Tribuna/Футбол/Блоги/31 СЕКТОР/«Динамо» заслуженно перемагає «Зорю» та заслуженно піднімається на другу сходинку чемпіонату України

«Динамо» заслуженно перемагає «Зорю» та заслуженно піднімається на другу сходинку чемпіонату України

«Динамо»заслуженно перемагає «Зорю»

Блог — 31 СЕКТОР
17 июля 2020, 12:34
1
«Динамо» заслуженно перемагає «Зорю» та заслуженно піднімається на другу сходинку чемпіонату України

Поки що рано радіти. Якби там не було, потрібно тримати в голові останню гру поточного сезону проти «Колоса». На рахунок матчу против підопічних Скрипника - динамівці сильніше, ось і все. В ілюзорних фантазіях деяких людей Зоря проходить кваліфікацію, але поки що в очних зустрічах сильніше Динамо з Києва. Попри критику, попри бруд, попри все. Потрібно відзначити, що перемога команди Михайличенка далась важкувато, але вона виглядає логічною і заслуженною. Це найголовніше.

«Динамо» жахливо захищається. Микита Бурда - надійна фігура захисту, інші - експромт

Вихід Бурди в стартовому складі дав сподівання, що кияни будуть менше привозити моментів на свої ворота. Але, дані слова розвіяв Громов на другій-третій хвилині матчу. Гол забитий з флангу Караваєва, а це чергове вітання для тренерського штабу. Жахлива стартова швидкість Шабанова, і незрозумілі дії Кендзьори призвели до пропущеного голу.

Поляк вже давним давно у відпустці, він не допомагає Циганкову, здійснює мало ключових передач вперед на партнерів (але варто відмітити, його передачу на Буяльского/Сидорчука при забитих голах) і це заважає подальшому розвитку, як гравця Динамо. Оборонні захисти Кендзьори, з мого погляду, здаються пласуванням перед гравцем. Ні відбору, ні перехоплень, а просте та примітивне пласування перед суперником. Я впевнений, що в збірній Польщі так не дозволяють захищатись.

Артем Шабанов та Олександр Караваєв наварили тільки одного разу. За першу помилку відразу прийшла розплата у вигляді гола Громова. При чому, варто відмітити, будь-яка довга передача від гравців Зорі за спину цим двом гравцям Динамо викликає паніку в обороні. Хлопцям варто подякувати Георгію Бущану, який провів один из найяскравіших матчів за Динамо.

Динамо пропускає у кожному матчі УПЛ після карантину. 10! матч поспіль кияни в чемпіонаті не можуть зберегти свої ворота "сухими". Це жахливий рівень захисту. Жахливий показник. Варто також, сказати на захист, що у ворота киян ледь не через кожний матч ставили пенальті.

Віталій Буяльский - мозок цього Динамо, два асисти абсолютна заслуга креативного мислення футболіста

Віталій проводить один із результативних сезонів у своїй кар'єрі. Дивно, так? В кризисному клубі, як кажуть журналісти, Віталій набрав 14 пунктів за системою гол+пас. 9 забив, 5 віддав.

Буяльский головний центр креативу в Динамо. Його здатність зіграти через два на третього працює. Він подарував гол Сидорчуку, і він же подарував гол Циганкову. Це виконання, це майстерність. Потрібно нагадувати, де Буяльский провів в оренді багато часу? Я думаю не потрібно. Віталій - це приклад наслідування для того ж Булеци, Лєднева.

Буяльский має хист до забиття важливих голів, але в цьому матчі він показав себе зі сторони важливих гольових передач та створення моментів для своїх партнерів.

Такого Віктора Циганкова хотілось би бачити частіше. Лідер Динамо переломив гру в бік київського коллективу

Циганков безумовно найсильніший футболіст в активі Михайличенка. Він довів це на полі проти непростого суперника. Віктор майстерно завершив красиву комбінацію при першому забитому м'ячі. А також вдало зорієнтувався при забитті свого другого м'яча у ворота Мацапури.

Не варто вішати всіх собак на молодого голкіпера Зорі. Якби не він, Абу-Ханна, Русин - Динамо могло забивати ще мінімум двічі,по суті як і пропустити, якби не фантастичні сейви Бущана. Якщо Циганков це ключова фігура Динамо, то ті хто його оточує в атаці - ні. Одне діло мати форварда Вербича, інше - Русина. Проблема Назарія в психології. Він просто дуже нервує. Нереалізований вихід 3 в 1 це психологія Назарія. Це величезна проблема, як і у Шепелева. Хлопці бояться зробити лишній рух і невпевнені у своїх діях.

Цю впевненість їм потрібно відчути, або взяти у того ж Циганкова, де Пени, Бурди та інших футболістів Динамо. Віктор Циганков вийшов на чисте третє місце в гонці бомбардирів, з чим його і вітаю! 26 матчів - 14 голів та 6 гольових передач. Два м'ячі потрібно забити Колосу, щоб наздогнати Філіппова, який йде другим.

Рано радіти. Попереду остання гра цього сезону. Потрібно викластись на максимум, тому що без перемоги над Колосом, ця перемога над луганчаними нічого не варта

Якщо перед чемпіонатом мені сказали, що ми до останнього туру не будемо знати всіх претендентів на єврокубки - не повірив. Динамівці самі себе загнали в цю яму. Поки що, виходить з неї вибиратись. Потрібно, хоча б не програти Колосу, щоб здобути путівку до кваліфікації Ліги Чемпіонів. І не потрібно казати: "а що там будете робити", поки що туди потрібно вийти. Ще нічого не вирішено. Ще у всіх є шанси.

Велике "дякую" Катерині Монзуль і її бригаді, за те що трішки зіпсували матч. За весь матч вона вибачила одного гравця Динамо - Сидорчука, коли той влетів ліктем в голову гравця Зорі та не отримав жовтої. Але все ж таки по ходу матчу він не залишився без попередження. Велике "дякую", за те що коли відверто в спину штовхають Де Пену - це не фол, а коли уругваєць це робить - звучить свисток. Велике "дякую", що на полі залишились Вернидуб та Чеберко. Скрипник грамотно встиг замінити Чеберка, як і перед цим повинен був отримати другу жовту і піти на заслужений відпочинок. Вернидуба пробачали разів п'ять. І, навіть не хочеться згадувати, як Тимчик бере в руки м'яча в полі. Це величезний привіт Романову на ВАРі та боковому лайнсмену.

Киянам бажаю перемоги в наступному турі, будемо тримати кулаки та вірити в команду. Думаю, що наступний матч розставить все на свої місця. Побажаю здоров'я Вербичу, Бурді, Шепелеву у яких мікроушкодження. Побажаю здоров'я Миколенко. На Колос, я так розумію ми будемо без словенця, Миколенка та ще деяких гравців. В активі Михайличенко є достатньо футболістів, які зможуть замінити всіх.

Дякую за увагу!

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты