Tribuna/Ставки/Блоги/Блог о ставках/Майкл Оуен: заборона на ставки повинна стосуватися тільки матчів своєї команди

Майкл Оуен: заборона на ставки повинна стосуватися тільки матчів своєї команди

Відомий у минулому англійський футболіст Майкл Оуен прокоментував дискваліфікацію Джоуї Бартона, який був відсторонений від футболу на 1,5 року за ставки. Розслідування з’ясувало, що Бартон робив ставки як на матчі своєї команди, так і на інші ігри.

2 мая 2017, 13:28
Майкл Оуен: заборона на ставки повинна стосуватися тільки матчів своєї команди

Відомий у минулому англійський футболіст Майкл Оуен прокоментував дискваліфікацію Джоуї Бартона, який був відсторонений від футболу на 1,5 року за ставки. Розслідування з’ясувало, що Бартон робив ставки як на матчі своєї команди, так і на інші ігри.

«Все правильно, заборона абсолютно виправдана. Я повністю згоден з тим, що футболісти не повинні ставити на матчі зі своєю участю. Бартон це робив, він порушив правила і отримав покарання. Я впевнений, що футбол настільки чистий, наскільки це можливо, і цю чистоту потрібно берегти», – цитує Оуена ESPN FC.

На думку екс-форварда, втім, гравці повинні мати можливість робити ставки на матчі за участю інших команд.

«Якщо я, гравець «Ліверпуля», сиджу в себе вдома і дивлюся матч нижчої ліги, в якому «Честер» грає проти «Оксфорда», чому я не можу зробити ставку в £10 ($13)? Що зміниться від моєї ставки? Вона ніяк не вплине на хід даного матчу», – заявив Оуен.

Нагадаємо, Джоуї Бартон був дискваліфікований на 1,5 роки за ставки. У період з 2006 до 2016 року півзахисник зробив 1260 ставок на футбольні матчі, виступаючи за англійські клуби. Гравець зізнався в скоєному і пройшов курс лікування від ігроманії. Це не перша дискваліфікація Бартона. Виступаючи за «Рейнджерс», хавбек був викритий в 44 ставках, при цьому він не ставив на свій клуб. Тоді футболіст відбувся пропуском одного матчу.

Розслідування встановило, що півзахисник зробив 42 ставки на матчі за участю своїх команд, зокрема, в 15 випадках він ставив на те, що його команда програє.

Сам гравець заявив, що розчарований покаранням, а FA варто переглянути свою залежність від букмекерів. В асоціації відповіли, що встановлена дискваліфікація – мінімальна з можливих за подібне порушення.

«Дане покарання – мінімальне за подібну провину. Бартон зневажливо поставився до правил. Можливо, його залежність вплинула на його мислення, однак це не привід виправдовувати його», – повідомило BBC джерело в FA.

Другие посты блога

Все посты