Tribuna/Авто/мото/Блоги/Vidiscope/Макс Подзігун: «Росберг психологічно перемагає Хемілтона»

Макс Подзігун: «Росберг психологічно перемагає Хемілтона»

Як у кваліфікації, так і у гонці Ніко Росберг минулого тижня переважав Льюїса Хемілтона. Друге місце Росберга у Канаді не тільки збільшило лідерство у загальному заліку Формули-1, а й зміцнило психологічну перевагу.

Блог — Vidiscope
Автор — vidiscope
10 июня 2014, 19:45
1

Ми говорили про те, що у боротьбі Льюїса Хемілтона і Ніко Росберга буде дуже багато важити психологія. Психологія була на боці Ніко Росберга весь вікенд.

По-перше, він виграв кваліфікацію у Льюїса на його трасі — це вже був серйозний удар. По-друге, протягом гонки, коли здавалося б у Канаді є всі умови, аби пілот який знаходиться позаду і дуже близько обійшов свого суперника. Є 2 зони ДРС, сполучені однією зоною для замірювання цієї секунди між пілотами. Якщо ти в секунді, ти можеш двічі поспіль використовувати ДРС. Минулого року це працювало на ура, цього року зміг, завдяки новим силовим установкам, мотори можуть працювати в різних режимах. Один варіант — це коли ти використовуєш усю потужність на виходах з поворотів, або ж ти можеш використовувати весь запас цієї енергії на довгій прямій і тоді те, що у суперника ДРС майже немає значення. Це було у боротьбі Льюїса та Ніко.

Так чи інакше Ніко тримався молодцем усю гонку, тримав Льюїса позаду і Льюїс відчував, що у нього зараз немає тотальної переваги, яка була в деяких гонках в цьому сезоні над Ніко Росбергом. Йому треба працювати, щоб випереджати Ніко навіть на таких трасах, як Канада, де раніше Росберг не хапав зірок з неба, а Льюїс навпаки був королем.

Канада показала: цей чемпіонат буде дуже цікавим саме у протистоянні Хемілтона і Росберга. Це не буде протистояння словесне, як це було в Монако, це буде протистояння прямо на трасі і Росберг — це пілот, якому пальця в рота не клади. Льюїс це відчув у Канаді і, я думаю, в Австрії, де багато прямих, траса по суті мерседесівська, там зони ДРС відіграютьють важливу роль, але Ніко Росберг і Льюїс Хемілтон… Я не знаю, що їх розділить у кваліфікації: у них завжди менше секунди, одна десята секунди в боротьбі за поул і цього разу теж була така різниця у переможця.

Я думаю, що далі прогнозувати переможця у гонках ми не будемо.

Другие посты блога

Все посты