Tribuna/вид спорта не определен/Блоги/Сенхаген тактично переграв Ядонга

Сенхаген тактично переграв Ядонга

Автор — MMA talk
18 сентября 2022, 13:51
Сенхаген тактично переграв Ядонга

Сьогодні вночі у Лас-Вегасі пройшов турнір по змішаним бойовим мистецтвам UFC Fight Night 210, де у головній події вечора зустрілись колишній претендент на титул в найлегшій вазі Корі Сендхаген та китайський проспект Сонг Ядонг.

24-річний Сонг Ядонг підходив до цього поєдинку у якості 10-го номера рейтингу найлегшого дивізіону, тоді як 30-річний американець до цього поєдинку займав 4-ту позицію. Для китайця цей бій міг стати трампліном в гору, перемога над Сендхагеном могла б суттєво підняти його у рейтингах, американцю ж була максимально необхідна перемога, щоб наблизити себе до бою за статус претендента на титульний поєдинок.

Хоч Сендхаген і мав статус фаворита у цьому бою, але він підходив до нього після двох поразок – минулого року він програв колишнім чемпіонам Ті Джею Діллашоу, а потім і Петру Яну. Ядонг підходив до цього бою на серії із трьох перемог.

Ключовим був другий раунд

Вибухова швидкість, стійкість і витривалість китайського бійця запросто могли стати факторами, які могли б йому принести перемогу у цьому двобої, що і було видно по першому раунду. Вже на старті поєдинку Сендхаген зайняв центр октагону і почав працювати першим номером у стійці. Проте після невеличкої кількості ударів, викинутих переважно у блок, зробив кілька спроб провести тейкдаун. Одна з них взагалі завершилась тейкдауном вже зі сторони Ядонга. Після чого для Сендхагена настав дещо тривожний момент, бо у боротьбі у партері він віддав спину супернику і ледь не потрапив на больовий прийом, виходу з якого вже не було б.

Після цього епізоду Корі віддав центр октагону Сонгу і почав працювати другим номером. Китаєць відчув впевненість у своїх силах, допрацював раунд першим номером. Таким чином його можна віддати у актив китайському спортсмену.

Вирішальним для цього поєдинку став другий раунд.

Сендхаген зробив висновки після першого раунду і одразу ж почав працювати другим номером, викидаючи доволі небезпечні удари по Ядонгу, коли той намагався скоротити дистанцію. Особливо небезпечними були удари ліктем і коліном на зустріч. Один з таких ударів став ключовим - в середині другого раунду над лівою бровою Ядонга з’явилось дуже глибоке розсічення, кров з якого витікала протягом поєдинку настільки інтенсивно, що китаєць бився фактично лише з одним відкритим оком.

Другий раунд завершився з невеличкою перевагою вже Корі Сендхагена. Після другого раунду лікарі довго оглядали рану Сонга Ядонга, та все ж дозволили продовжити бій.

Американець продовжив розвивати успіх, працюючи на контратаках, наносячи поодинокі удари і короткі комбінації на 2-3 удари. Очевидно, що отримане пошкодження заважало китайцю працювати на всю силу як мінімум тому, що він банально гірше почав бачити дії суперника через залите кров’ю око. Через це події в октагоні почали набувати одностороннього характеру. Сендхаген почав за рахунок класу розбирати суперника на запчастини і впевнено забрав третій раунд.

Перед четвертою п’ятихвилинкою лікарі знову уважно оглядали Ядонга і дали «добро» на продовження поєдинку. Але він виявився ще більш одностороннім. По його завершенню вже було очевидним, що Сендхаген впевнено перемагає по очкам, тому у перерві з четвертого на п’ятий раунд лікарями було прийнято рішення завершити бій достороково. Корі Сендхаген отримав перемогу технічним нокаутом через зупинку поєдинку доктором.

Вдвічі більше акцентованих ударів

Що зіграло ключову роль у цьому поєдинку? В першу чергу досвід Сендхагена. Для Ядонга це був лише перший двобій у кар’єрі, де він вибрався далі 3-го раунду. У Корі таких битв було немало. І якість опозиції у обох бійців аж занадто різних рівнів. Сонг Ядонг ніколи не бився з бійцями калібру Френкі Едгара, Марлона Мораєса, Рафаеля Ассунцао, Джона Лінекера. А цих топових бійців Сендхаген перемагав. Рівень його навичок значно вищий за те, чим володіє китаєць. До того ж антропометрична перевага допомогла йому реалізувати свої топові навички у кікбоксингу. Ядонгу доведеться ще підрости до подібного рівня і час у нього є, хлопцю лише 24 роки.

Цікаво, що загальна кількість викинутих обома бійцями ударів однакова. Їх по 130, їх точність у Ядонга склала 58%, що на 8 відсотків вище, ніж у Корі Сендхагена. Показники у боротьбі і зовсім демонструють успіхи китайця: лише 1 з 14 спроб американця провести тейкдаун була успішною. Тоді як у Сонга Ядонга 2 успішні переводи з 2. Тоді ж чому такий односторонній бій? Тому що головним показником, де майже вдвічі китаєць був розбитий американцем – це акцентовані удари. Їх у Сендхагена аж 94 за поєдинок. І саме вони нанесли найбільші травми. Ядонг зумів нанести таких лише 54.

Що далі?

Багато що буде залежати від того, як складеться UFC 280, який відбудеться 22 жовтня, на Арені Етіхад у Абу-Дабі. У ко-мейн-івенті цього турніру Алджамейн Стерлінг захищатиме титул від Ті Джея Діллашоу. А Петр Ян зустрінеться з Шоном О’Мейлі.

Від результатів цих поєдинків залежить з ким далі битиметься Корі Сендхаген. Вірогідніше за все його шлях до титульного поєдинку буде дуже довгим, бо ця вагова категорія зараз дуже насичена бійцями найвищого рівня. І тому ж Яну і Діллашоу Корі вже програвав, тож свого шансу йому доведеться почекати.

Сонгу Ядонгу доведеться довгий час відновлюватись від отриманих пошкоджень, а далі вести боротьбу за свою 10 сходинку рейтингу з іншими проспектами дивізіону.