Tribuna/Футбол/Блоги/31 СЕКТОР/«Динамо» не програло перший фінал за Лігу Європи. «Бенфіка» їде з Києва з одним очком

«Динамо» не програло перший фінал за Лігу Європи. «Бенфіка» їде з Києва з одним очком

Розпочали з нічиї

Блог — 31 СЕКТОР
15 сентября 2021, 10:13
4
«Динамо» не програло перший фінал за Лігу Європи. «Бенфіка» їде з Києва з одним очком

Хотіли більшого, але нічия — справедливий результат.

Київське «Динамо» взяли старт у цьому розіграші Ліги Чемпіонів на НСК Олімпійський проти португальскої команди. Матч завершився з рахунком 0:0 та обидві команди продемонстрували насичену, цікаву та інформативну, для роздумів, гру.

Ділимося враженнями після емоційного матчу.

Дивлячись на те, як господарі поля розпочинали цю гру, то потрібно відмітити, що ноги динамівців дещо тряслись. Дуже невпевнений початок від підопічних Луческу помітили багато людей. Дуже довго кияни входили у матч. Перші двадцять п'ять хвилин, гості були дуже небезпечними та гострими в атаці. Статистика точних передач станом на 26 хвилину - 72% у «Динамо», 85% у «Бенфіки». Цифри красномовні.

Динамівцям потрібно вчитись ставати впевненими у свої силах не після перерви, а перед початком гри. Здавалось, деякі гравці просто перегоріли. Відчувалось знервованість капітана Сидорчука, поспіх у роботі з м'ячем у Шапаренко. В атаці кияни грали з малою кількістю футболістів. Шкурін не взмозі обіграти півкоманди. Непомітним залишився на полі Віктор Циганков. Дуже радію за Дениса Бойко. Він нагадав себе за часів «Дніпра», котрий дойшов до фіналу ЛЄ. На рахунку воротаря «Динамо» - це вже четвертий сухий матч поспіль.

Луческу обрав прагматичний варіант. Обіцяв, що у цей раз, ви побачите інше «Динамо». Сміливості не вистачило у першій половині зустрічі. У другому таймі на поле вийшла зовсім інша команда. Футболісти у біло-синьому, таке враження, відчули стадіон та звикли до швидкостей.

«Бенфіка» грала в атакувальний футбол з хороши відсотком володіння м'ячем. У Києві вони не відійшли назад та продовжували гнути свою лінію. У них були шанси на взяття воріт, наприклад момент Яремчука. Вбивчий епізод у котрому Бойко зробив диво на лінії воріт. Перед цим непогані моменти мали і Евертон, і Рафа Сілва. Але у другому таймі, особливо наприкінці, кияни створили дуже багато серйозних моментів. Навіть дотисли суперника, але завадив ВАР.

Справедливий оффсайд у Гармаша і результат нічийний. Напевно, на мою думку, цей матч повинен був закінчитись не з рахунком 0:0, а мінімум 2:2. Обидві команди награли, варто згадати постріл Шапаренко зі штрафного у першому таймі. Гармаш після кутового ледь не перекинув Влаходімоса, але голкіпер орлів був на висоті у цей вечір.

Емоції у грі були неймовірні. Подивіться на реакцію Луческу, Жезуша. Вони кричали, стрибали. Потужна атмосфера від вболівальників передавалась і до ніг футболістів обох команд. Яремчук знову не зміг забити екс-команді. Кияни були близькі до перемоги, але фарту нам не вистачило. Можливо, вже у майбутньому бумерангом епізод на 90+3 повернеться нам з позитивним відлунням.

Майбутнє у цій групі під великим питанням. Другий фінал варто чекати, аж у шостому турі. У Португаліїї, на Естадіо да Луж. Головне, щоб «Бенфіка» не набирала очки у матчах проти фаворитів групи. Мета киян — спробувати зачепитись за мінімальні очки. У п'ятому турі зустріч з мюнхенцями, які можуть вже собі гарантувати.

Далі у біло-синіх чотири тури поспіль матчі з висококласними суперниками. Їх не варто боятись. Потрібно виходити та грати в задоволення. Всі розуміють, що успішний результат в таких матчах буде справжнім дивом. Але чому б не спробувати? «Динамо» має шанси на Лігу Європи, але буде дуже важко. Все ж таки, більше думаю, що підпочні Жезуша точно відберуть очки у Барси, або Баварії. Тому нам потрібно налаштовуватись на подібний настрій.

Час розставить все на свої місця. Луческу буде ненавидіти себе, якщо не спробує вдало зіграти против грандів європейського футболу. Київ засумував вже за великими перемогами. Коли, якщо не зараз? Головне повернути фарт в нашу сторону, а то вже дуже багато років він повернутий іншим місцем.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты