Tribuna/Авто/мото/Блоги/Vidiscope/Макс Подзігун: «Канада — це траса Хемілтона»

Макс Подзігун: «Канада — це траса Хемілтона»

Досвід попередніх років промовисто говорить про те, що після Гран-прі Канади лідер загального заліку має змінитися. Про це і не тільки говорить коментатор Формули-1 Макс Подзігун.

Блог — Vidiscope
Автор — vidiscope
5 июня 2014, 14:22

Гонка в Канаді для нас може бути цікава з точки зору боротьби, звісно, між Хемілтоном і Росбергом, і в цій парі, як на мене, перевага 70 на 30 на боці Хемілтона.

Хемілтон втричі перемагав у Канаді, три поул-позішн, в нього тільки в Угорщині більше перемог — чотири. Відповідно Канада його траса, він там здобув свою першу перемогу в Формулі-1. Можна говорити, що він почуває себе там дуже комфортно.

Навіть минулого року, коли у Росберга була перевага у знанні боліду, у розумінні налаштування, такого-іншого, він його випередив на тій трасі, стартував другим. Росберг тоді стартував п’ятим, фінішував четвертим, це його найкращій результат взагалі в Канаді. Відповідно, це сильно відрізняється від того, що є у Хемілтона в доробці на цій трасі, це можна казати його траса. З іншого боку Росберг до минулого року ніколи не виступав на цій трасі з хорошим гоночним болідом, і в усі попередні роки він своїх напарників у Канаді випереджав. Це дає ті 30 відсотків, які я залишаю Росбергу.

Канада траса, де будь-яка помилка пілота призводить до зустрічі зі стіною, є стіна чемпіонів. Якщо вони почнуть між собою бодатися за перемогу, це може призвести до подвійного сходу. Поки що команда Мерседес не говорить про командну тактику, не буде закріплювати між ними позицію після першого повороту чи піт-стопа, але до цього йде поки що, до контакту.

Я б дав відсотків п’ять, що хтось крім Мерседес зможе виграти у Канаді. Ну якщо хтось буде, ну Алонсо, для мене він на першому місці серед тих, хто реальний претендент, якщо у Мерседес з’являться проблеми. Алонсо, Феттель, Ріккардо і Райконен, ось таку компанію я підберу для боротьби за перемогу, якщо у Мерседес будуть проблеми, але це виглядає більш фантастичним сценарієм ніж реальним.

Другие посты блога

Все посты