Tribuna/Ставки/Блоги/Блог о ставках/Опубліковані деталі законопроекту про легалізацію букмекерів

Опубліковані деталі законопроекту про легалізацію букмекерів

На сайті Верховної Ради України оприлюднено текст законопроекту №2285 «Про Державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор».

25 октября 2019, 17:27
Опубліковані деталі законопроекту про легалізацію букмекерів

На сайті Верховної Ради України оприлюднено текст законопроекту №2285 «Про Державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор».

Кабінет міністрів вніс у Верховну раду законопроект ще 17 жовтня, але його текст раніше був відсутній. У тому числі він зачіпає питання про легалізацію букмекерів і ставок на спортивні події.

Основні положення:

– Ліцензії на букмекерську діяльність видаються за результатами аукціону. Порядок проведення затверджує Кабінет міністрів. Початковий розмір щорічної плати за одну ліцензію для аукціону на діяльність в інтернеті – не менше 12400 прожиткових мінімумів для працездатної людини (близько 25 млн грн при мінімумі 2007 грн), одну ліцензію на букмекерські пункти – не менше 375 прожиткових мінімумів для працездатної людини (близько 750 тис. грн).

– Ліцензійні платежі операторів азартних ігор підуть на додаткову підтримку медицини, спорту і культури.

– Кожен оператор повинен надати банківську гарантію виплат на суму не менше 7200 мінімальних зарплат (близько 30 млн грн при поточному мінімумі в 4173 грн).

– Число ліцензій для інтернет-операторів обмежено до 10.

– Сайт букмекера повинен перебувати в доменній зоні .ua.

– Число букмекерських пунктів прийому ставок офлайн обмежено до 800. На такий вид букмекерської діяльності передбачено 80 ліцензій – кожна дозволяє відкрити 10 пунктів прийому ставок. Також є обмеження по містах: Київ – 32 ліцензії; Одеса, Харків, Дніпро і Львів – 16 ліцензій на всіх, але не більше 40 пунктів на одне місто; інші міста – 32 ліцензії, але не більше 20 пунктів на один.

– Букмекерські пункти не можуть бути розташовані в приміщеннях органів державної влади, ближче, ніж 150 метрів до закладів освіти та дитячих розважальних центрів, в приміщення культурного та медичного призначення, в приміщеннях житлового фонду.

– Спортсменам заборонено брати участь в азартних іграх, пов’язаних зі ставками на спорт.

– Ідентифікація гравця в інтернеті проводиться на підставі скан-копії документа, що підтверджує особу, електронно-цифрового підпису, сім-карти, методу BankID або інших методів верифікації. Ідентифікація повинна пройти до моменту першої виплати гравцеві. До ставок допускаються тільки ті, кому більше 18 років.

– Передбачені штрафи для букмекерів за допуск до ставок неповнолітніх, порушення правил ідентифікацій та непідключення до системи онлайн-відстеження.

– Оператори, які вели діяльність згідно із законом «Про Державні лотереї» повинні припинити прийом ставок до 1 січня 2020 року.

– Закони «Про заборону грального бізнесу» і «Про державні лотереї» втрачають свою силу.

Якщо закон приймуть, то він вступить в силу з 1 січня 2021 року.

Другие посты блога

Все посты