Tribuna/Футбол/Блоги/31 СЕКТОР/«Динамо» у нервовому матчі заслужено виграли у полтавської «Ворскли»

«Динамо» у нервовому матчі заслужено виграли у полтавської «Ворскли»

Динамо нервово, але заслуженно перемагає. Аргументи чому заслуженно, вказані в середині.

Блог — 31 СЕКТОР
23 февраля 2020, 13:36
6
«Динамо» у нервовому матчі заслужено виграли у полтавської «Ворскли»

У субботу був зіграний перший офіційний матч київського Динамо у 2020 році. Нагадую, київський клуб був покараний "справедливою" Українською Асоціацією Футболу, яка до кінця розслідування вирішила накласти бан на домашній матч киян, хоча ніде в Європі за виїздні порушення не карають домашні стадіони. Мало того, в європейських футбольних органах тямлять в регламенті, що навряд можна сказать про наших чиновників. Які спочатку - дозволяють перебувати на матчі дітям із спортивних шкіл, а потім УЄФА роз'яснює не федерації футболу нашої країни, а простим журналістам, що це не правда. І діти із загальноосвітніх шкіл можуть також безкоштовно у супроводі вчителів, батьків перебувати на грі. Але межі гидотства нашої федерації немає меж, і ось чому:

Даний пост взятий с офіційної сторінки УАФ в соціальній мережі Facebook. Спробуємо розібратись? "Завдяки ініціативі президента УАФ Андрія Павелка та рішення Виконкому УАФ на трибунах присутні діти віком до 14 років". Що, честно? За вашої ініціативи? А не, київський клуб направив до Вас, листа, в якому зазначили даний пункт регламенту. І ви ще носом крутили, мовляв, що це стосується тільки дітей із спортивних шкіл. Особисто я вдячний УЄФА, які вдало опустили чиновників з головою в однорідну массу свого ж бруду. Якщо чиновники не розбираються в регламенті, то чому вони роблять до сих пір в федерації? Ще й вистачає совісті приписувати собі ось такі заслуги, піар на дітях. Андрій Павелко, Ви знову пробили дно. Ваші підопічні, як і Ви, не розбираєтесь в регламенті, але піаритесь дуже вміло і огидно.

Але це буде на совісті даних людей. Я би хотів перейти безпосередньо до подій на футбольному полі. Динамо проводили свій перший матч після зборів і, як-то кажуть, перший млинець, ледь, не виявився нанівець.

Динамо модернізували свій прессинг

Динамівці по ходу сезону використовували свій пресинг на суперниках за схемою 4-4-2. Коли двоє гравців, а часто це саме були форвард та атакующий півзахисник заважали суперникам розігрувати м'яч. На перших хвилинах цього матчу в командному пресингу брали участь сразу троє, а то і четверо гравців. І це давало свої плоди. Голкіпер полтавчан Дмитро Різник, часто вибивав м'яч будь-куди і на підборах грали гравці із центральної зони киян. Зверху на скріні видно як, динамівці намагаються створити ситуацію три на три (не враховуючи Дмитра Різника), щоб швидше повернути ігровий снаряд під свій контроль.

Але варто віддати належне ворсклянам, вони іноді виходили з-під прессингу

На данному епізоді видно як, гравці полтавської команди вдало вийшли з-під прессингу київського клубу. Відразу 7! гравців Динамо брали участь у можливому перехоплені м'яча на чужій половині поля. І, варто відмітити, що всі 7! гравців під час контрнаступу Ворскли перебувають за лінією м'яча, тобто їм потрібно включати всю свої швидкість на повернення та нейтралізації загрози біля власних воріт.

Перший момент Динамо з підключенням центрального захисника

На стартових хвилинах, Артем Шабанов, центральний захисник, пішов настільки далеко для того щоб відібрати м'яч, що навіть забив гол. Але бригада арбітрів на чолі з Віталієм Романовим справедливо його не зарахувала. Прикро, адже це міг би бути дуже нестандартний гол для киян в цьому сезоні. В такій манері вони ще не забивали. Як показав час, пізніше ми ще побачимо нестандартні голи у виконанні гравців київської команди.

Момент полтавчан, в якому забракло влучності і холоднокровності

По флангу пройшла атака від Ворскли, але завершення, як-то кажуть, бажає кращого. Той випадок, коли Попов понадіявся на Шабанова, а Шабанов на Попова. В підсумку ніхто не заважав гравцю полтавського клубу розстріляти ворота, які захищав Георгій Бущан. В підсумку, і удар не вийшов, і сам момент не виправдав надії вболівальників зелено-білих на перший гол у цьому матчі.

Прекрасні підключення Віталія Миколенко ледь не зіграли важливу роль в матчі

Дані розіграші були помітні ще на зборах. Прекрасною передачею від Сергія Сидорчука не скористався талановитий захисник киян. Віталій не переграв голкіпера Ворскли і втратив прекрасну нагоду, щоб відкрити рахунок. В підсумку, потрібно сказати що по цілому матчу неодноразово динамівці таким чином намагались загострити ситуацію біля воріт полтавчан.

Момент, в якому Вербич вкотре не зміг потрапити у площину воріт

Цей епізод стався на початку другого тайму. Звертаю вашу увагу, що тільки 6! гравців Динамо беруть участь в атаці, інші страхують зони від контратаки своїх суперників. Беньямін Вербич вийшов на ударну позицію, але знову відправив м'яч дуже високо. Іноді, здавалося, що деяким гравцям Динамо потрібно було грати в регбі з такими ударами. В підсумку, на тренуваннях потрібно частіше награвати такі ситуації, і частіше потрапляти в рамку, інакше голів ти ніколи не заб'єш. Але час Беньяміна в цьому матчі ще прийде.

Ситуація з першим голом в ворота полтавської Ворскли

В атаці беруть участь буквально 4-5 гравців, які вдало переміщають м'яч дуже швидко, а саме головне вперед, до чужих воріт. М'яч доходить до Віталія Буяльского, містера важливих голів, і він скоріш за всього виконував навіс, але забив ледь не в стилі знаменитого гола Ван Бастена. Ви скажете, що це курйозний гол? І я погоджусь, але те що йому передувало, ні. Це дуже якісна, швидка атака. До речі, згідно статистиці - Динамо за 90 хвилин змайстрували 120 атак, з яких 91 небезпечна. А ось Ворскла, провела всього на всього 91 атаку, і всього 41 виявилась небезпечна. Будемо й далі розказувати казочки Діда Панаса, про фарт Динамо?

Стіночка Буяльского і Вербича як приклад, що Динамо не "спонтащина"

Часто цей маневр використовували Вербич і Циганков. Але Віктор цю гру пропускав. Дана комбінація привела до небезпечного моменту, і якби Вербич вдало підібрав ногу, то рахунок став би 2-0 на користь киян, а так...

А так кияни пропускають гол від Ворскли і починається валідол, нервозність, невпевненість

Позиційна помилка всього захисту Динамо призвела до пропущеного голу. Спочатку помилився Миколенко, який відповідаю за цей фланг. Потім помиляється Шабанов, який почав відволікатися на двох гравців полтавського клубу. А кульмінацією цього епізоду стала помилка Дениса Попова при виборі позиції, також претензії потрібно висловити і Георгію Бущану, який міг зіграти на виході відвести загрозу від власних воріт. Мабуть, це той випадок, коли: легше сказати, аніж зробити. В підсумку, 1-1 на табло і починається змагання вже не в футбол, а хто кого перебігає.

Ще один момент з підключенням крайнього захисника, перший пас виконав Артем Шабанов

По цій грі не вистачало Тамаша Кадара з його відмінною першою передачею. Він міг розрізати оборону, або круто закинути м'яч за спини захисників команди-противника. В підсумку, момент закінчився прострілом Віталія вздовж воріт, а гравець, який вийшов на заміну, Олександр Караваєв, не зумів реалізувати цей момент.

Ситуація з вирішальним голом киян у ворота полтавської Ворскли

Відразу три гравці Динамо, як видно на першому скріні, вдало відкриваються між лініями. І геніальна передача Віталія Буяльского находить Назарія Русина, який б'є по воротах, а не віддає пас будь-куди. Варто відзначити що й словенський лідер Динамо, Беньямін Вербич, вдало обирає позицію у штрафному майданчику гостей і неймовірним ударом боковими ножицями встановлює справедливий рахунок на табло. І відразу можна пожартувати, якби не Вербич гол не забив, то мотив переможців національного відбору на Євробачення-2020 від України звучав з іншими словами:

А так, слава Богу, що ми побачили справедливий результат цього матчу. І Динамо на нервах, на валідолі, але здобули справедливу перемогу. Відкриття матчу, особисто для мене, це данець - Міккель Дуелунн, у нього була можливість забити зі штрафного, а також ударом з середньої дистанції, але він показав свою силу в креативі і точних передачах на останньому рубежі. Перед воротами Ворскли.

У кінці мого спічу і розбіру, я би хотів подякувати маленьким фанатам київського клубу, які були присутні на матчі, і це не заслуга УАФ і Андрія Павелка, це ваша заслуга. Адже ви показуєте, що молоде покоління також завзято може підтримувати основну команду. І ваша підтримка, окупилася в результаті. Динамо заслужено перемогли, а Ворскла і особливо, Кулач, екс-гравець Шахтаря, може розповідати журналістам всім відомого каналу про те що їм не повезло. Владиславе, вам повезло 20 разів. А 8 разів навіть дуже повезло. І могли б їхати у Полтаву з більшою кількістю пропущених голів. Дякую за увагу, чекаю на ваших відгуків і оцінок. Нехай щастить.

ФОТО: відео-матеріал офіційного каналу "Динамо Київ" на платформі в Youtube

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты