Картошці. Тому змушені були зіграти з «картопляними» ще й в «золотому матчі», у якому перемогли і стали чемпіонами.

Я б хотів ще раз звернути увагу на результати команди в останніх десяти матчах чемпіонату, коли до неї приєднався Дмитрий Глухов – 7 перемог, причому 5 з мінімальним рахунком, у тому числі в «золотому матчі». За цей період Дмитрий забив найбільше голів у своїй команді, ще й у всіх п’яти іграх, коли команда мінімально перемагала, у тому числі в «золотому матчі».

Автобус 2.0 здійснив величезний прогрес за сезон. На tribuna.ua не грали, а на tribuna.by були 12-тими. І ось перемога в чемпіонаті!

Мої вітання з золотими медалями!

Картошка

Найкращий гравець: Владислав Канцеров – 144 бали

Найкращий бомбардир: Владислав Канцеров – 13 голів

Найкращий гравець матчу: Илья Вольский, Владислав Канцеров, Фарид Харисов, Саша Федоров, Ivan Gromyko – по 3 рази

Цікавий факт: тут хотів виокремити Владислава Канцерова, який здобув «Золотий м’яч» і «Золотий бутс». Ну і, звичайно, колосольний прогрес усієї команди за два сезони.

Білоруси впевнено виглядали більше двох третин основного етапу. Після 12 турів мали 27 очок (9 перемог) і фактично гарантували потрапляння до фінальної частини. Одна перемога при чотирьох поразках на фініші – не мали особливого впливу.

Дуже потужно розпочали фінальний етап, у перших двох турах були найкращою командою за УВ,  а після чотирьох – мали 10 очок. Потім програли і зіграли внічию, але в останньому турі перемогли «транспортників». Трохи не пощастило в «золотому матчі», де мінімально поступилися тому ж Автобусу.

Картошка здійснила грандіозний прогрес за два сезони! Осінь-зима 2019: 9 КЧ (tribuna.ua) – 14 (передостаннє) місце, 9 КЧ (tribuna.by) – 14 (останнє) місце. Весна-літо 2020: 10 КЧ (tribuna.ua) – 6 місце, 10 КЧ (tribuna.by) – 6 місце. І ось зараз в об’єднаному турнірі стали віце-чемпіонами.  

Мої вітання із срібними медалями!

Pro Vercelli

Найкращий гравець: SeregaKrivbass – 136 балів

Найкращий бомбардир: MIRON 1982 – 12 голів

Найкращий гравець матчу: BetKilla – 5 разів  

Цікавий факт: команда набрала найбільше УВ в окремому матчі; втретє поспіль серед двох найкращих за УВ у середньому за матч.

«Італійці» розпочали чемпіонат не так впевнено, як Перці з Пивом і Картошка, але не залишали чільну п’ятірку. А після 12 турів (25 очок) також фактично гарантували потрапляння до фінальної частини. Водночас не збавили обертів і перемогли в останніх чотирьох зустрічах. Навіть наздогнали майже недосяжних «перців», але посіли друге місце за додатковими показниками.

Фінальний етап розпочали з двох перемог. Але потім двічі програли, де не виправдали надій фаворити в МДП (Барселона і Башакшехір). Потрібно було перемагати в трьох останніх іграх, але в передостанньому турі зіграли внічию, і втратили шанси на золото. Щоб посісти призове місце, треба було перемагати в останньому матчі, і сподіватися на втрати суперників. Враховуючи це, можна сказати, що бронзові нагороди – хороший результат.

Мої вітання з бронзовими медалями!

Перці з Пивом  

Найкращий гравець: Минай1990 – 109 балів

Найкращий бомбардир: Вова Поторась, Минай1990 – по 9 голів

Найкращий гравець матчу: Kichol, zigazaga, Минай1990, Dyadya Vitya – по 3 рази

Цікавий факт: у команди найдовша безпрограшна серія за 3 сезони. 

Команда чудово розпочала чемпіонат, фактично вигравши перший етап уже після 11 турів – 31 очко. І спокійно, «на раслабоні» догравали цю частину.

Не найкращим чином розпочали фінальний етап – перемога, поразка, нічия. Потім двічі перемогли, а на фініші двічі зіграли внічию. Але так склалося, що всі втрачали очки. Якщо б «перці» перемогли в останньому турі, то стали б чемпіонами. Зігравши внічию з Солянкою – 1:1 не лише втратили титул, а й опинилися поза межею числа призерів.

У кубку впевнено здолали Картошку, Gods of War, Легіон, але в фіналі поступилися Воїнам Світла.

Якщо до цього додати виступ на спортсі, то, безперечно, Перці з Пивом – найкраща команда сезону, але водночас залишилася без титулів.

Gods of War

Найкращий гравець: ReneSasha – 135 балів

Найкращий бомбардир: ReneSasha – 13 голів

Найкращий гравець матчу: Beka, Птах – по 3 рази

Цікавий факт: ReneSasha став лауреатом «Срібного бутса» і «Бронзового м’яча».

У першій половині попереднього етапу «Боги війни» чергували перемоги з поразками, і перебували в середині турнірної таблиці. Але серія перемог у другій половині дозволила кваліфікуватися до фінальної частини з 6-го місця.

На фінальному етапі «Боги» до останнього претендували на чемпіонство, але 1 очко в 2-х завершальних турах залишили команду без медалей.

Gods of War двічі поспіль вигравав кубок на українській трибуні. Але цього разу не вдалося повторити досягнення. В чвертьфіналі їх зупинили Перці з Пивом.

Загалом, команда добре грала, але не вистачило якоїсь дещиці: везіння чи ще чогось – важко сказати.

Солянка  

Найкращий гравець: Виктор Гончаров – 89 балів

Найкращий бомбардир: Виктор Гончаров – 8 голів

Найкращий гравець матчу: Олександр Хропатий, yaryi, 17za-raz, Fantazer – по 2 рази

Цікавий факт: в останньому турі завадили «перцям» стати чемпіоном.

Солянка грала певними серіями. Чемпіонат розпочала з трьох поразок. Потім було 6 перемог за 7 матчів – вдалося переміститись на п’яту сходинку. Знову три поразки поспіль – і вже поза чільної вісімки. В останніх чотирьох турах здобули 3 перемоги і потрапили до фінальної частини.

Але на фінальному етапі не вдалося зачепитися за призові місця. Команді дещо не поталанило. Хоча Солянка в цілому і особисто Олександр Хропатий мали безпосередній вплив на розподіл медалей. Через нічию в останньому турі «перці» не тільки втратили чемпіонство, але й залишилися за межею призових місць.

Треба згадати, що на самому початку сезону був розіграний суперкубок української трибуни: Солянка – Gods of War – 2:0 (голи: yaryi, Spaceman).

Мої вітання з перемогою в суперкубку! 

Dictators

Найкращий гравець: Кирилл Самков – 122 бали

Найкращий бомбардир: Кирилл Самков – 12 голів

Найкращий гравець матчу: Кирилл Самков, starriy – по 3 рази

Цікавий факт: у команди найдовша переможна серія в сезоні.

«Диктатори» жахливо розпочали сезон – 1 очко за 5 турів, 4 очки за 9 турів, 7 очок за 11 турів і передостаннє місце. Але потім виграли 7 матчів поспіль: в 1/8 фіналу кубка і 6 – в чемпіонаті. Це дозволило «застрибнути в останній вагон потяга, що рушив» під назвою фінальний етап. Але там не вдалося нав’язати боротьбу за призові місця, а в 1/4 фіналу кубка мінімально поступилися майбутньому володарю трофея.

Київська Русь  

Найкращий гравець: Богдан Патик – 94 бали

Найкращий бомбардир: SviSviLevenko – 9 голів

Найкращий гравець матчу: Богдан Патик – 4 рази

Цікавий факт: у фінальній частині команда набирала по 14,43 УВ у середньому за матч – це навіть більше, аніж сезонний показник, але перші очки вдалося здобути лише в заключному матчі, і то через технічну перемогу.

Дві третини першого етапу «русичі» перебували в «зоні 4–8». Потім перемогли тричі поспіль, і гарантували собі вихід до фінальної частини. Ну, а там… (дивіться попередній абзац) – чотири рази потрапили на найкращу команду тура.

Легіон  

Найкращий гравець: vietovideli – 111 балів  

Найкращий бомбардир: vietovideli – 12 голів

Найкращий гравець матчу: nomer_5 – 4 рази

Цікавий факт: 8 перемог з великим рахунком з 11 загальних.

«Легіонери» добре розпочали чемпіонат – 5 ігор, 10 очок. Але потім зазнали 6 великих поразок поспіль з р/м 0:22. Наостанок зробили спурт – 5 перемог у 6-ти матчах, зрівнялися з «диктаторами», але не пройшли до фінальної частини за додатковими показниками.

Команда добре виглядала в кубку. Тричі здолала своїх суперників з великим рахунком. Але в напруженому півфіналі поступилися «перцям».

Цікавий колектив: якщо «потрапляє» в МДП, то перемагає з великим рахунком, а якщо ні, то й програє без особливих шансів.

Також хотів би виокремити гру володаря «Бронзового бутса» vietovideli. Розпочав з шести перемог на власній лінії. Потім лише дві нічиї за шість турів. І наостанок шість перемог (при одній нічиї) за сім спроб.

FP Manager

Найкращий гравець: mukh – 71 бал

Найкращий бомбардир: mukh – 6 голів

Найкращий гравець матчу: Мерхаба, bankir55, mukh – по 2 рази

Цікавий факт: much не програв жодного матчу з 10-ти.

«Менеджери» добре провели дві третини основного етапу, але потім здобули лише одну перемогу в шести матчах. Таким чином, до останнього туру перебуваючи в чільній вісімці не змогли потрапили до фінальної частини.

Отамани  

Найкращий гравець: Роман Федоринин – 90 балів

Найкращий бомбардир: Ірина Макарчук, Zidane – по 8 голів

Найкращий гравець матчу: Роман Федоринин – 5 разів 

Цікавий факт: одна з двох команд (ще редакція Трибуни), яка грала мінімальною кількістю учасників (п’ятеро).

Отамани добре розпочали чемпіонат – 9 очок з 12-ти можливих. Потім чергували невеличкі серії з перемог і поразок, перебуваючи на межі виходу / не виходу (8–9-е місце). Але в останньому турі програли «диктаторам» і залишилися за межею фінального етапу. 

Tribuna UA

Найкращий гравець: Александр Сажко, Роман Темный – по 90 балів

Найкращий бомбардир: Александр Сажко, Роман Темный – по 9 голів

Найкращий гравець матчу: Роман Темный – 4 рази

Цікавий факт: Александр Сажко розпочав сезон з шести перемог поспіль на своїй лінії.

Редакція Трибуни потужно стартувала – 5 перемог в 6-ти іграх. Але в наступних шести турах продемонструвала дзеркальний результат – 1 перемога і 5 поразок. Перед останнім туром мали шанси потрапити до фінального етапу – потрібно було перемогти Gods of War, але команда не з’явилася на гру.

Галактикос  

Найкращий гравець: Oleg23k – 66 балів

Найкращий бомбардир: Oleg23k, ekzo23pro – по 7 голів

Найкращий гравець матчу: Oleg23k – 2 рази

Цікавий факт: важко щось виокремити, склалося таке враження, що всі сили були направлені на досягнення результату на спортсі.

«Вершкові» добре розпочали чемпіонат – 7 очок з 9-ти можливих. Але після серії поразок перемістилися в район 14-15 місця. Потім був вдалий відтинок – 4 матчі, 8 очок, і лише два бали до чільної вісімки. Але 3 очки за 4 гри виявилося замало для виходу в фінальну частину.

Радзівілы

Найкращий гравець: Michael – 50 балів

Найкращий бомбардир: Андрусь Чарніцкі – 5 голів

Найкращий гравець матчу: Michael – 2 рази

Цікавий факт: контрастний виступ andzay27 у першій і другій половинах чемпіонату.

Дві третини чемпіонату «магнати» чергували вдалі матчі з не дуже, постійно перебуваючи «на межі» проходу. А ось кінцівка не склалася – 4 поразки в останніх 5-ти турах. Не пощастило й в кубку – в 1/8 фіналу в додатковий час поступилися майбутньому володарю трофея.

Воїни Світла  

Найкращий гравець: Сергій Цигульський – 72 бали

Найкращий бомбардир: Сергій Цигульський – 6 голів

Найкращий гравець матчу: Сергій Цигульський – 3 рази

Цікавий факт: незважаючи на не зовсім вдалу гру в чемпіонаті, команда завоювала кубок.

Виступ в чемпіонаті для Воїнів Світла не склався. Якщо в першій половині чергували перемоги і поразки, перебували на межі проходу – після 9 турів 13 очок і 9 місце. То у другій половині більше було поразок.

Але команда повністю реабілітувалася в кубку – здолала всі бар’єри і заволоділа трофеєм. Довелося пройти тернистий шлях, за напруженням кожне протистояння було схоже на фінал.

Мої вітання з перемогою в кубку!

Орион  

Найкращий гравець: Bate_Borisov – 96 балів  

Найкращий бомбардир: Bate_Borisov – 10 голів

Найкращий гравець матчу: Bate_Borisov, Don_Dimon, Олег Нестеренко – по 2 рази

Цікавий факт: незважаючи на 16-е місце, команда 5-а за УВ у середньому за матч.

Перед сезоном: триразові чемпіони білоруської трибуни і чинні віце-чемпіони української трибуни. У підсумку – 16 місце. Начебто провал, але водночас є пом’якшувальні моменти. «Зоряні» непогано грали – п’яті по УВ у середньому за матч, але трохи не щастило. У кубку пройшли два раунди, але в півфіналі мінімально поступилися майбутньому володарю трофея. Мабуть, у цьому сезоні гравці більш зосередилися на чемпіонаті спортса, де Мінгі Тау стали віце-чемпіонами.

Lucky Sevens

Найкращий гравець: Lexa36 – 59 балів

Найкращий бомбардир: sdryapko – 7 голів

Найкращий гравець матчу: Lexa36, MrGrigg182 – по 2 рази

Цікавий факт: після серії 11 тур – 12 тур – 1/8 ф. важко погодитися з назвою команди.

У першій половині сезону чергували перемоги, нічиї, поразки. Але потім потрапили «під каток» з трьох матчів: 11 тур – Радзівілы, 12 тур – Отамани, 1/8 ф. – Орион, де суперник набирав по 26-27 УВ. Після цього потрясіння «щасливчики» не змогли повернутися до боротьби за вихід до фінальної частини.

ЦСКА  

Найкращий гравець: Алексей Шубский – 43 бали

Найкращий бомбардир: Алексей Шубский – 6 голів

Найкращий гравець матчу: BVB Ultras, Артём Клементьев, Дмитрий Юдалович – по 1 разу

Цікавий факт: Дмитрий Юдалович зіграв лише тричі (+2, =1, –0). Якщо б грав частіше, то можливо й команда була б вище.

Після стартової нічиї «армійці» програли 7 разів поспіль. Потім не програвали п’ять турів (2 перемоги і 3 нічиї). Але завершили сезон чотирма поразками.

 

Такі основні підсумки сезону, що минув. Він видався насиченим на цікаві події, подарував багато емоцій і несподіванок. Вперше відбувся об’єднаний турнір української і білоруської Трибун. Експеримент виявився вдалим. А вже скоро буде оголошено про реєстрацію команд у новому 12-му сезоні КЧ.

До нових зустрічей! Всім удачі, гарної та чесної гри!

 

Від імені гравців і команд хочу висловити подяку нашим модераторам, які організували і провели турнір – Олександру Хропатому, Зміцеру Панкавцю і Аляксандру Драпку.

Статистичні показники пораховані і візуально продемонстровані Олександром Хропатим.  

 

 

Другие посты блога

Все посты